Χάκερς έκλεψαν το... διαβατήριο της Μισέλ Ομπάμα!

Gazzetta team
Χάκερς έκλεψαν το... διαβατήριο της Μισέλ Ομπάμα!
Σάλο προκαλεί στις ΗΠΑ η αποκάλυψη πως χάκερς κατάφεραν να εισβάλουν το σύστημα του Λευκού Οίκου και να κλέψουν ακόμη και φωτογραφία που φέρεται να είναι το σκαναρισμένο αντίγραφο του διαβατηρίου της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ, Μισέλ Ομπάμα! Δεν έκλεψαν βέβαια μόνο αυτό.

Τις τελευταίες ώρες κάνει το γύρο του διαδικτύου η φωτογραφία που φέρεται να είναι το διαβατήριο της Μισέλ Ομπάμα, ενώ οι χάκερς που "εισέβαλαν" στον Λευκό Οίκο διέρρευσαν και προσωπικά e-mails χαμηλόβαθμου υπαλλήλου ο οποίος εργάστηκε στην προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον.

Δεν είναι γνωστό αν η φωτογραφία από το διαβατήριο της Πρώτης Κυρίας των ΗΠΑ είναι όντως γνήσια. Πάντως, ο Λευκός Οίκος απέφυγε να σχολιάσει οτιδήποτε για τη γνησιότητα του διαβατηρίου της Μισέλ Ομπάμα και των άλλων εγγράφων. Ο Τζος Έρνεστ, ο εκπρόσωπος του προέδρου Ομπάμα, είπε μόνο ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα σοβαρά.

"Είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης και είναι κάτι που το ερευνούμε" ανέφερε η υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς.

Τα μηνύματα e-mails φαίνεται ότι προέρχονται από τον λογαριασμό του υπαλλήλου Ίαν Μέλαλ και περιέχουν διάφορες πληροφορίες σχετικά με τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων στις οποίες μετείχε η Κλίντον. Σε ένα από τα e-mail αυτά βρέθηκε και η φωτογραφία του διαβατηρίου της Μισέλ Ομπάμα, με τον Μέλαν να κάνει το συγκεκριμένο e-mail προώθηση στον προσωπικό του λογαριασμό.

Η διαρροή αυτή έρχεται να προστεθεί σε πολλές άλλες που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες σε βάρος Αμερικανών πολιτικών. Μόλις την περασμένη εβδομάδα η ομάδα DC Leaks έδωσε στη δημοσιότητα προσωπικά e-mail του πρώην υπουργού Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ στα οποία εξέφραζε την απαρέσκειά του για την Κλίντον και για τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για την προεδρία, τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο ίδιος ο Πάουελ επιβεβαίωσε στο πρακτορείο Reuters ότι τα μηνύματα ήταν αυθεντικά.

Ειδικοί στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και στελέχη των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι η DC Leaks είναι η "βιτρίνα" μιας ευρείας επιχείρησης κυβερνοεπιθέσεων της ρωσικής κυβέρνησης.


Πηγή: newsit.gr