Μήπως έχεις φάει soft ban στο Pokemon Go και δεν το ξέρεις; (pics & vids)

Gazzetta team
Μήπως έχεις φάει soft ban στο Pokemon Go και δεν το ξέρεις; (pics & vids)
Τα ίντερνετς τον τελευταίο καιρό έχουν πάρει φωτιά. Η Niantic, η εταιρία της καρδιάς μας, ξεκίνησε να ρίχνει soft bans στους εκπαιδευτές του Pokemon Go.

Ας πούμε κυκλοφόρησε αυτή η φωτογραφία που έσπειρε τον πανικό:

pokeban-risegr

Μην πανικοβάλλεσαι, όπως φαίνεται, η συγκεκριμένη είναι αποτέλεσμα Photoshop, αλλά για να ξέρεις τι παίζει ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή:

Τι σημαίνει soft ban στο Pokemon Go

Σου έχει τύχει ποτέ την ώρα που παίζεις να βρεις κάποιο Pokestop και ενώ το γυρνάς να μην μπορείς να πάρεις τα πράγματα που δίνει κι αυτό να παραμένει μπλε (χωρίς να σου βγάλει το μήνυμα try again later); Κυνηγάς Pokemon κι αυτά βγαίνουν αμέσως από τις μπάλες που τους πετάς και κάνουν flee; Συγχαρητήρια τυχερούλη, έφαγες soft ban. Ουσιαστικά πρόκειται για μια μικρή τιμωρία που δεν σε αποκόβει τελείως από το παιχνίδι (μπορείς ακόμη να σπας αυγά), αλλά περιορίζει πολύ τις ενέργειές σου μέσα σε αυτό.

Πώς μπορεί να σου συμβεί

H αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποια «επίσημη» λίστα με πράγματα που απαγορεύονται όμως σύμφωνα με κόσμο στα ίντερνετς, η κύρια αιτία του soft ban, είναι το Gps spoofing, αν δηλαδή η θέση σου σύμφωνα με το gps σου, μεταβάλλεται πάρα πολύ σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ω ναι, σύμφωνα με κάποιους χρήστες του Reddit, καλό είναι να αποφεύγεις να παίζεις όταν οδηγείς ή τουλάχιστον μην γυρνάς τα pokestops που θα συναντήσεις στο δρόμο, έτσι ώστε να μην δείχνεις στο παιχνίδι πως είσαι ενεργός εκείνη την στιγμή.

pos002risegr

Βασικές αιτίες του soft ban:

  • To να συνδεθείς από συσκευές που βρίσκονται σε άλλη χώρα σε διάστημα μικρότερο από όσο χρειάζεται για να κάνεις το ταξίδι στην χώρα αυτή.
  • Το να συνδέεσαι από πολλές συσκευές με τον ίδιο λογαριασμό
  • Το να παίζεις στο αμάξι (πηγαίνοντας με πάνω από 50 χιλιόμετρα την ώρα)

pokegogif01risegr

Πόσο θα μένεις τιμωρία;

Το πόσο κρατάει το ban, ποικίλλει ανάλογα με την αιτία του κι ενώ (πάλι) δεν υπάρχει κάτι επίσημο, φαίνεται πως στο Gps spoofing για παράδειγμα το ban μπορεί να φτάσει και τις 12 ώρες.

Μπορώ να «διώξω» το soft ban;

Συνήθως το να βγεις από την συγκεκριμένη κατάσταση και να μπορείς και πάλι να κυνηγάς ξέγνοιαστος και χαρούμενος είναι ζήτημα χρόνου, αλλά υπάρχουν και κάποιοι τρόποι που ίσως επισπεύσουν λίγο τα πράγματα. Αν είσαι «κατά λάθος θύμα» Gps spoofing, και ο χάρτης του παιχνιδιού δείχνει άλλο μέρος από αυτό που βρίσκεσαι στην πραγματικότητα.

Πρώτον: Άνοιξε οποιαδήποτε εφαρμογή έχεις για να σε «βοηθάει» στο παιχνίδι σου ρύθμισε την στην περιοχή που όντως βρίσκεσαι και μετά άνοιξε το παιχνίδι.

Δεύτερον: Πήγαινε σε ένα Pokestop, γύρνα το και μετά κλείστο. Επανέλαβε το γύρισμα 40 φορές και στο τέλος θα πάρεις τα δωράκια.

Θα κάνει κάτι η Niantic για τους ανθρώπους που κλέβουν μέσα στο παιχνίδι;

Hδη η ομάδα τις εταιρίας, έχει περιορίσει τις εφαρμογές τρίτων προσώπων στο παιχνίδι και διάφορα «κολπάκια»όπως το Pokevision φαίνονται να μην λειτουργούν.

pok-01-risegr

Επομένως μάλλον το να σταματήσεις τα κολπάκια και να παίζεις κανονικά το παιχνίδι όπως όλοι μας μάλλον επιβάλλεται.

Πηγή: rise.gr