Πήγαμε για Ποκεμον στο κέντρο της Αθήνας και κάπως βαρεθήκαμε (pics)

Gazzetta team
Πήγαμε για Ποκεμον στο κέντρο της Αθήνας και κάπως βαρεθήκαμε (pics)
“Το μόνο χειρότερο από όσους κυνηγάνε Ποκεμον, είναι αυτοί που κυνηγάνε αυτούς που κυνηγάνε Πόκεμον” – Τάσος Λειβαδίτης.

Ακολουθώντας το παγκόσμιο κύμα της pokemongoμανίας, για το οποίο στις λίγες μέρες που χει κατακλύσει τον πλανήτη έχουνε γραφτεί τα μύρια όσα (με την έμφαση στα γραφόμενα να έχει δοθεί στο κράξιμο της εφαρμογής), κάποιοι Έλληνες παίχτες του Pokemon Go διοργάνωσαν μέσω Facebook ένα event για ομαδικό κυνήγι το Σάββατο που μας πέρασε, σε Σύνταγμα και Μοναστηράκι.

Η διοργάνωση κατάφερε να μαζέψει όπως θα δείτε πολλές εκατοντάδες πιτσιρικάδες άλλα και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που με όπλο το smartphone τους, και με το βλέμμα τους καρφωμένο στην οθόνες βόλταραν στις πλατείες του κέντρου μαζεύοντας γιαπωνέζικα τερατάκια. Η αλήθεια είναι πως κατεβήκαμε με ύφος πικρόχολο και σκωπτικό, έτοιμοι να γράψουμε φοβερές αναλύσεις για την αλλοτριωμένη νέα γενιά που καίει τα νιάτα της μπροστά στα χαζοκούτια.

Αλλά η βραδιά τελικώς είχε τα πάντα.

Στο γενικό διαταύτα και στη σούμα της βραδιάς: Όλοι στο PokemonGo σκηνικό βλέπουν μια μορφή αποξένωσης και αποχαύνωσης της νεολαίας. Eμείς πάντως είδαμε το παιχνίδι να γίνεται αφορμή, παρέες να αφήνουν τα σπίτια τους και να κοινωνικοποιούνται, ενίοτε να καμακώνονται και κυρίως να χαβαλεδιάζουν, σε δρόμους και τις πλατείες. Γούστα.


Πηγή: Luben.tv