Στην Ουγγαρία θα αλλάξουν το Σύνταγμα για να μην δέχονται πρόσφυγες

Gazzetta team
Στην Ουγγαρία θα αλλάξουν το Σύνταγμα για να μην δέχονται πρόσφυγες
Με αναθεώρηση συντάγματος θα μπλοκάρει τις ποσοστώσεις - Το κοινοβούλιο προτίθεται να αναθεωρήσει το Σύνταγμα στις αρχές Νοεμβρίου για να απαγορεύσει την εγκατάσταση μεταναστών στη χώρα.

Το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας ενδέχεται να αναθεωρήσει το Σύνταγμα στις 8 Νοεμβρίου ώστε να απορρίψει την υποχρεωτική μετεγκατάσταση προσφύγων μέσω ποσοστώσεων και η απαγόρευση θα τεθεί σε ισχύ στα μέσα του μηνός, ανακοίνωσε την τρίτη το κυβερνών κόμμα Fidesz, μετά την ακύρωση του δημοψηφίσματος της Κυριακής.

Ο Λάγιος Κόσα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Fidesz, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε διαβεβαίωσε ότι το κόμμα δεν επιδιώκει την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας στην ίδια συνέντευξη Τύπου, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν εξήγησε: "Πρέπει να δηλώσουμε με σαφήνεια ότι χωρίς την έγκριση του ουγγρικού κοινοβουλίου οι Βρυξέλλες (...) δεν μπορούν να εγκαταστήσουν μετανάστες στην Ουγγαρία. Και πρέπει να δηλώσουμε με σαφήνεια ότι απαγορεύουμε την εξαναγκαστική μετεγκατάσταση των μεταναστών".

Η συντριπτική πλειοψηφία των Ούγγρων απέρριψε το σύστημα των ποσοστώσεων που επιβάλλει η ΕΕ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Όμως το ποσοστό συμμετοχής ήταν μικρό, με αποτέλεσμα το δημοψήφισμα να κριθεί άκυρο.

Ο Όρμπαν ωστόσο τόνισε ότι μολονότι το δημοψήφισμα δεν είναι νομικά δεσμευτικό, του δίνει μια ισχυρή εντολή να αντιταχθεί στις Βρυξέλλες, καθώς περισσότεροι από 3 εκατομμύρια ψηφοφόροι απέρριψαν τις ποσοστώσεις.

Πηγή: thetoc.gr