Ότι πρέπει να ξέρεις για την «μάχη» Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή

Gazzetta team
Ότι πρέπει να ξέρεις για την «μάχη» Τσίπρα - Μητσοτάκη στη Βουλή
Τσίπρας: Εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς παιδί της Siemens και της διαπλοκής. Μητσοτάκης: Οσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο θα μεγαλώνουν οι αθλιότητες σας.

Στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη επικέντρωσε τα πυρά του ο Αλέξης Τσίπρας και συμπύκνωσε την μεταξύ τους «μάχη» για την πρωθυπουργία - αν και όταν προκύψουν κάλπες- στην αντίστιξη «εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων και εσείς παιδί της διαπλοκής».

« Οσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο θα μεγαλώνουν οι αθλιότητες σας. Δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε πρωθυπουργός της» ανταπάντησε ο αρχηγός της ΝΔ ζητώντας εκλογές τώρα για να αποκατασταθεί όπως είπε το οικοδόμημα της αστικής δημοκρατίας.

Τσίπρας:Η ΝΔ επιδίδεται σε διαρκή απόπειρα μεταμοντέρνου πραξικοπήματος

«Σήμερα θα απολογηθείτε κ. Μητσοτάκη. Συμμαχήσατε με το πιο παλιό και το πιο διεφθαρμένο σύστημα. Με όσους είχαν μάθει το κράτος πελάτη και έπαιρναν δάνεια με εγγυήσεις αέρα. Και ενώ βρεθήκατε μόλις τέσσερις μήνες στην ηγεσία της ΝΔ και πέντε μήνες μετά τις εκλογές ζητήσατε εκλογές» σημείωσε ο κ. Τσίπρας στην πρωτολογία του.

« Πρόκειται για μια διαρκή απόπειρα μεταμοντέρνου πραξικοπήματος. Με όπλα τη συκοφαντία και την προπαγάνδα. Σήμερα δεν ζούμε την πρώτη αλλά την τρίτη απόπειρα. Η πρώτη παίχτηκε την πέριοδο της χρηματοπιστωτικής ασφυξίας. Η δεύτερη με την ασύστολη καταστροφολογία κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης. Παρακαλούσατε τον Τόμσεν να κρατήσει γερά. Και σήμερα, παρακολουθούμε την τρίτη πράξη. Την προσπάθεια του χρεοκοπημένου συστήματος να τυλίξουν τη χώρα στο σκοτάδι. Τηρώντας την αρχή ότι το ψεύδος που επαναλαμβάνεται αποκτά καθεστώς αληθείας.»

Ο κ.Τσίπρας υποστήριξε ότι όλα τα μεγέθη της ελληνικής οικονομίας δείχνουν ότι έχουμε περάσει σε φάση ανάπτυξης.

Υπερασπίστηκε την τρίτη δανειακή σύμβαση δηλαδή την υπογραφή του τρίτου μνημονίου από την κυβέρνησή του λέγοντας « για μας τα πήραμε ή για να πληρώσουμε τα δικά σας σπασμένα;».

Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις της η κυβέρνηση έχει καταφέρει να εμφανίσει αυξημένα έσοδα και σημαντικό πλεόνασμα.

Εμφανίστηκε βέβαιος ότι σύντομα η αξιολόγηση θα κλείσει και θα γίνει και η εκταμίευση της δόσης.

Συνέδεσε εκ νέου το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αρχηγό της με την εξυπηρέτηση αφενός των συμφερόντων των δανειστών αφετέρου των καναλαρχών.

«Τρέχετε πίσω από χρεοκοπημένους καναλάρχες. Δεν αντέχετε άλλο μακριά από τις κυβερνητικές καρέκλες. Θα μείνετε για πολλά χρόνια περισσότερο μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Το δικό σας εναλλακτικό πρόγραμμα είναι απολύσεις, περικοπές και συρρίκνωση του δημόσιου συμφέροντος. Ο λαός το γνωρίζει. Το κάνατε πολύ καλά τα προηγούμενα χρόνια. Η δυνατότητα να πείσετε ότι έχετε εναλλακτική πρόταση διεξόδου δεν σας βγαίνει» σημείωσε.

Ο κ.Τσίπας στόχευσε προσωπικά κατά του κ. Μητσοτάκη λέγοντας ότι είναι πιο εύκολο να αποδείξει ότι ήταν έξι μηνών κρατούμενος από το να πείσει ότι δεν είναι διαπλεκόμενος.

«'Υβρις να προσπαθείτε να πλήξετε το ηθικό μας πλεονέκτημα»

Ο κ. Τσίπρας υπερασπίστηκε το «ηθικό πλεονέκτημά» της κυβέρνησης του υποσχόμενος να μιλήσει με διευθύνσεις και ονόματα.

