Oικονομικοί εισαγγελείς στο σπίτι του Βγενόπουλου

Gazzetta team
Oικονομικοί εισαγγελείς στο σπίτι του Βγενόπουλου
Έφοδος στην οικία του Αντρέα Βγενόπουλου πραγματοποιήθηκε από τους οικονομικούς εισαγγελείς στο πλαίσιο έρευνας που διενεργούν με αφορμή στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Η έρευνα αφορά τα αδικήματα της φροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από πράνομη δραστηριότητα, με την υπόθεση να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και περισσότερες πληροφορίες για την εξέλιξή της να μην έχουν ακόμη προκύψει.

Εξελίξεις από την Κύπρο

Παράλληλα, όπως προέκυψε χθες, η Γενική Εισαγγελία της Κύπρου θα καταχωρήσει μέσα στην προσεχή εβδομάδα στο Δικαστήριο κατηγορητήριο εναντίον δέκα φυσικών και νομικών προσώπων για την υπόθεση της ελληνικής εταιρείας Focus.

Στον κατάλογο των κατηγορουμένων, σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων και το ΡΙΚ , περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ο πρώην διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Χριστόδουλος Χριστοδούλου, ο Ανδρέας Βγενόπουλος, ο επιχειρηματίας, Μιχάλη Ζολώτας και ο Κυριάκος Μάγειρας, στενός συνεργάτης του Α. Βγενόπουλου.

Η Focus, σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, φαίνεται να έδωσε ένα εκατομμύριο ευρώ σε εταιρεία συνδεδεμένη με τον πρώην διοικητή της ΚΤ για υπηρεσίες που θα προσέφερε.

Πηγή: newsit.gr