+slo-gun

Αμερικανική «υπόκλιση» στην ελληνική τεχνογνωσία!

Αμερικανική «υπόκλιση» στην ελληνική τεχνογνωσία!

Το υπερσύγχρονο σύστημα λογισμικού της «Tickethour» και η ραγδαία εξάπλωση της στην διεθνή αγορά πώλησης εισιτηρίων, ανάγκασε την παγκοσμίως κυρίαρχη Tickemaster, να εξαγοράσει και να εντάξει την ελληνική εταιρία στην «οικογένεια» του αμερικανικού κολοσσού. 

Αμερικανική «υπόκλιση» στην ελληνική τεχνογνωσία!

Μία σημαντική για τα ευρωπαϊκά δεδομένα επιχειρηματική συμφωνία, που αφορά εξαγορά εταιρείας ελληνικών συμφερόντων από έναν παγκόσμιο κολοσσό, ανακοινώθηκε στο Λονδίνο.

Συγκεκριμένα, η ελληνική εταιρεία πώλησης εισιτηρίων «Tickethour» αποτελεί πλέον νεοσύστατο μέλος στην «οικογένεια» της μεγαλύτερης εταιρείας του κλάδου στον κόσμο, της «Ticketmaster», η οποία είναι θυγατρική μίας ακόμη κυρίαρχης πολυεθνικής στον τομέα θεαμάτων (Live Nation Entertainment), που έχει έδρα το Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνια.

Το εντυπωσιακό αυτό «deal» εξαγοράς δρομολογήθηκε και διεκπεραιώθηκε από τον διεθνή επενδυτικό τραπεζίτη Όμηρο Σαρίκα της AHV Associates, έναν από τους πιο δραστήριους χρηματοοικονομικούς φορείς, που εδρεύει στην αγγλική πρωτεύουσα κι εσχάτως έχει αναπτύξει εκτενή δράση στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Παρατηρητές της αγοράς εκλαμβάνουν τη συμφωνία ως απόδειξη ότι στο ταραγμένο οικονομικό τοπίο των τελευταίων ετών, υπάρχουν «εξωστρεφή επιχειρηματικά διαμάντια» που αξίζει κανείς να ασχοληθεί μεθοδικά μαζί τους.

Σημειώνεται δε ότι η συμφωνία μεταξύ της Tickethour και της Ticketmaster είναι επιπλέον μία υπενθύμιση του ελληνικού και κυπριακού ταλέντου στη δημιουργία προηγμένων λογισμικών συστημάτων και στην επιχειρηματικότητα. Μία εταιρεία φτιαγμένη από ελληνικά χέρια, «πετυχαίνει» την εξαγορά της από την κορυφαία εταιρεία στον κόσμο, στον κλάδο της, με κεφαλαιοποίηση 5,4 δισ. δολάρια.

H Tickethour ειδικεύεται στην τεχνολογία πώλησης εισιτηρίων για αθλητικές εκδηλώσεις, διαθέτοντας πάνω από 8,5 εκατομμύρια εισιτήρια κάθε χρόνο εκ μέρους περισσότερων των 65 πελατών. Ιδρύθηκε το 2006 και καθοδηγείται από τον πρόεδρό της κ. Γιώργο Μπόλο και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Στέφανο Κακαράντζα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Live Nation Entertainment, η Tickethour θα συνεχίσει να δραστηριοποιείται σε χώρες όπως η Νορβηγία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Κύπρος, η Ελλάδα και το Βέλγιο.

Η Ticketmaster είναι η κορυφαία εταιρεία του χώρου παγκοσμίως, όπως μαρτυρούν οι πωλήσεις περισσότερων των 530 εκατομμυρίων εισιτηρίων ετησίως. Η συμφωνία εξαγοράς της ελληνικής εταιρείας θα αυξήσει τον αριθμό των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται η αμερικανική σε 25. Ήδη στο χώρο του αθλητισμού, η Ticketmaster, είναι ο επίσημος πωλητής εισιτηρίων για ομάδες της αγγλικής ποδοσφαιρικής Premier League όπως οι Άρσεναλ, Τότεναμ και Γουέστ Χαμ, για ομάδες του αμερικανικού μπέιζμπολ, για διοργανώσεις ράγκμπι, καθώς επίσης για διεθνή τουρνουά όπως το Γουίμπλεντον, το Αμερικανικό Όπεν και το Copa America, όπως και τα αμερικανικά πρωταθλήματα NFL, NBA, NHL.

Η Tickethour θα προσθέσει σε αυτό το πλούσιο «πελατολόγιο» τους συνολικά 90 πελάτες, με τους οποίους συνεργάζεται. όπως μεγάλες ελληνικούς συλλόγους ποδοσφαίρου και μπάσκετ, το Ίδρυμα Ωνάση, τα βελγικά πρωτάθλημα ποδοσφαίρου και άλλες ομάδες και διοργανώσεις.

«Ο συνδυασμός όσων προφέρει η Tickethour με τη δραστηριότητα της Ticketmaster, διασφαλίζει τη συνέχιση της επιτυχίας μας ως προς τις αθλητικές διοργανώσεις, ενώ παράλληλα αποτελεί εφαλτήριο για τη διάθεση εισιτηρίων για διοργανώσεις σε περισσότερες χώρες», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ticketmaster International, Μαρκ Γιόβιτς και πρόσθεσε: «Συνεργαζόμενοι με ομάδες, συλλόγους, διοργανώτριες αρχές πρωταθλημάτων και εποπτικές αρχές μπορούμε να επεκτείνουμε το βεληνεκές μας και να φέρουμε εκατομμύρια φιλάθλους κοντά στις αθλητικές αναμετρήσεις που αγαπούν.»

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, ο διευθύνων σύμβουλος της Tickethour, δήλωσε: «Η ένταξή μας στην οικογένεια της Ticketmaster και της Live Nation Entertainment, είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα της μέχρι τώρα πορείας μας. Προσβλέπουμε στη συνεργασία μας για να προσφέρουμε κάτι πραγματικά μοναδικό στη βιομηχανία του αθλητισμού, που θα συνδυάζει την ασύγκριτη τεχνολογία, την υπηρεσία και την εμπειρία με την αποφασιστικότητα να προσφέρουμε περισσότερες αθλητικές διοργανώσεις σε περισσότερους φιλάθλους από οποτεδήποτε πριν!», κατέληξε ο κ. Στέφανος Κακαράντζας. 

Best of internet