Εγκάλεσε την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ γιατί επί 27 χρόνια δεν διευθέτησαν το θέμα της αδειοδότησης των καναλιών και κατηγόρησε τον αρχηγό της ΝΔ ότι υπονόμευσε και την σύσταση του ΕΣΡ και τον διαγωνισμό.

"Θέλατε να κρατήσετε τους εργαζόμενους ομήρους και τους καναλάρχες ευχαριστημένους» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε πως για πρώτη φορά οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ καλούνται να πληρώσουν για τις άδειες.

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε με έμφαση «Δεν έχει γίνει στη χώρα πιο αδιάβλητος διαγωνισμός».

Μιλώντας για τη δικαιοσύνη και τις άδειες είπε ότι η ΝΔ ασκεί bullying στην δικαιοσύνη.

«Το νταβατζηλίκι τώρα τελείωσε πραγματικά»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όσα έγιναν και στην εξεταστική και στις αναφορές Ψυχάρη και Μπόμπολα ότι έπαιρναν δάνεια χωρίς διασφαλίσεις .

Εκανε ειδική μνεία στην αναφορά του Φώτη Μπόμπολα ότι το Mega δεν το κλείνει η κυβέρνηση αλλά διότι οι μέτοχοι δεν έβαλαν χρήματα. Επικαλέστηκε και δηλώσεις των κ./ Βαρδινογιάννη και Αλαφούζο στην ίδια επιτροπή.

«Εσείς κάνετε τους απελπισμένους συνήγορους της διαπλοκής» κατηγόρησε την ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη.

Και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ.Κοντομηνά στον οποίο χρέωσε το peroukagate.

«Εγώ θα φοβηθώ από κάτι τέτοια; δεν θα κάνω πίσω ,δεν έχω δεσμεύσεις δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν. Δεν με έχει κανένας στο τσεπάκι του» είπε και συνέχισε και ξέρετε γιατί; «γιατί στο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε ούτε εξοπλιστικά ούτε θαλασσοδάνεια».

Για το θέμα της Τράπεζας Αττικής είπε ότι επιχειρήθηκε «σκευωρία »που «γύρισε μπούμερανγκ» διότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πήραν δάνειο από την τράπεζα το οποίο δεν το εξυπηρετούν. « 'Οποιο θαλασσοδάνεια δόθηκε,δόθηκε στους δικούς σας φίλους» είπε απευθυνόμενος στον κ. Μητσοτάκη μιλώντας για δίκτυο διαπλοκής που αγγίζει την ΝΔ.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε επί μακρόν για τον τρόπο με τον οποίο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έπαιρναν δάνεια από τις τράπεζες

«Τι τα κάνατε τα λεφτά; τα φάγατε τα λεφτά;» ρώτησε ο κ. Τσίπρας τον κ. Μητσοτάκη και την κ. Γεννηματά.

Μίλησε και για δάνειο 300 χιλ. ευρώ στον «Κήρυκα των Χανίων» και ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη αν θα το αποπληρώσει ή θα είναι κι αυτά δανεικά κι αγύριστα.

Χαρακτήρισε τα όσα έγιναν το 2012 με τις επιχορηγήσεις των κομμάτων ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο.

«Στη γλώσσα σας η υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος είναι λαϊκισμός» ανέφερε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον κ. Δένδια.

«Είστε εσείς οι ίδιες οικογένειες τα ίδια πρόσωπα που χρεοκοπήσατε τη χώρα» είπε ο κ. Τσίπρας πριν εγκαλέσει με ειρωνικό τρόπο την κ. Γεννηματά για το πως ξέχασαν και ανακάλυψαν στο ΠΑΣΟΚ 15 εκατ. ευρώ.

Μήπως έχουν κατασχεθεί και αυτά ως πειστήριο εγκλήματος; ρώτησε υπαινικτικά.

Και συνέχισε « αυτά τα χρήματα δεν είναι του παππού σας αλλά ανήκουν στις τράπεζες και στον ελληνικό λαό».

«Θα μου πείτε, μετά ότι ρίχνω λάσπη στον ανεμιστήρα» ανέφερε και διατύπωσε μια ευθεία απειλή « ΄Ολα αυτα είναι ανοικτές δικογραφίες που έχουν πάρει το δρόμο τις δικαιοσύνης». «Υπήρξατε γραφεία διεκπεραίωσης δικαστικών υποθέσεων» τόνισε και διαβεβαίωσε ότι τώρα οι δικαστές δεν έχουν από πάνω τους την εκτελεστική εξουσία.

«Θα είμαστε δίπλα σε όποιον δικαστή σηκώσει κεφάλι» είπε απορρίπτοντας τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για ωμές παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη.

