Εντονοι διάλογοι με Νίκο Παππά για τα κανάλια στη Βουλή

Gazzetta team
Εντονοι διάλογοι με Νίκο Παππά για τα κανάλια στη Βουλή
Ομαδικά πυρά από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης για τον διαγωνισμό που φέρνει την σφραγίδα του δέχθηκε στη Βουλή ο Νίκος Παππάς.

Με έντονους διαλόγους μεταξύ των Νίκου Παππά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Μάκη Βορίδη «κύλησε» η σημερινή συζήτηση στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στη Βουλή η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τη μία.

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, ξεκίνησε την τοποθέτηση του ενώπιον των μελών της επιτροπής με τις συνήθεις αιχμές κατά των ΜΜΕ.

Ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τον διαγωνισμό «νίκη της Δημοκρατίας» ενώ επιτέθηκε στη ΝΔ με αφορμή τις καταγγελίες εις βάρος του από τον Δημήτρη Κοντομηνά.

Μάλιστα, ήταν η βουλευτής το ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία η οποία ζήτησε από τον υπουργό να σχολιάσει τις δηλώσεις του επιχειρηματία. Εκείνος τις απέδωσε στην αποτυχία του να καταστεί υπερθεματιστής, του καταλόγισε ότι βρίσκεται πίσω από την επιχείρηση «περούκες» και εξέφρασε την βεβαιότητα «ότι έχει κάνει επαφές με άλλους επιχειρηματίες».

«Είναι λυπηρό να βλέπει κάνεις καναλάρχες να λένε κάτι και τα κόμματα να τρέχουν πίσω τους ασθμαίνοντας» είπε το κυβερνητικό στέλεχος.

Αιχμές από τον Μάκη Βορίδη

«Λέει αλήθεια ή ψέματα ;» τον διέκοψε ο Μάκης Βορίδης.

«Θα απαντήσω όπως θέλω εγώ» είπε ο κ.Παππάς και συνέχισε «να μας πείτε εσείς πως είναι δυνατόν κάθε φορά που βήχει ένας επιχειρηματίας να παθαίνει πνευμονία η ΝΔ».

Ο κ. Παππάς μιλώντας για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο πριν τον διαγωνισμό ανέφερε οτι επρόκειτο για ραδιοπειρατεία καναλαρχών που τώρα έσπασε. Επανέλαβε επίσης ότι τα χρήματα (90 εκατομμύρια α' δόση) θα δοθούν για προσλήψεις στο δημόσιο και για τον επαναπατρισμό ατόμων με υψηλά προσόντα.

Ο υπουργός Επικρατείας υπερασπίστηκε τα μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού, λέγοντας πως θεωρεί ανήθικο να μπαίνουν στο στόχαστρο άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα και την οικονομική επιφάνεια να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Υποστήριξε δε πως οποιαδήποτε σχέση και να είχε η κυβέρνηση με κάποιον από τους υποψήφιους καναλάρχες, δεν θα μπορούσαν να καμφθούν οι όροι του διαγωνισμού.

Είχε προηγηθεί νέα παρέμβαση του Μάκη Βορίδη ο οποίος ζητούσε επιμόνως από τον υπουργό να απαντήσει εάν είναι αλήθεια οι καταγγελίες του Δημήτρη Κοντομηνά σε βάρος του.

«Ο κ. Κοντομηνάς μπορεί να ισχυρίζεται τέρατα ή μπορεί να κάνει τέρατα. Να μεταμφιέζει δημοσιογράφο να με παρακολουθεί στην Νέα Υόρκη. Ακόμα και ο δημοσιογράφος μπορεί να μην έχει την ευθύνη και να έλαβε την εντολή να κάνει αυτό το τερατούργημα» απάντησε ο κ. Παππάς.

Κόντρα και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο

Στην αντιπαράθεση μπήκε και ο κ. Βενιζέλος ο οποίος προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παππά.

