+slo-gun

Έτοιμο κατά το ήμισυ το Alter Ego του Μαρινάκη! Τι ξέρουμε για τα νέα κανάλια

Έτοιμο κατά το ήμισυ το Alter Ego του Μαρινάκη! Τι ξέρουμε για τα νέα κανάλια

Τα σχέδια των τεσσάρων καναλαρχών - Τι σχεδιάζει ο Ιβάν Σαββίδης και οι εκπομπές που προσέγγισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Έτοιμο κατά το ήμισυ το Alter Ego του Μαρινάκη! Τι ξέρουμε για τα νέα κανάλια

Σε ζυμώσεις συνεχίζουν να βρίσκονται οι νέοι καναλάρχες αλλά και οι τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν κατάφεραν να αποκτήσουν άδεια.

Στο «παιχνίδι» προστέθηκε ο Ιβάν Σαββίδης ως πρώτος επιλαχών, αφού ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας αποχώρησε από το διαγωνισμό καθώς δεν κατάφερε να καταβάλει την α’ δόση για την τηλεοπτική άδεια.

Θα ξεκινήσουμε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Το νέο κανάλι του λέγεται ότι θα αρχίσει να εκπέμπει τέλος του χρόνου, με αρχές του νέου. Οι συνεργάτες του ισχυρού άνδρα του Ολυμπιακού δουλεύουν νυχθημερόν προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη του νέου σταθμού που στόχο έχει την ενημέρωση και την ψυχαγωγία του τηλεοπτικού κοινού. Βαρύτητα έχει δοθεί κυρίως στην ψυχαγωγία, αφού ο ενημερωτικός τομέας του σταθμού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και έχει αποφασιστεί ποιοι θα βρίσκονται μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Μικρές ωστόσο λεπτομέρειες, κυρίως στο τεχνικό κομμάτι, αναμένεται να λυθούν κατά το προσεχές διάστημα. Μην ξεχνάμε ότι το κομμάτι της μυθοπλασίας, των εκπομπών, των σόου είναι το άλφα και το ωμέγα για ένα κανάλι και αυτά που θα προσελκύσουν το τηλεοπτικό κοινό. Το σίγουρο είναι ότι το νέο κανάλι διαθέτει την οικονομική επιφάνεια για να στηθεί κάτι αξιόλογο και ανταγωνιστικό προς τους υπάρχοντες «παίκτες».

Μην ξεχνάμε ότι λόγω της κατάστασης βρίσκονται πολλά και αξιόλογα στελέχη, τα οποία είναι διαθέσιμα. Βεβαίως γίνονται προσπάθειες και συζητήσεις με παραγωγούς και επαγγελματίες της αγοράς για να καλυφθούν τα κενά, τόσο με έτοιμες λύσεις όσο και με μετακινήσεις από άλλα κανάλια. Μια τέτοια περίπτωση λέγεται ότι είναι η ομάδα του «Joy», που συμφώνησε να μετακινηθεί στο νέο κανάλι.

Ο νέος παίκτης είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Ο Ρώσος επιχειρηματίας έχει ήδη πάρει ζεστά το θέμα από την πρώτη στιγμή. Μάλιστα, εμφανίζεται πρόθυμος να συζητήσει τόσο με τον Alpha όσο και το Star, αλλά αν δεν τελεσφορήσουν οι συζητήσεις, είναι έτοιμος να προχωρήσει αυτόνομα.

Οπως είπε ο κ. Σαββίδης σε συνέντευξή του, σε κάθε περίπτωση το ζήτημα πιθανών συνεργασιών θα έχει κλείσει μέσα στην προθεσμία των 90 ημερών, καθώς, όπως εκτίμησε, πιο σωστό είναι να παραμείνουν στις θέσεις τους οι υπάρχοντες εργαζόμενοι στα κανάλια. Πώς όμως είναι δυνατόν να υπάρξει συνεργασία, π.χ., με τον Alpha, μετά τη θυελλώδη ανταλλαγή μηνύσεων που έχει προηγηθεί, παραμένει ερώτημα.

Τέλος, σε ερώτηση τι κανάλι ονειρεύεται να δημιουργήσει, ο Ιβάν Σαββίδης ήταν αφοπλιστικός: «Ο,τι κάνουμε είναι παράγωγο του χαρακτήρα μας και το κανάλι δεν αποτελεί εξαίρεση». Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά την αποχώρηση Καλογρίτσα, γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος των οικονομικών στοιχείων του κ. Σαββίδη, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχει όλα τα εχέγγυα για να κηρυχθεί οριστικός αδειούχος και να κλείσει έτσι την ποδοσφαιρική τριάδα των νέων καναλαρχών, μαζί με Αλαφούζο και Μαρινάκη.

Ο ΑΝΤ1 από την πρώτη στιγμή που έχει εξασφαλίσει άδεια και μέχρι σήμερα που έχει καταβάλει εντός του χρονικού περιθωρίου την α’ δόση, συνεχίζει κανονικά το πρόγραμμά του και ήδη από τη Δευτέρα αναμένονται νέες εκπομπές με στόχο την πρωτιά στον πίνακα της Nielsen.

Στον ίδιο δρόμο κινείται και ο ΣΚΑΪ. Ο πρόεδρος του καναλιού Γ. Αλαφούζος, διαψεύδοντας τα σενάρια που τον ήθελαν να συνεργάζεται με άλλους σταθμούς, έχει «ποντάρει» και στην ενημέρωση αλλά και στην ψυχαγωγία, προβάλλοντας σόου όπως το «X-Factor», με υψηλά ποσοστά τηλεθέασης. Στόχος του καναλιού είναι να συνεχίσει να εμπλουτίζει το πρόγραμμά του τόσο με ενημερωτικές εκπομπές όσο και με ψυχαγωγικές.

 

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής

Best of internet