Ο Zuckerberg θα δώσει 3 ΔΙΣ για να απαλλάξει τον κόσμο από τις ασθένειες

Gazzetta team
Ο Zuckerberg θα δώσει 3 ΔΙΣ για να απαλλάξει τον κόσμο από τις ασθένειες
O ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και η σύζυγος του, Πρισίλα Καν, αναλαμβάνουν τη χρηματοδότηση ιατρικών ερευνών με τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

O ιδρυτής του Facebook, Martk Zuckerberg και η σύζυγος του, Πρισίλα Καν, αναλαμβάνουν τη χρηματοδότηση ιατρικών ερευνών με τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

Σε συνέντευξη Τύπου, στο Σαν Φραντσίσκο ο «Mr. Facebook», τόνισε πως στόχος του είναι «να «θεραπευτούν, να προληφθούν ή να αντιμετωπιστούν όλες οι ασθένειες μέχρι το τέλος του αιώνα».

«Ξοδεύουμε 50 φορές περισσότερα για την υγειονομική περίθαλψη και την θεραπεία για τους ανθρώπους που είναι άρρωστοι από ό, τι ξοδεύουμε για την επιστημονική έρευνα για την πρόληψη των ασθενειών, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην αρρωσταίνουν» είπε ο κ Zuckerberg .

Η ανακοίνωσή του ζεύγους Zuckerberg έρχεται μια ημέρα μετά την υπόσχεση του έδωσε η Microsoft «να βρει λύση στο πρόβλημα του καρκίνου μέσα στην επόμενη δεκαετία, επαναπρογραμματίζοντας άρρωστα κύτταρα».

Τα χρήματα θα δοθούν από το Chan Zuckerberg Initiative, το οποίο είναι το ίδρυμα που δημιούργησαν τον περασμένο Δεκέμβριο.