96 ώρες στη Μύκονο με τον Ντι Κάπριο (pics)

Gazzetta team
96 ώρες στη Μύκονο με τον Ντι Κάπριο (pics)
Οι ημίγυμνες φωτογραφίες του, το κυνηγητό με τους παπαράτσι, η επιχειρηματίας που έφαγε πόρτα όταν του ζήτησε να φωτογραφηθούν, το μπούλινγκ του μπόντιγκαρντ κατά των απεσταλμένων του «ΘΕΜΑτος», η γνωστή σχεδιάστρια μόδας που τον φωτογράφισε στα κρυφά και η μπάρμπεκιου βραδιά με τον Πάρι και την Τάμτα.

Πέμπτη 28 Ιουλίου, ώρα 19:00, στον Τούρλο της Μυκόνου. Στην άκρη της πισίνας μιας πολυτελούς βίλας, σχεδόν ζαλισμένος από το δυνατό μελτέμι, ο ηθοποιός ξεγυμνώνεται άθελά του μπροστά στον φωτογραφικό φακό του «ΘΕΜΑτος». Χωρίς την περίφημη κουκούλα με την οποία εθεάθη να σουλατσάρει στα Ματογιάννια, την πρώτη κιόλας μέρα που πάτησε το πόδι του στο νησί, αυτή τη φορά δίχως μπλούζα και φορώντας μόνο το μαγιό του αγνάντευε με το διαπεραστικό του βλέμμα το λιμάνι, το βαθύ γαλάζιο και ενδεχομένως είχε βυθιστεί σε σκέψεις...

Σε ένα σκηνικό απαράμιλλης ομορφιάς και βαθιάς σιωπής, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο αποκάλυπτε τη μάλλον καταδεκτική ανθρώπινη πλευρά του - χωρίς ψηφιακά ρετούς, κινηματογραφικούς προβολείς και εφετζίδικα φόντα.

Είναι άραγε τόσο πολύτιμα τα φωτογραφικά καρέ του ανθρώπου που επέστρεψε από τον θάνατο για να εκδικηθεί -βάσει του σεναρίου του κινηματογραφικού αριστουργήματος «Η Επιστροφή»- να ατενίζει ήρεμος και συνάμα σκεπτικός το κυκλαδίτικο τοπίο; Για έναν χαρακτήρα τόσο οικείο, συνάμα όμως και τόσο κλειστό, στα όρια του αγοραφοβικού, όπως λένε, αρκεί μία και μόνο αρετουσάριστη απ’ όλες τις απόψεις φωτογραφία του για να συνιστά είδηση; «Μα φυσικά και αποτελεί είδηση», λένε στην πιάτσα.

Είναι η ώρα που ο 42χρονος ηθοποιός, επιστρέφει από μια αποτυχημένη απόπειρα να επισκεφτεί μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού, τον Πάνορμο. Με τους παπαράτσι να έχουν στήσει καρτέρι όπως οι λύκοι που περιτριγυρίζουν το θήραμά τους για το κατασπαράξουν (θυμίζοντας επακριβώς την «Επιστροφή» του Ινιαρίτου που του χάρισε το πρώτο του Οσκαρ), με υπομονή περιμένουν να του ορμήξουν και να αποτυπώσουν στις ψηφιακές τους κάμερες ένα στιγμιότυπο. Ωστόσο, ο έμπειρος από τις ομαδικές καταδιώξεις των θαυμαστών του «Λύκος της Wall Street» οσφραίνεται αμέσως τον κίνδυνο και διατάσσει οπισθοχώρηση! Με τα χοντρά λάστιχα των μαύρων πολυτελών βαν που μεταφέρουν εκείνον και την παρέα του να σπινάρουν πάνω στην παχιά άμμο δημιουργείται από το πουθενά ένα ιδανικό σκηνικό κινηματογραφικής καταδίωξης. Σκηνή που σίγουρα θα κατέγραφε για να την εντάξει σε κάποια σεκάνς ο σηνοθετικός μέντορας του Ντι Κάπριο, Μάρτιν Σκορσέζε - αν φυσικά ήταν παρών με το συνεργείο του.

