Οι γυναίκες θέλουν 26 λεπτά προκαταρκτικά στο σεξ!

Gazzetta team
Οι γυναίκες θέλουν 26 λεπτά προκαταρκτικά στο σεξ!
Όσο περισσότερο ασχολείται το ζευγάρι με προκαταρκτικά, τότε υψηλότερος θα είναι ο βαθμός της ερωτικής ευχαρίστησης

Πόσο πρέπει να διαρκεί το σεξ, και κυρίως το καλό σεξ, για την μέγιστη απόλαυση των γυναικών; Νέα έρευνα που εστιάζει στο χρόνο που πρέπει να αφιερώνουν οι άνδρες για να ικανοποιούν τις γυναίκες δείχνει ότι το καλό σεξ προϋποθέτει ερωτικά παιχνίδια και δεν πρόκειται για μία διαδικασία «μια κι έξω...».

Το σεξ που διαρκεί από επτά έως 13 λεπτά θεωρείται ο επιθυμητός χρόνος για τις να φθάσουν οι γυναίκες σε κορύφωση, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Κουινσλάνδης στην Αυστραλία. Για τις γυναίκες, που θέλουν να φθάσουν σε οργασμό, απαιτείται όμως χρόνος για τα προκαταρκτικά.

Τα προκαταρκτικά αυξάνουν σε σημαντικό βαθμό τις πιθανότητες για να απογειωθεί ερωτικά μία γυναίκα, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί.

«Τα προκαταρκτικά σημαίνουν καλύτερο σεξ για τις γυναίκες», σύμφωνα με τον σεξοθεραπευτή, Ίαν Κέρνελ, συγγραφέα του βιβλίου: «Οι γυναίκες προηγούνται. Οδηγός των ανδρών για την ευχαρίστηση μιας γυναίκας».

«Πάντα ενθαρρύνω τα ζευγάρια στο να επιδίδονται σε ερωτικές περιπτύξεις πριν από την συνουσία. Όσο περισσότερο ασχολείται το ζευγάρι με προκαταρκτικά, τότε υψηλότερος θα είναι ο βαθμός της ερωτικής ευχαρίστησης», προσθέτει.

Ο Κέρνερ προσθέτει επίσης ότι είναι σημαντικό για ένα ζευγάρι κατά την διάρκεια του σεξ να είναι χαλαρό. «Το σεξ είναι κάτι παραπάνω από μία συνουσία, κατά συνέπεια, αφιερώνοντας χρόνο στο σεξ, διεγείρει κανείς το σώμα αλλά και το μυαλό».

Το 2015, η ιατρική επιθεώρηση «Jorunal of Sexual Medicine» έδειξε ότι, ο μέσος όρος για μία συνουσία είναι τα 5,4 λεπτά. Ωστόσο, μία άλλη έρευνα έρχεται να διαψεύσει το εύρημα αυτό επισημαίνοντας ότι είναι απαραίτητα τα 7,5 λεπτά, όπως άλλωστε υποστηρίζει ο συγγραφέας Ράσελ Χιλς, στο βιβλίο του, υπό τον τίτλο: «Ο μύθος του σεξ». Και οι δύο έρευνες πάντως δεν έδωσαν σημασία στα προκαταρκτικά, τα οποία θεωρούνται άκρως απαραίτητα τουλάχιστον από την πλευρά των γυναικών.

Έρευνα του 2004 που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of Sex Research» είχε δείξει ότι, οι συμμετέχοντες δήλωναν ευχαριστημένοι με τα προκαταρκτικά, διάρκειας έντεκα έως 13 λεπτών και σε μία συνουσία, διάρκειας επτά έως οκτώ λεπτών.

Αυτές ήταν οι δηλώσεις των συμμετεχόντων όμως η επιθυμητή διάρκεια και στα δύο ήταν διαφορετική:

Οι συμμετέχοντες θα ήθελαν να αφιερώνουν στο σεξ διπλάσιο χρόνο απ΄αυτό που είχαν. Οι γυναίκες θα ήθελαν προκαταρκτικά κατά μέσο όρο 26 λεπτά και συνουσία από 14 έως 16 λεπτά.

Πηγή protothema.gr