Επανεξελέγη ο Ντογιάκος στην Εισαγγελία Εφετών

Gazzetta team
Επανεξελέγη ο Ντογιάκος στην Εισαγγελία Εφετών
Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών θα είναι για δεύτερη θητεία ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

Για δεύτερη θητεία εξελέγη σήμερα στη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών ο νυν προϊστάμενος Ισίδωρος Ντογιάκος, παρά την προ ημερών πειθαρχική του καταδίκη η οποία είχε ως αποτέλεσμα να κηρυχθεί έκπτωτος και επιπλέον να μην μπορεί να μετάσχει ως υποψήφιος στις εκλογές για τις νευραλγικές θέσεις της δικαστικής ιεραρχίας.

Ωστόσο η συμμετοχή του κ. Ντογιάκου στη σημερινή εκλογική διαδικασία επικυρώθηκε με έγγραφο, που κοινοποιήθηκε στον ίδιο, κατόπιν ερωτήματος του προς τον Άρειο Πάγο και το υπουργείο Δικαιοσύνης, για το αν μπορεί να είναι ή όχι υποψήφιος, αφού δεν του έχει επιδοθεί ακόμα η καταδικαστική απόφαση.

Ωστόσο, παραμένει ανοιχτό τι θα γίνει στην περίπτωση που κοινοποιηθεί στον κ. Ντογιάκο η πειθαρχική καταδίκη.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, η οποία προβλέπει στέρηση μισθού για 40 ημέρες, ο κ. Ντογιάκος κρίθηκε ένοχος πειθαρχικά, για ανακοίνωση - πρόσκληση για σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών πριν ένα χρόνο υπό τον τίτλο: «Εξωθεσμική παρέμβαση της Προέδρου του Αρείου Πάγου».

Για τη θέση του προϊσταμένου στην Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας υποψήφιοι ήταν ο κ. Ντογιάκος και ο εισαγγελέας Αντώνης Λιώγας.

Πηγή: thetoc.gr