Σωματοφύλακες και παπαράτσι

Με ένα αυτοκίνητο μπροστά και δύο από πίσω, με καμιά δεκαριά αρματωμένους με τηλεφακούς παπαράτσι έτοιμους να «πυροβολήσουν», το κομβόι αναπτύσσει υπερβολικές ταχύτητες στους στενούς ασφαλτωμένους δρόμους του νησιού, για να «σπάσει» έπειτα από λίγα λεπτά. Οι άνθρωποι της ασφάλειας του διάσημου ηθοποιού βρίσκουν τρόπο διαφυγής μπουκάροντας με τα οχήματά τους σε μυστικά αλλά βατά μονοπάτια που μόνο οι ντόπιοι γνωρίζουν. Ο ηθοποιός άλλωστε που το 1997 υποδύθηκε τον Τζακ Ντόσον, που παραλίγο να γλιτώσει από το ναυάγιο του «Τιτανικού», προφανώς και θα διέφευγε από την πολιορκία των φωτορεπόρτερ με λίγη βοήθεια από τους σωματοφύλακές του.

Η αλήθεια είναι ότι κατά τη διάρκεια των 96 ωρών που παρέμεινε στο νησί πολλοί μπήκαν στον πειρασμό να τον φωτογραφίσουν ή να φωτογραφηθούν μαζί του, ο ίδιος όμως αποφεύγει τις κάμερες των κινητών όπως ο διάολος το λιβάνι. Με τον σωματοφύλακά του, μια ανθρώπινη ντουλάπα ονόματι Ρέζα, να πυροβολεί κατά ριπάς με συσκευή λέιζερ μόλις εντόπιζε προτεταμένους αντίχειρες έτοιμους για σέλφι, η επιφυλακή για την προστασία της δημόσιας εικόνας του άγγιζε τα όρια του παροξυσμού - αν όχι της παράνοιας. Προφανώς κανείς δεν είχε φροντίσει να εξηγήσει στον «υπέροχο» Λίο τι εστί Μύκονος, Ματογιάννια και «Nammos» προτού ανέβει στο ιδιωτικό του τζετ για να πετάξει από το Σεν Τροπέ στο Νησί των Ανέμων. Στη γαλλική λουτρόπολη βρισκόταν για να μαζέψει χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα που φέρει το όνομά του και έχει ως αντικείμενο την υποστήριξη της περιβαλλοντικής έρευνας. Στο γκαλά, στο οποίο συμμετείχαν οι Μπόνο, Ναόμι Κάμπελ, Μπράντλεϊ Κούπερ, Εντουαρντ Νόρτον, Τζόνα Χιλ, Κρις Ροκ, ο κολλητός του Τόμπι Μαγκουάιρ, καθώς και πολλά σούπερ μόντελ, συγκεντρώθηκαν 45 εκατ. δολάρια, τα οποία θα διατεθούν για τους ευγενείς σκοπούς του ιδρύματος. Ολους αυτούς τους σταρ τούς παράτησε να χαλαρώνουν στη Γαλλική Ριβιέρα, ενώ ο ίδιος ξεκίνησε με ένα γιοτ για την Ιμπιζα μαζί με λίγους φίλους και υποχρεωτικά μαζί με μια ομάδα από πανέμορφα μοντέλα, έως ότου έβαλε πλώρη για Μύκονο. Να σημειωθεί ότι την επισκέφθηκε για πρώτη φορά στη ζωή του παρά τις φήμες που τον ήθελαν και πέρυσι να φιλοξενείται σε βίλα του νησιού.

Η άφιξή του δεν πέρασε απαρατήρητη στο νησί που έχει φιλοξενήσει αμέτρητες διασημότητες. Η διαφορά είναι ότι ο αναγνωρίσιμος σε όλους Ντι Κάπριο, εκτός από προσφάτως βραβευμένος με Οσκαρ, είναι ο ηθοποιός που απολαμβάνει παγκοσμίως τον σεβασμό και την αγάπη αντρών και γυναικών.

