Η ιστορία της συγκλονιστικής φωτογραφίας από την 11η Σεπτεμβρίου (pics & vid)

Gazzetta team
Η ιστορία της συγκλονιστικής φωτογραφίας από την 11η Σεπτεμβρίου (pics & vid)
Ο φωτογράφος Richard Drew διηγείται την ιστορία της πιο διάσημης και πιο αμφιλεγόμενης φωτογραφίας από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001.

Λίγα λεπτά μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, 15 χρόνια πριν, ο φωτορεπόρτερ του Associated Press Richard Drew τράβηξε την πιο χαρακτηριστική ίσως φωτογραφία. Μια εικόνα που συνεχίζει να στοιχειώνει όλους όσους θυμούνται τα τραγικά εκείνα γεγονότα.

Πρόκειται για την εικόνα ενός άνδρα ο οποίος βρισκόταν στο World Trade Center και αντιλαμβανόμενος ότι δεν πρόκειται να σωθεί, βουτά στο κενό. Η φωτογραφία έμεινε στην ιστορία με τον τίτλο «Τhe Falling Man» («σσ. ο Άνθρωπος που πέφτει»).

«Σε μια ημέρα μαζικής τραγωδίας, αυτή η φωτογραφία είναι μια από τις πιο πολυσυζητημένες φωτογραφίες που έχουν ως θέμα έναν άνθρωπο που πεθαίνει», αναφέρει το αμερικανικό περιοδικό TIMEκαι προσθέτει: «Δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες στις ΗΠΑ, τις ημέρες που ακολούθησαν της επίθεσης, αλλά η αντίδραση των αναγνωστών την καταδίκασε σε μια προσωρινή αφάνεια».

Η πραγματική ταυτότητα του ανθρώπου που απεικονίζεται στη φωτογραφία παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστη. Πολλοί πιστεύουν ότι πρόκειται για έναν εργαζόμενο στο εστιατόριο του World Trade Center.

Δείτε το εκπληκτικό βίντεο στο οποίο ο φωτογράφος Richard Drew διηγείται στo TIME την ιστορία της πιο διάσημης και πιο αμφιλεγόμενης φωτογραφίας από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001:

Πηγή: thetoc.gr