Ασυνείδητοι στην Κρήτη σκότωσαν κρι-κρι και φωτογραφήθηκαν (pic)

Gazzetta team
Ασυνείδητοι στην Κρήτη σκότωσαν κρι-κρι και φωτογραφήθηκαν (pic)
Ασυνείδητοι κυνηγοί έβαλαν στο σημάδι τα προστατευόμενα αγριοκάτσικα της Κρήτης και δεν δίστασαν να φωτογραφηθούν με το θήραμά τους - «Ζωόφιλη Δράση»: «Προχωράμε άμεσα σε καταγγελία για τη θανάτωση και την επίδειξη των θανατωμένων προστατευόμενων άγριων ζώων».

Θύματα ασυνείδητων κυνηγών έπεσαν αγριοκάτσικα της Κρήτης (Κρι-Κρι), οι οποίοι τα σκότωσαν και στη συνέχεια τα έσφαξαν, υπερηφανευόμενοι για το «επίτευγμα» τους.

Μάλιστα δεν αρκέστηκαν στην αποτρόπαια πράξη τους, μια και τα αγριοκάτσικα της Κρήτης αποτελούν σύμβολο του νησιού και το κυνήγι τους απαγορεύεται αυστηρά, αλλά έβγαλαν φωτογραφίες, αναρτώντας της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για να γίνει γνωστό το κατόρθωμα τους σε όλους.

H ανάρτηση της «Ζωόφιλης Δράσης»:

«Κάποιες φορές αυτό το νησί που υπεραγαπάω με κάνει και εξοργίζομαι, ειδικά όταν εμείς οι Κρητικοί δεν σεβόμαστε ούτε το σπανιότερο ζώο της κρητικής πανίδας, το κρι-κρι που αποτελεί ένα από τα πολυδιαφημισμένα σύμβολα της Κρήτης. Μετά από επικοινωνία με το Ελληνικό Κέντρο Προστασίας Άγριας Ζωής, έχω την επιβεβαίωση ότι πρόκειται για τα σπανιότατα αυτά άγρια ζώα του νησιού μας, που αυτοί οι δύο ανόητοι σκότωσαν, μαχαίρωσαν, έσφαξαν, ξεκοίλιασαν και στη συνέχεια φωτογράφισαν τις πράξεις τους και τις προβάλλουν στο Facebook. Από κοινού ζωόφιλη δράση και ΕΚΠΑΖ προχωράμε άμεσα σε καταγγελία για τη θανάτωση και την επίδειξη των θανατωμένων προστατευόμενων άγριων ζώων διαδικτυακά και παρακαλούμε την ελληνική αστυνομία και την εισαγγελία Ηρακλείου να παρέμβουν άμεσα».

Παραμένει αδιευκρίνιστο πότε τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες.



Πηγή: Cretapost.gr