48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 76χρονος

Gazzetta team
48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 76χρονος
Αποχώρησε συνοδεία ισχυρής δύναμης του λιμενικού ο 76χρονος κατηγορούμενος για τη ναυτική τραγωδία στην Αίγινα χθες το μεσημέρι. Ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή στην Ε' τακτική ανακρίτρια και ως τότε θα παραμείνει κρατούμενος στο λιμεναρχείο Πειραιά. Παρών στα δικαστήρια Πειραιά ήταν και ο συνήγορός του, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.
Νωρίτερα, κατά την άφιξη του κατηγορουμένου στα δικαστήρια Πειραιά, έγινε αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών από συγγενείς θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας στην Αίγινα. Οι συγγενείς επιτέθηκαν φραστικά ενώ πέταξαν και αντικείμενα στον κατηγορούμενο μόλις αυτός κατέβηκε από το όχημα του λιμενικού σώματος συνοδεία ισχυρής δύναμης.

Μία γυναίκα που έχασε την 5 ετών κόρη της και τον 44χρονο σύζυγό της στο δυστύχημα, κρατώντας φωτογραφίες των ανθρώπων που έχασε, προσπάθησε να επιτεθεί στο χειριστή του ταχύπλοου Ντουέντε, αλλά την συγκράτησαν αστυνομικοί.

Την ίδια ώρα ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πειραιά Ηλίας Μπογιόκας έχει ξεκινήσει από τις 10.30 τη νεκροτομή στα δύο πρώτα θύματα της τραγωδίας.

Οι άλλες δύο σοροί αναμένονται το αργότερο έως το απόγευμα ή αύριο το πρωί και ο κ. Μπογιόκας θα αποφανθεί για τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο τους τέσσερις ανθρώπους.



Πηγή: topontiki.gr