Το κοινό του τον εκτιμά ως άνθρωπο ευαισθητοποιημένο με πραγματικό ανιδιοτελές πάθος για περιβαλλοντικά ζητήματα, που προσφέρει απλόχερα μεγάλα ποσά για φιλανθρωπικούς σκοπούς.



Ο σούπερ σταρ του Χόλιγουντ έφτασε στη Μύκονο με κουκούλα (πάνω).
Κάτω στον ρόλο του κυνηγού από την ταινία «Revenant» που του χάρισε το Οσκαρ




Πέμπτη 19:00
Ο διάσημος ηθοποιός περιφέρεται φορώντας μόνο το μαγιό του στη βεράντα της πολυτελούς βίλας όπου φιλοξενήθηκε στη Μύκονο



Πέμπτη 23:45
Το ζευγάρι καταφτάνει στο «Nammos» συνοδεία φίλων και σωματοφυλάκων



Ξημερώματα Παρασκευής 01:00
O Λίο και η Νίνα διασκεδάζουν με τις μελωδίες των Gipsy Kings τις οποίες απόλαυσαν μέχρι να κατέβουν από τη σκηνή, ενώ αποχώρησαν λίγο μετά την εμφάνιση του Αντώνη Ρέμου



Ξημερώματα Παρασκευής 01:30
Με τραγιάσκα και τσιγάρο στο στόμα, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο απολαμβάνει τα τραγούδια των Gipsy Kings απομονωμένος σε μια γωνιά του «Nammos»



Ξημερώματα Παρασκευής 02:45
Ο Αντώνης Ρέμος ξεσηκώνει τους θαμώνες του «Nammos»



Παρασκευή 19:30
Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο για σούσι στο εστιατόριο «Hippie Fish», στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη



«serial μοντελοπνίχτης»

Ταλαντούχος και κομψός ως ηθοποιός με χαρισματικές ερμηνείες, αλλά ταυτόχρονα αξιόπιστος και ισορροπημένος άνθρωπος με αίσθηση του μέτρου παρά την αυτοπεποίθηση που ακτινοβολεί, επιβάλλει τη δημόσια παρουσία του με την ισχύ των πιστεύω του και όχι με σκανδαλώδεις εμφανίσεις ή περιστασιακά φλερτ. Αν και έχει κατηγορηθεί ως «serial μοντελοπνίχτης», στην πραγματικότητα είναι πιστός στις συντρόφους του στη διάρκεια των μακροχρόνιων σχέσεών τους. Είχε αρκετά χρόνια δεσμό με τα μοντέλα Κρίστεν Ζανγκ και Εμα Μίλερ. Με τη Βραζιλιάνα σούπερ μόντελ Ζιζέλ Μπούντχεν έμειναν μαζί από το 2000 έως το 2005. Στη συνέχεια, η σχέση του με τη διάσημη Ισραηλινή μοντέλο, τηλεπαρουσιάστρια και ηθοποιό Μπαρ Ρεφαέλι κράτησε μια εξαετία, ως το 2011, οπότε και συνδέθηκε με τη γνωστή ηθοποιό από την τηλεοπτική σειρά «Gossip Girl» Μπλέικ Λάιβλι. Αργότερα είχε σχέση με το μοντέλο Εριν Χίθερτον και με το επίσης μοντέλο Τόνι Γκαρν, ενώ από πέρσι έχει δεσμό με το 24χρονο μοντέλο της Victoria’s Secret Νίνα Αγκνταλ. Παρότι τα ιλουστρασιόν περιοδικά μόδας και καλοπροαίρετης κοινωνικής κριτικής των διασημοτήτων ασχολούνται με τους εκάστοτε του έρωτές του, δεν παραλείπουν να αναφερθούν στον σεβασμό που δείχνει ως μοναχογιός στη μητέρα του Ιρμελιν, μια γερμανικής καταγωγής γραμματέα σε νομικό γραφείο, η οποία και τον μεγάλωσε από μικρό παιδί με θυσίες μετά τον χωρισμό της από τον πατέρα του Τζόρτζιο, συγγραφέα και εκδότη κόμιξ.

