Η μάχη στο χώρο των media μπαίνει στην τελική ευθεία

Gazzetta team
Η μάχη στο χώρο των media μπαίνει στην τελική ευθεία
Μπορεί στην κυβέρνηση να ετοιμάζονται για έναν καυτό Σεπτέμβρη τόσο από το βάρος που θα κληθούν να επωμιστούν οι πολίτες, όσο και από τη δεύτερη αξιολόγηση για τα εργασιακά, ωστόσο επί του παρόντος το επίκεντρο του ενδιαφέροντος επικεντρώνεται στο μέτωπο των τηλεοπτικών αδειών και την Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και μιντιακών συγκροτημάτων.

Η μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες, η οποία έχει μπει στην τελική ευθεία, αλλά και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας από την Εξεταστική Επιτροπή συνθέτουν ένα προνομιακό πεδίο για την Ηρώδου Αττικού, που εκτιμά πως η ρητορική της για σύγκρουση με διαπλεκόμενα συμφέροντα να αποδίδει καρπούς. «Η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες βρίσκεται στη διαδικασία της προεπιλογής των διαγωνιζομένων, οι οποίοι άσκησαν το δικαίωμα τους να κάνουν ενστάσεις σε σχέση με άλλους διαγωνιζόμενους. Στη συνέχεια η επιτροπή ενστάσεων θα πρέπει να αποφανθεί, ώστε να υπάρξει ο τελικός κατάλογος διαγωνιζομένων. Μέσα στον Αύγουστο θα διεξαχθεί η διαδικασία. Πρόκειται για μια ανοιχτή, κρυστάλλινη, ουδέτερη διαδικασία μακριά από την όποια πολιτική απόφαση» σημείωσε σε συνέντευξή του στο Κόκκινο ο αρμόδιος Υπουργός Επικρατεία, Νίκος Παππάς.

Την ίδια ώρα, ικανοποίηση επικρατεί για τους "καρπούς" της Εξεταστικής Επιτροπής, καθώς μέχρι στιγμής έχει διαφανεί ότι οι ισχυροί των μιντιακών ομίλων, οι οποίοι "κυνηγούν" και μία πανελλαδική άδεια στρέφουν τα πυρά τους ο ένας εναντίον του άλλου. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι αντικείμενο σχολιασμού αποτέλεσαν οι αναφορές Μπόμπολα στην Επιτροπή για το κλείσιμο του MEGA, οι οποίες επί της ουσίας εκλήφθησαν στο Μαξίμου ως επιβεβαίωση των όσων είχε σημειώσει επί του θέματος το πρωί ο Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι «Το Mega κλείνει επειδή το αποφάσισαν οι μέτοχοι του. Είμαστε μάρτυρες μιας επιχειρηματικής απόφασης που δεν δέχεται αμφισβητήσεις, τη μη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Δεν τους φταίει καμία κυβέρνηση, καλά θα κάνουν να μην κρύβονται».

Το ενδιαφέρον ωστόσο κορυφώνεται, καθώς μετά τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Φώτη Μπόμπολα, το κατώφλι της Εξεταστικής περνά σήμερα ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης, με τον οποίο το Μέγαρο Μαξίμου έχει συγκρουστεί μετωπικά, ειδικά για την περίπτωση της... γάτας των Ιμαλαΐων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Ψυχάρης προσέρχεται με άγριες διαθέσεις στην Επιτροπή, καθώς παρά το αρχικό ιατρικό πρόβλημα που είχε επικαλεστεί αποφάσισε να καταθέσει προφορικά. Η αλλαγή στάσης αυτή πάντως του εκδότη συνδέεται κατά πολλούς και με τα όσα κατέθεσε στην Επιτροπή ο επικεφαλής του Πήγασου.

Πηγή: newsbeast.gr