Φοβούνται δολοφονικό χτύπημα από τη «Σέχτα Επαναστατών»

Gazzetta team
Φοβούνται δολοφονικό χτύπημα από τη «Σέχτα Επαναστατών»
Αιματηρό χτύπημα της «Σέχτας Επαναστατών» φοβούνται τα στελέχη ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. μετά το απειλητικό προσχέδιο προκήρυξης της των Πυρήνων της Φωτιάς.

Αιματηρό χτύπημα της «Σέχτας Επαναστατών» φοβούνται τα στελέχη ειδικών υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. μετά το απειλητικό προσχέδιο προκήρυξης της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», η οποία ανέλαβε την ευθύνη της βομβιστικής επίθεσης με στόχο την κατοικία της «αφύλακτης» Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη.

Η «κορώνα», όπως ήταν η κωδική ονομασία της «Σέχτας» στις διαδικτυακές συνομιλίες που σχετίζονταν με τη αποστολή της βόμβας-θρησκευτικό βιβλίο στο Α.Τ. Ιτέας, που είχε ως αφορμή τον θάνατο του Ιλί Καρέλι από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, θεωρείται από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, η οργάνωση που θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση που οι τρομοκράτες πετύχουν θανατηφόρο πλήγμα σε στόχο τους. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί βλέπουν την επικίνδυνη ενεργοποίηση της Συνωμοσίας, η οποία ενδεχομένως έχει προέλθει από την συνεργασία ποινικού κατασκευαστή βομβών και επιχειρησιακού πυρήνα με ασύλληπτα ή νέα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, τα οποία έχουν στρατολογηθεί μέσα από την φυλακή.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί ανησυχούν πως η πρώτη πράξη του Σχεδίου Νέμεσις θα έχει συνέχεια όπως το αντίστοιχο Σχέδιο Φοίνικας που είχε εξελιχθεί με βομβιστικές επιθέσεις και αποστολές εκρηκτικών φακέλων το καλοκαίρι του 2013, με στόχο την τότε διευθύντρια φυλακών Κορυδαλλού, σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Ναυπλίου, τον πρώην διοικητή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και Εφέτη Ανακριτή. Αυτή τη φορά όμως, τα ίδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. δεν μπορούν να αποκλείσουν το ενδεχόμενο δολοφονικής ενέργειας καθώς οι συντάκτες του κειμένου αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί…» ενώ επιφυλάσσονται για την ολοκλήρωση της προκήρυξης, την πρότασή τους για το σχέδιο «Νέμεσις» και τον επίλογο «Θα επανέλθουμε...».

Συνωμοσία χωρίς… ανάληψη

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν πως η ίδια τρομοκρατική επωνυμία βρίσκεται πίσω από την αποστολή βόμβας-βιβλίου ιατροδικαστικής με βίδες και ξυραφάκια προς την Πρόεδρο Εφετών Ισιδώρα Πόγκα στις 2 Ιουνίου 2016. Η δικαστική λειτουργός τον Ιούνιο του 2015 είχε απορρίψει την αίτηση αποφυλάκισης συντρόφου φυλακισμένου μέλους της Συνωμοσίας, την αλλαγή περιοριστικών όρων της μητέρας του, ενώ είχε απορρίψει χορήγηση εκπαιδευτικής άδειας στον Νίκο Ρωμανό. Η Συνωμοσία σύμφωνα με τους αστυνομικούς κρυβόταν πίσω και από τον φάκελο- βόμβα που στάλθηκε στις 28 Ιουλίου 2016 προς τον Εφέτη Παναγιώτη Χουζούρη, ο οποίος είχε ασχοληθεί με την υπόθεση του ναρκωπλοίου NOOR 1.

Και στις δύο περιπτώσεις τα υποψήφια θύματα υποψιάστηκαν το εκρηκτικό περιεχόμενο και σώθηκαν. «Η Συνωμοσία μετά τις ανεπιτυχείς ενέργειες σε βάρος εφέτη ανακριτή, της βόμβας στη ΔΟΥ Κορυδαλλού εξαιτίας της ανικανότητας του Χριστόδουλου Ξηρού να ‘φτιάξει το εκρηκτικό μίγμα αφού έτρεχαν τα ζουμιά’ και στο Α.Τ. Ιτέας, σταμάτησε να αναλαμβάνει αποτυχίες της» υποστηρίζουν αξιωματικοί της αστυνομίας.