Ως ηθοποιός που έγινε γνωστός με τα αθώα, σχεδόν αγγελικά, χαρακτηριστικά του ονειρικά έφηβου στις ταινίες «Το τέλος της αθωότητας», «Καταραμένη σχέση», «Η Παραλία», «Τιτανικός», «Οι συμμορίες της Νέας Υόρκης» και το «Πιάσε με αν μπορείς» -όταν και δημιούργησε στις νεανικές γυναικείες καρδιές την τρελαμένη από έρωτα «Λιο-μανία»-, βαθμιαία εξελίχθηκε σε σούπερ σταρ με το «Ματωμένο Διαμάντι», το «Inception», τον «Πληροφοριοδότη», το «Νησί των Καταραμένων». Η παγκόσμια καθιέρωσή του ήρθε με τις ερμηνείες του στον «Ιπτάμενο Κροίσο», στον «Υπέροχο Γκάτσμπυ» και τον «Λύκο της Wall Street» όταν πλέον εξέπεμπε αστραφτερά την περιποιημένη ντεμοντέ αμερικάνικη γοητεία, πότε ως παράφρων οραματιστής, πότε ως εξεζητημένος ρομαντικός και πότε ως κυνικός απατεώνας. Πάντα, όμως, ως δισεκατομμυριούχος. Ωστόσο, παρά τις τέσσερις υποψηφιότητές του για Οσκαρ, έπρεπε να ερμηνεύσει παθιασμένα, ώριμα και καθηλωτικά τον σύνθετο χαρακτήρα του κυνηγού της δεκαετίας του 1820, Χιου Γκλας, στην αδιάκοπη περιπέτεια προδοσίας, εγκατάλειψης, επιβίωσης, αναζήτησης και εκδίκησης «Η Επιστροφή» για κερδίσει φέτος το χρυσό αγαλματίδιο του Α’ Ανδρικού Ρόλου. Για έναν εργένη που περιστοιχίζεται από μια σειρά σούπερ μόντελ ήταν μια καλλιτεχνική επιβράβευση μετά από 25 χρόνια κινηματογραφικής καριέρας. Ωστόσο, χρησιμοποίησε τη σκηνή της απονομής για να μεταδώσει σε όλο τον κόσμο το δικό του μήνυμα. «Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική και συμβαίνει τώρα», είπε. Και συνέχισε τονίζοντας ότι «απέναντι στην πιο άμεση απειλή που αντιμετωπίζουν όλα τα είδη ζωής και είναι ανάγκη να δουλέψουμε συλλογικά, πρέπει να ενισχύσουμε τους ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο που δεν υποστηρίζουν τις άπληστες μεγάλες εταιρείες που μολύνουν το περιβάλλον, αλλά μιλούν για την προστασία όλης της ανθρωπότητας». Πώς να μην είναι αυτός ο τύπος αξιολάτρευτος παντού; Από τα ηλιοβασιλέματα στη Sunset Boulevard του Χόλιγουντ ως τα υπέροχα δειλινά της Μυκόνου.

Δεν ήταν όμως μόνο οι τουρίστες που τον κυνηγούσαν στη Μύκονο για μια φωτογραφία-λάφυρο, αλλά και μεγαλοεπιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο νησί. Για παράδειγμα, η ιδιοκτήτρια του «Santa Marina», Χριστιάνα Παπαγεωργίου, ζητούσε επίμονα από τους σεκιούριτι του Ντι Κάπριο να σταθεί δίπλα του για να βγουν μια φωτογραφία το απόγευμα της Τετάρτης, όταν ο ηθοποιός επισκέφτηκε το ξενοδοχείο για να κολυμπήσει στην ιδιωτική του παραλία. «Μα καλά, δεν θέλει να βγάλει μια φωτογραφία με την ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου;» φέρεται να διαμαρτυρήθηκε μην μπορώντας να χωνέψει την επιθυμία του ηθοποιού να μη βγει με τίποτα και με κανέναν φωτογραφία.

