Θρίλερ στην Κηφισίας: «Μετρ» των διαρρήξεων ή αντιεξουσιαστές οι ληστές;

Gazzetta team
Θρίλερ στην Κηφισίας: «Μετρ» των διαρρήξεων ή αντιεξουσιαστές οι ληστές;
Η Αντιτρομοκρατική δεν αποκλείει το σενάριο της σύμπραξης μελών του αντάρτικου πόλης με ποινικών όπως έγινε στην περίπτωση των ληστών του Διστόμου.
Χωρίς να έχουν εσωτερική πληροφόρηση και «χτυπώντας» θυρίδες στην τύχη, οι τέσσερις δράστες της επίθεσης στην τράπεζα των Αμπελοκήπων οργάνωσαν και εκτέλεσαν μια από τις εντυπωσιακότερες ληστείες στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά. Η ομάδα, που συνολικά αποτελούνταν από έξι άτομα καθώς υπήρχαν και δύο τσιλιαδόροι έδρασε με επαγγελματικό τρόπο κάνοντας ωστόσο ένα κομβικό λάθος: Δεν γνώριζαν τι περιείχε το χρηματοκιβώτιο, περίμεναν πολύ περισσότερα χρήματα και για το λόγο αυτό εκνευρίστηκαν όταν βρήκαν μόνο 50.000 ευρώ (άλλες 10.000 βρήκαν στα ταμεία των γκισέ).






Έτσι, οι έρευνες της Ασφάλειας που προς το παρόν χειρίζεται την υπόθεση με την Αντιτρομοκρατική να παρακολουθεί προς το παρόν τις εξελίξεις, στρέφονται προς όλες τις κατευθύνσεις από «μετρ» των διαρρήξεων μέχρι αντιεξουσιαστές που κινούνται στις παρυφές του αντάρτικού πόλης προκειμένου να ρίξουν φως στην υπόθεση χωρίς φυσικά να αποκλείουν και το σενάριο της σύμπραξης μελών του αντάρτικου πόλης με ποινικών όπως έγινε στην περίπτωση των ληστών του Διστόμου.



Εντύπωση στους αστυνομικούς έκαναν τα εξής:

- Η ψυχραιμία την οποία επέδειξαν οι δράστες στις περίπου δύο ώρες που έμειναν στο υποκατάστημα. Δεν έχασαν τον αυτοέλεγχό τους ακόμη και όταν διαπίστωσαν ότι τα ταμεία ήταν σχεδόν άδεια.

- Οι λεπτομέρειες που γνώριζαν για το συγκεκριμένο υποκατάστημα χωρίς να έχουν όπως φαίνεται καμία εσωτερική πληροφόρηση. Ήξεραν πόση ώρα κρατάει ο χρονοδιακόπτης για να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, που βρίσκονται οι θυρίδες, πως πρέπει να τις σπάσουν σχετικά εύκολα.

- Ο τρόπος διαφυγής που οι πληροφορίες λένε ότι δεν έχει καταγραφεί από τις κάμερες.

- Τέλος δεν φέρονται να είχαν ενδοεπικοινωνία και να χρησιμοποίησαν κινητά τηλέφωνα.

Πηγή: protothema.gr