Βενιζέλος: «Όχι το χέρι σας έτσι εσείς σε μένα»

Παππάς: «Εσείς τι είστε;»

Βενιζέλος: «Όχι αυτό το ύφος σε μένα» .

Η Αννέτα Καββαδία επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα προς όφελος του κ. Παππά.
«Εκτιμήθηκε η συνέντευξη που κάνατε στον κ. Παππά» την ειρωνεύθηκε ο κ. Βορίδης.

Ο κ. Παππάς επιβεβαίωσε ότι ο Καλογρίτσας πήρε δημόσια έργα μετά τον διαγωνισμό για τις άδειες και επέμεινε ότι ο Καλογρίτσας προσκόμισε στην επιτροπή διαγωνισμού στοιχεία που κάλυπταν επαρκώς το ποσό για να πάρει την άδεια.

«Επίθεση» Βορίδη και στην Τασία Χριστοδουλοπούλου

«Εσείς είστε με όνομα και επίθετο ο εκπρόσωπος των συμφερόντων» απάντησε ο κ. Βορίδης .«Πήγατε να δώσετε μια άδεια χωρίς να πάρετε ένα ευρώ ενώ ξεκινήσατε και νταραβέρια με τον Δημήτρη Κοντομηνά».

Ο βουλευτής της ΝΔ επιτέθηκε και στην πρόεδρο της επιτροπήςΤασία Χριστοδουλοπούλου ότι επιχειρεί να προστατέψει τον υπουργό επειδή «ζορίζεται» και αναρωτήθηκε με σκωπτικό ύφος αν στο χθεσινό κοκτέιλ Καράνικα στο Μαξίμου η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις άδειες.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε εμμέσως πλην σαφώς τον υπουργό Επικρατείας ότι επιχειρεί να διαμορφώσει ένα ευνοϊκό τοπίο και για τον εφοπλιστή Καραγιώργη εις βάρος του οποίου εκδόθηκε πρόσφατα ένταλμα σύλληψης.

Ευάγγελος Βενιζέλος: «Γιατί ξεκινήσατε διαγωνισμό χωρίς να πείτε τι θα γίνει με περιφερειακούς και τοπικούς σταθμούς οι οποίοι παίρνουν μέρος της ίδιας πίτας; Το γεγονός ότι δεν έχετε πει τίποτα για περιφερειακούς δεν συνδέεται με κρυφή πέμπτη άδεια που θέλατε να δώσετε στον Καραγιώργη ο οποίος πρόσφατα συνελήφθη.

Νίκος Παππάς: Το αίτημα για δικτύωση ήταν αίτημα περιφερειακών

Ευάγγελος Βενιζέλος: Εμένα με επισκέφθηκαν χθες και χαρακτήρισαν σκανδαλώδη την επέκταση του χρόνου δικτύωσης

Στη συνέχεια η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον νόμο Βενιζέλου για τις τηλεοπτικές άδειες αλλά και για την αρχή του νήματος όταν ο ενιαίος Συνασπισμός συμφώνησε για να δοθούν οι πρώτες τηλεοπτικές άδειες.

Νίκος Παππάς: Το 89 ήμουν 13 ετών αναλαμβάνω την ευθύνη.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Η δρακογεννιά έχει συνέχεια.

Νίκος Παππάς: Έχει κάνει λάθη και αυτή η γεννιά αλλά όχι συστημικά. Οι κυβερνήσεις που εσείς συμπράξατε για το 25% του ΑΕΠ. Αυτούς τους χαρακτηρισμούς να τους χρησιμοποιείτε με μέτρο. Η πορεία της ύφεσης έχει ανατραπεί χωνέψτε το.

Βενιζέλος σε Παππά: Είστε εργολάβος της λάσπης

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε:

Νίκος Παππάς: Έχουμε υποστεί ένα πόλεμο λάσπης.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Εσείς που είστε εργολάβος της λάσπης.