"Ονομάζετε παρέμβαση στην δικαιοσύνη τη βούληση να διερευνηθούν όλες οι υποθέσεις που κάνατε ότι περνάει από το χέρι σας να μην διερευνηθούν» και αναφέρθηκε ονομαστικά στην υπόθεση Βγενόπουλου.

Εγκάλεσε τη ΝΔ ότι όχι μόνο ότι έβαλε στα συρτάρια τις λίστες της φοροδιαφυγής για να υπερασπιστεί «τους φίλους φοροφυγάδες» ενώ επανέφερε τις καταγγελίες για τον κ. Παπασταύρου και τον κ. Σκλαβούνη.

«Το πάρτι της φοροδιαφυγής έχει τελειώσει» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Παραλάβαμε και νέα λίστα μεγαλοκαταθετών

«Παραλάβαμε νέα λίστα από την Ρηνανία Βεσφταλία με μεγαλοκαταθέτες από το 2010 που κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί παραγραφή» ανέφερε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι έχει ήδη κατατεθεί στον εισαγγελέα.

«Υπάρχει πόλεμος» κατέληξε

Απο τη μια οι δυνάμεις που οδήγησαν

Απο τη μια οι υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας και με αυτές θέλει να είναι η κυβέρνηση. Προσπαθούμε να βάλουμε τάξη. Είναι ίσως η μοναδική ευκαιρία να βάλουμε τάξη. Είμαστε η τελευταία ελπίδα να καθαρίσει η κόπρος της διαπλοκής.

«Αν εγώ είμαι παιδί των καταλήψεων εσείς είστε παιδί της Siemens της διαπλοκής»

Κυριάκος :«Στα λόγια κατηγορείτε το σύστημα, στα κρυφά κάνατε συναλλαγές»

«Οσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο θα μεγαλώνουν οι αθλιότητες σας» απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης που διαπίστωσε « δεν αξίζει στη χώρα μας να είστε πρωθυπουργός της».

«Η δική σας αποτυχία δεν μπορεί να γίνει αποτυχία της χώρας» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ολοι οι πολίτες γνωρίζουν πως το συντομότερο ανέκδοτο είναι το ηθικό πλεονέκτημα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και ανέφερε πως ο κ. Τσίπρας ήταν «σάρξ εκ της σαρκός του μιντιακού κατεστημένου που δολοφονούσε χαρακτήρες».

Πιάνοντας το νήμα από τις αναφορές του πρωθυπουργού στα ονόματα των εκδοτών και των καναλαρχών σημείωσε « Με τον κ. Ψυχάρη εσείς δεν συναντηθήκατε παρέα με μια γάτα;...Ο κ. Λαζόπουλος σε ποιο κανάλι εργάζεται; Γιατί ξαφνικά σας έγινε δυσάρεστος ο κ. Κοντομηνάς;».

Χρέωσε στον κ. Τσίπρα ότι έγινε ο «θετός πατέρας των ορφανών του Τσοχατζόπουλου».

Γιατί λοιπόν δεν καταργείτε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens

Ο πρόεδρος της ΝΔ σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο κ. Τσίπρας για τη Siemenς και τον εγκάλεσε ότι επί των δικών του ημερών κινδυνεύουν να παραγραφούν αδικήματα αλλοδαπών κατηγορουμένων.

« Γιατί δεν καταργείτε τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με τη Siemens αφού δεν τον εφαρμόζετε;Αν δεν σας αρέσει γιατί δεν τον αλλάζετε;» ρώτησε τον πρωθυπουργό.

Και διαπίστωσε «στα λόγια κατηγορούσατε το σύστημα και κάνατε κρυφές συναλλαγές μαζί του».

Για το διαγωνισμό των αδειών και των καναλιών ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι «πρότυπο διαπλοκής».

Ανέφερε ότι στην πρώτη τους συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου του είχε προτείνει να επαναφέρει τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ αλλά εκείνος προχώρησε στο «αυθαίρετο σχέδιο του».

«Φτιάξατε ένα τεχνητό ολιγοπώλιο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και έθεσε μια σειρά ερωτημάτων που πρέπει να απαντηθούν όπως είπε είτε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα είτε από τον αρμόδιο υπουργό Ν. Παππά

«Ο υπουργός έκανε τα πάντα να υπερασπιστεί τον κ.Καλογρίτσα. Μέχρι τον μεσίτη Ιθάκης έκανε για να αποτιμήσει τα βοσκοτόπια» είπε ζητώντας εξηγήσεις και για την τριγωνική σχέση Σπίρτζη- Καλογρίτσα- Τράπεζα Αττικής.

Πηγή: thetoc.gr