Ξανά στα δικαστήρια η υπόθεση με τον φόνο για ένα «like» στο Facebook

Gazzetta team
Ξανά στα δικαστήρια η υπόθεση με τον φόνο για ένα «like» στο Facebook
Η στυγερή δολοφονία του 29χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου είχε σημειωθεί στο 40ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, σε υπαίθριο χώρο νυχτερινού μαγαζιού, στις 8 Μαίου του 2010. Το θύμα ηλικίας 29 ετών, είχε βρεθεί δολοφονημένο, μέσα στο αυτοκίνητό του.

Στη δικαστική αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών αναβιώνει και πάλι η υπόθεση δολοφονίας του Απόστολου Κοινωνά για ένα... Like στο Facebook.

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση ο N.M, υπήκοος Αλβανίας και η A.N. σε κάθειρξη 14 ετών για απλή συνέργεια σ´αυτήν.

Η στυγερή δολοφονία του 29χρονου ιδιωτικού υπαλλήλου είχε σημειωθεί στο 40ο χιλιόμετρο της λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου, σε υπαίθριο χώρο νυχτερινού μαγαζιού, στις 8 Μαίου του 2010. Το θύμα ηλικίας 29 ετών, είχε βρεθεί δολοφονημένο, μέσα στο αυτοκίνητό του, φέροντας τραύματα από πυροβόλο όπλο σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Το κουβάρι της εν ψυχρώ εκτέλεσης του 29χρονου άρχισε να ξετυλίγεται λίγα εικοσιτετράωρα αργότερα, όταν οι οικείοι του είδαν στο Facebook του Αποστόλη ένα προειδοποιητικό μήνυμα από κάποια συνάδελφό του, που του έγραφε..."Κοίτα τι κατάλαβα, η κοπέλα που συνομιλείς με το όνομα Έλα Βουλάι, είναι ο Ν.Μ., μην πας στο ραντεβού, μη συνομιλείς μαζί της γιατί θα σου τη φέρει καπέλο".

Το μήνυμα είχε σταλεί στον Αποστολή λίγη ώρα πριν τη δολοφονία του,ωστόσο, ο 29χρονος δεν πρόλαβε να το διαβάσει και ξεκίνησε για το ραντεβού- ενέδρα θανάτου που του είχαν στήσει.


Ο Αποστόλης Κοινωνάς εργαζόταν στην ίδια εταιρία με τη συνάδελδό του που του είχε στείλει το προειδοποιητικό μήνυμα.

Όπως αποδείχθηκε σε πρώτο βαθμό, η συγκεκριμένη κοπέλα διατηρούσε ερωτικό δεσμό με το δράστη μέχρι και το καλοκαίρι του 2009, οπότε και του ζήτησε να χωρίσουν λόγω της παθολογικής του ζήλιας και του βίαιου χαρακτήρα του.


Γεγονός που ο δράστης δεν μπορούσε να αποδεχθεί και για να ελέγχει τις κινήσεις της, δεν δίσταζε να δημιουργεί ψεύτικα προφίλ στο Facebook. Έτσι, όταν ο δράστης είδε στη σελίδα της πρώην κοπέλας του, μια φωτογραφία όπου απεικονίζονταν μαζί με τον Αποστόλη, πιστεύοντας ότι αυτή διατηρεί και ερωτική σχέση μαζί του, άρχισε να απειλεί το θύμα τόσο τηλεφωνικά όσο και μέσω του Facebook.


Τότε ο Αποστόλης διέκοψε την επικοινωνία μέσω του Διαδικτύου με το δράστη, ωστόσο, ο N.M. έβαλε σε εφαρμογή το "σατανικό" του σχέδιο.


Δέκα μέρες πριν τη δολοφονία του θύματος δημιούργησε ενα ψεύτικο προφίλ στο Facebook με το όνομα Έλα Βουλάι και μέσω αυτής απέστειλε αίτημα φιλίας στον Αποστόλη με απώτερο σκοπό, όπως αποδείχθηκε, να τον παρασύρει σε ερωτικό ραντεβού το απόγευμα της 8ης Μαίου του 2010. Ο άτυχος 29χρονος πιστεύοντας ότι η Έλα Βουλάι ειναι υπαρκτό πρόσωπο, αποδέχθηκε το αίτημα φιλίας χωρίς να γνωρίζει ότι πίσω από το συγκεκριμένο προφίλ κρυβόταν ο N.M.. Μάλιστα, συνεργό του, στο εγκληματικό σχέδιο που είχε οργανώσει, είχε και την A.N, που οπως προέκυψε κατά την ακροαματική διαδικασία σε πρώτο βαθμό, ο δράστης τη χρησιμοποίησε για να εμφανιστεί ως Έλα Βουλάι και μέσω μηνυμάτων και τηλεφωνημάτων να κατευθύνει το θύμα στο υπαίθριο πάρκινγκ.

Έτσι όταν ο 29χρονος έφτασε στο σημείο όπου είχε δώσει ραντεβού με την Έλα Βουλάι, εκεί τον περίμενε ο δράστης μαζί με άλλος δύο άνδρες και πριν το αυτοκίνητο ακινητοποιηθεί, ο N.M. τον πλησίασε και τον πυροβόλησε επανειλημμένως.


Όταν όμως οι αστυνομικοί κατάφεραν να εξακριβώσουν ποιος κρυβόταν πίσω από το ψεύτικο προφίλ, ο δράστης είχε χαθεί από προσώπου γης κλείνοντας όλους τους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κάπου εκεί ανέλαβαν δράση οι συγγενείς του 29χρονου, οι οποίοι έχοντας αντιληφθεί τη μανία του δράστη με τα μεσα κοινωνικής δικτύωσης, κατάφεραν, μετά από ατέλειωτες ώρες αναζήτησης στο Ίντερνετ,να εντοπίσουν τα νέα ψεύτικα προφίλ που είχε δημιουργήσει και ενημερώσουν τις αρχές για τις κινήσεις του, φτάνοντας έτσι στη σύλληψή του.


Πηγή: protothema.gr