Πόρτα έφαγαν και γόνοι γνωστών οικογενειών των Αθηνών, που αμέσως μετά και στο ίδιο ξενοδοχείο κυριολεκτικά όρμησαν πάνω του για τον ίδιο λόγο. Αποτέλεσμα ήταν να τον εκνευρίσουν ακόμα περισσότερο και να αποχωρήσει άρον άρον στα ενδότερα του «Santa Marina», σε βίλα που νοίκιαζαν οι φίλοι του οι οποίοι τον είχαν προσκαλέσει.

Τελικά, εκεί στο πάρκινγκ του «Santa Marina» και καθώς επιβιβάζονταν στα οχήματα μεταφοράς πελατών του ξενοδοχείου, έπεσε στα νύχια μιας άλλης επίδοξης παπαράτσο, της σχεδιάστριας μόδας Σήλιας Κριθαριώτη, η οποία αψηφώντας τους κανόνες του savoir vivre δεν δίστασε να στρέψει την κάμερα του κινητού της τηλεφώνου προς το μέρος του «συλλαμβάνοντάς» τον σε μια τρυφερή στιγμή με τη σύντροφό του Νίνα Αγκνταλ.Αποκορύφωμα, τα όσα διαδραματίστηκαν μεσάνυχτα Πέμπτης στο «Nammos», στη συναυλία του Αντώνη Ρέμου με τους θρυλικούς Gipsy Kings. Από την πρώτη κιόλας μέρα που πληροφορήθηκε ότι το γαλλικό συγκρότημα βρίσκεται στο νησί για μία και μοναδική εμφάνιση ζήτησε να γίνει αμέσως κράτηση «σε σημείο του μαγαζιού απόλυτα ελεγχόμενο και ασφαλές» για εκείνον και τη 15μελή παρέα του. Εκεί λοιπόν δεν έλειψαν οι διαπληκτισμοί με όποιον τολμούσε να φωτογραφηθεί μαζί του ακόμα και στην τουαλέτα.

Μάλιστα, κατά την αποχώρησή του, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, από τον υπερβάλλοντα ζήλο των φίλων του και των ανδρών της ασφάλειάς του που έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να αχρηστευτεί κάθε απόπειρα αποτύπωσης της παρουσίας του στην κάμερα δεν γλίτωσε ούτε ο υπογράφων. Ενα αόρατο χέρι αποπειράθηκε να του αρπάξει το κινητό, ενώ η συσκευή λέιζερ που όπλισε ο θηριώδης ομοεθνής του μπόντιγκαρντ στόχευε απευθείας στα μάτια δημιουργώντας συνθήκες στιγμιαίας τύφλωσης! Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο περιστατικό εντοπίστηκε σε χρόνο dt από τους υπεύθυνους του «Nammos», που ευγενικά έδειξαν στους θερμόαιμους φίλους του Ντι Κάπριο την πόρτα της εξόδου με την ευχή να τους δουν ξανά στο μαγαζί πιο ήρεμους και νηφαλιότερους. Για την ιστορία, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο φιλοξενήθηκε σε βίλα Ελληνα επιχειρηματία στην περιοχή Τούρλος. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κατοικία 8 υπνοδωματίων, για την ακρίβεια μία από τις δύο μεγαλύτερες και εντυπωσιακότερες στην ευρύτερη περιοχή (η δεύτερη ανήκε στον εκδότη Αντώνη Λυμπέρη), με το ημερήσιο κόστος ενοικίασης να αγγίζει τα 10.000 ευρώ. Τα πάντα γύρω από το θέμα της διαμονής του διάσημου ηθοποιού ανέλαβε η εταιρεία Concierge Unique του επιχειρηματία Τόλη Βουτσά, που συνεργάζεται με τη διευθύντρια του γραφείου Beauchamp Estates στη Μύκονο, Ρόη Δελδήμου. Η εν λόγω εταιρεία έχει αναλάβει κατά καιρούς τη φιλοξενία αρκετών διάσημων προσωπικοτήτων στη Μύκονο, όπως των U2, των Rolling Stones, του Μπον Τζόβι, του Λάιονελ Ρίτσι κ.ά.

