Παγώνει μέχρι νεωτέρας τη «λεκτοροποίηση» των ερευνητών των ΑΕΙ

Gazzetta team
Παγώνει μέχρι νεωτέρας τη «λεκτοροποίηση» των ερευνητών των ΑΕΙ
Η εντολή για την αναστολή συμπεριλήφθηκε σε «εξαιρετικά επείγουσα ενημέρωση» που στάλθηκε σήμερα ηλεκτρονικά στις πρυτανείες όλων των ΑΕΙ.

Μετά από τον σάλο που προκλήθηκε στην πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας για τη διατάξη που αφορούσε τις κλειστές διαδικασίες εκλογής των διδάκτορων ΕΔΙΠ (ειδικό διδακτικό προσωπικό) σε θέσεις λεκτόρων στα ΑΕΙ, το υπουργείο Παιδείας έδωσε επείγουσα εντολή να μην εφαρμοστεί ο νόμος μέχρι νεωτέρας.

Η εντολή εστάλη σήμερα στις διοικήσεις των πανεπιστημίων, και φαίνεται να είναι το αποτέλεσμα έντονων διαφωνιών για το συγκεκριμένο ζήτημα μεταξύ του υπουργού Παιδείας κ. Νίκου Φίλη και της αναπληρώτριας υπουργού κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου.

Η διάταξη αυτή ψηφίστηκε και δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ υπό τον Ν.4415/2016 (ΦΕΚ Α' 159/6.9.2016) ενώ η εντολή για μη εφαρμογή της συμπεριλήφθηκε σε «εξαιρετικά επείγουσα ενημέρωση» που στάλθηκε σήμερα ηλεκτρονικά στις πρυτανείες όλων των ΑΕΙ. Αξίζει να σημειωθεί ότι, στην ενημέρωση αυτή περιλαμβάνεται επιστολή της κυρίας Αναγνωστοπούλου, η οποία αναφέρει ότι «επιβάλλεται η αναστολή της διαδικασίας εφαρμογής» του τρίτου εδαφίου της παρ. 2 του άρθρου 61 του νόμου αυτού, δηλ. της διάταξης που αφορά στο δικαίωμα μελών ΕΔΙΠ και ΕΕΠ να ζητήσουν ένταξη σε «μόνιμη προσωποπαγή θέση λέκτορα».

Όπως αναφέρει η ενημέρωση, η αναστολή καθίσταται αναγκαία «λόγω αδυναμίας υλοποίησης» και «επίκειται αλλαγή» της, οπότε «για λόγους ασφάλειας δικαίου» θα ακολουθήσει «νεότερη νομοθετική ρύθμιση».

Πηγή: protothema.gr