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου μετά την βομβιστική επίθεση με στόχο τη Γεωργία Τσατάνη δηλώνουν πως «η νεοτρομοκρατία είναι εδώ». Η σοβαρότητα της επίθεσης φαίνεται να διαψεύδει τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος σε συνέντευξή του στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» είχε ισχυριστεί ότι «η εγχώρια τρομοκρατία έχει ‘ξεδοντιαστεί’ και υπάρχουν μόνο απομεινάρια».

Η πολιτική δήλωση του… Πυρήνα

Τα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου δίνουν μεγάλη σημασία στην πολιτική δήλωση μέλους της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς στις 25 Ιουνίου 2016, κατά τη διάρκεια της δίκης κάποιων επιθέσεων και για την απόπειρα ανατίναξης των φυλακών Κορυδαλλού στο πλαίσιο του σχεδίου «Γοργοπόταμος», όπου προανήγγειλε επιθέσεις εναντίον στελεχών του δικαστικού σώματος.

Μετά τις μεγάλες ποινές που απαγγέλθηκαν στο δικαστήριο, το μέλος της Συνωμοσίας ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ήταν μια ελάχιστη επιστροφή της βίας που ασκείται καθημερινά στα δικαστήρια και στα ανακριτικά γραφεία που μοιράζουν τα χρόνια φυλακής σαν να είναι στραγάλια. Την ίδια στιγμή οι ίδιοι δικαστές απαλλάσσουν μεγαλοκαρχαρίες σαν τον Βγενόπουλο (υπόθεση της Γεωργίας Τσατάνη) και τον Μπόμπολα, αποδεικνύοντας όχι μόνο πως η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά πως συμπεριφέρεται σαν πιστό σκυλί των αφεντικών τους».

Για την αποτυχημένη επίθεση στον αείμνηστο Εφέτη Ανακριτή Δημήτρη Μόκκα υποστήριζε ότι αφορμή ήταν η επιμήκυνση της προφυλάκισης μέλους της οργάνωσης. «Το μόνο που έχουμε να προσθέσουμε είναι πως η επιλογή να χτυπήσουμε συμβολικά τον συγκεκριμένο δικαστή με μικρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης, σήμερα πλέον μπαίνει στην διαδικασία της αυτοκριτικής. Από εδώ και πέρα η οργάνωση εγκαταλείπει τα συμβολικά χτυπήματα και θα χτυπάει με όλη την δύναμη πυρός της την δικαστική εξουσία που στραγγαλίζει την ελευθερία μας» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «τα χτυπήματά μας δεν θα είναι πλέον συμβολικά, αλλά πραγματικά, όσο πραγματικά είναι και τα χρόνια των ποινών που ρίχνουν οι δικαστές». Σε άλλο σημείο είχε πει: «Όπως επέβαλαν την αδικία με την βία του στρατού και της αστυνομίας, ΜΟΝΟ με την αναρχική ένοπλη βία θα τους γκρεμίσουμε απ’ τους θρόνους τους. Για όλους αυτούς που μας βλέπουν σαν τις ψείρες της γης, έχει έρθει η ώρα να μεταφέρουμε τον φόβο στις δίκες τους αυλές, στα δικά τους σπίτια».

Στο προσχέδιο της προκήρυξης ανάληψης της βομβιστικής επίθεσης στην κατοικία της Γεωργίας Τσατάνη υπάρχει αντίστοιχη αναφορά: «Η εκδικητική μανία των δικαστών απέναντι στις οικογένειες των συντρόφων μας είναι μία επιλογή που θα κληθούν να πληρώσουν με ακριβό τίμημα όλοι οι δικαστικοί που συμμετέχουν σε αυτόν τον εκβιασμό και οι οικείοι τους. Έχουμε μνήμη και πάνω από όλα υπομονή, επιμονή και συνέπεια...».

Πηγή: thetoc.gr