Οσοι είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν από κοντά λένε ότι πρόκειται για έναν απλό άνθρωπο που τουλάχιστον στις διακοπές του δεν κουβαλάει την ταυτότητα του σταρ. Η μέρα του ξεκινούσε συνήθως το μεσημέρι, γύρω στη μία, με ένα ελαφρύ γεύμα που απολάμβανε μαζί με τη σύντροφό του Μίνα Αγκνταλ. Στα αξιοσημείωτα της διαμονής του και το μπάρμπεκιου πάρτυ που διοργανώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στη «Villa Alegria», στην περιοχή Καλαφάτης, υπό τους ήχους του διάσημου DJ AfroJack που είναι προσωπικός του φίλος του Ντι Κάπριο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εκεί ήταν και ο Πάρις Κασιδόκωστας με τη σύντροφό του Τάμτα. Ο βραβευμένος ηθοποιός θα αναχωρούσε χθες το μεσημέρι από τη Μύκονο με το λίαρ τζετ του έχοντας υποσχεθεί ότι πολύ σύντομα θα επιστρέψει.

Νίνα Αγκνταλ: Το 24χρονο μοντέλο έχει αφήσει το στίγμα του στον χώρο της μόδας με το καλλίγραμμο κορμί του και τις αισθησιακές του πόζες. Η Δανή καλλονή θεωρείται πλέον από τις πιο περιζήτητες στη βιομηχανία της μόδας και ήδη πολλές εταιρείες την πολιορκούν για να διαφημίσει τα εσώρουχα και τα μαγιό τους

Νίνα Αγκνταλ - Ποια είναι η νέα σύντροφος του Ντι Κάπριο

Ακόμα κι αν δεν είχες ασχοληθεί ποτέ με το όνομα της Νίνα Αγκνταλ, θα την έχεις σίγουρα προσέξει σε κάποιο από τα δεκάδες εξώφυλλα του «Sports Illustrated». Το 24χρονο μοντέλο έχει αφήσει πλέον το στίγμα του στον χώρο της μόδας με το καλλίγραμμο κορμί του και τις αισθησιακές του πόζες. «Κατάγομαι από μία μικρή πόλη της Δανίας. Είμαι ένα προσγειωμένο κορίτσι που του αρέσει να διασκεδάζει», έχει δηλώσει παλιότερα η Νίνα. Αυτό το «απλό και προσγειωμένο κορίτσι» έγινε ευρέως γνωστό όταν στα 21 του χρόνια έκανε μια σύντομη σχέση με τον τραγουδιστή Ανταμ Λέβιν, του συγκροτήματος Maroon 5, ο οποίος την παράτησε για τον «Αγγελο» της Victoria’s Secret, Μπεχάτι Πρίνσλου, την οποία τελικά παντρεύτηκε. Τότε η Νίνα είδε τη δημοτικότητά της να ανεβαίνει και να ξεχωρίζει από τα χιλιάδες μοντέλα που προσπαθούσαν να βρουν τρόπο και ευκαιρία για να διακριθούν. Η Δανή καλλονή θεωρείται πλέον από τις πιο περιζήτητες στη βιομηχανία της μόδας και ήδη πολλές εταιρείες την «πολιορκούν» για να διαφημίσει τα εσώρουχα και τα μαγιό τους, καθώς το κορμί της θεωρείται από τα πιο καλλίγραμμα του χώρου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σήμερα, με τον Ντι Κάπριο στο πλευρό της, κατάφερε να εκτοξεύσει τις μετοχές της στον χώρο του θεάματος και μένει να δούμε πώς θα εξαργυρώσει αυτή τη σχέση που ξεκίνησε πριν περίπου δύο μήνες. Πάντως, ο ηθοποιός φαίνεται να την έχει πατήσει με την καλλονή, αν κρίνουμε και από τις εικόνες που έκαναν τον γύρο του πλανήτη και δείχνουν τους δυο τους να φιλιούνται με πάθος σε παραλία του Μαλιμπού λίγες ημέρες πριν από την άφιξή τους στο Νησί των Ανέμων.

Πηγή: protothema.gr