Νίκος Παππάς: Εγώ τον τελευταίο καιρό έχω απομακρύνει τα παιδιά μου από την τηλεόραση.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Είστε καλός πατέρας. Για τα δικά μας παιδιά τόσα χρόνια;

Νίκος Παππάς: Δεν είχα τηλεόραση.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Μιλάτε για δολοφονίες χαρακτήρων εσείς που έχετε δολοφονήσει τον τρόπο σκέψης των Ελλήνων και τον πολιτικό πολιτισμό.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Έχετε υπερβεί τα όρια. Υπάρχουν ψυχικές ανάγκες, το καταλαβαίνω, αλλά υπάρχουν και όρια.

Κόντρα και για το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης

Ο Σπύρος Λυκούδης (Ποτάμι) επανήλθε στο ζήτημα της μη συγκρότησης του ΕΣΡ.

«Εγώ δεν θα πάρω το σφουγγάρι να σβήσω ούτε το παρελθόν ούτε το παρόν αν έχουν γίνει ανομίες. Ξέρετε ότι ο συνταγματικός νομοθέτης ορίζει το ΕΣΡ ως ανεξάρτητη αρχή. Η κυβέρνηση με τρόπο βίαιο προτίμησε να απολέσει τις αρμοδιότητες του ΕΣΡ. Προχώρησε στην παράκαμψη του. Πιστεύετε ότι είναι δυνατόν να παύετε μια ανεξάρτητη αρχή σαν να έχει διακόπτη on –off;» ρώτησε ο κ Λυκούδης.

Νίκος Παππάς: Το ζήτημα της σύνθεσης του ΕΣΡ απασχόλησε επί μακρόν τόσο την Διάσκεψη των Προέδρων όσο και την επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους- έπειτα από σχετική γνωμοδότηση του ΣτΕ- απεφάνθη ότι η διαρκής παράταση της θητείας των μελών του ΕΣΡ είναι παράνομη. Έτσι ο διαγωνισμός θα ήταν διάτρητος. Είχαμε κατά συνέπεια δύο ανυπέρβλητα δεδομένα. Την γνωμοδότηση του ΝΣΚ αλλά και την επιμονή της ΝΔ να αρνείται να συμπράξει στην διαδικασία εκλογής νέου ΕΣΡ. Είμαστε στην επόμενη ημέρα. Οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να κάνουν το βήμα για να υπάρξει νέα σύνθεση του οργάνου»

Σπύρος Λυκούδης: Δεν υπήρξε ποτέ τέτοια γνωμοδότηση του ΣτΕ

Νίκος Παππάς: Επιφυλάσσομαι να τη φέρω.

Ο κ. Λυκούδης «μάλωσε» εξάλλου τον κ Παππά ο οποίος δεν θέλησε να πάρει θέση όταν ο κ. Βενιζέλος έψεξε τον ενιαίο Συνασπισμό για την παραχώρηση των πρώτων τηλεοπτικών αδειών το 89.
«Δεν είναι σωστή η απάντηση εγώ ήμουν τότε 13 χρονών» τον συμβούλεψε.
«Εκπροσωπώ αυτή την παράταξη. Θα δεχθώ την κριτική και για τα σωστά και για τα λάθη της. Ήταν σχήμα λόγου η απάντηση μου» απολογήθηκε ο υπουργός.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τη Ν.Δ σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την αναζήτηση και τυχόν ποινικών ευθυνών στην υπόθεση των αδειών, άφησε μετά το τέλος της ακρόασης Παππά ο Μ. Βορίδης συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

«Από την σημερινή ακρόαση της επιτροπής θεσμών αποδείχτηκε ότι ο κύριος Παππάς είναι το πρόσωπο που συμβολίζει την διαπλοκή κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου μιας παραπαίουσας κυβέρνησης.Επεκτείνει και θεσμοθετεί την διαπλοκή σε όλα τα επίπεδα λίγο πριν το τέλος της» ανέφερε ο κ.Βορίδης.

Πηγή: thetoc.gr