Μαζική προσφυγή στη δικαιοσύνη από εργαζομένους του Mega

Gazzetta team
Μαζική προσφυγή στη δικαιοσύνη από εργαζομένους του Mega
Μετά τον αποκλεισμό του Μεγάλου Καναλιού από την επόμενη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας για τις τηλεοπτικές άδειες και μετά την πολύμηνη ταλαιπωρία των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού σε ό,τι αφορά τα δεδουλευμένα και την εργασιακή τους σταθερότητα, σήμερα συζητήθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών το αίτημα προσωρινής διαταγής 124 εργαζομένων (δημοσιογράφων και τεχνικών).

Με το συγκεκριμένο αίτημα αξιώνεται από τους εργαζομένους η προσωρινή επιδίκαση μέρους των οφειλομένων τους, καθώς και η απαγόρευση οποιασδήποτε μεταβολής της νομικής και πραγματικής κατάστασης κάθε περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας, προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαιτήσεις τους.

"Κατόπιν της ανωτέρω συζήτησης και παρά τη σφοδρή αντιδικία, το Δικαστήριο έκανε δεκτά τα ανωτέρω νόμιμα και δίκαια αιτήματά μας, ορίζοντας ως δικάσιμο της αίτησής μας ασφαλιστικών μέτρων την 27η Ιουλίου 2016.

Θεωρούμε ότι αυτό συνιστά το πρώτο και αποφασιστικό βήμα προς τη δικαίωση του πολύμηνου αγώνα των εργαζομένων του σταθμού, οι οποίοι εδώ και μήνες αγωνίζονται να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, αλλά και το σταθμό στις επάλξεις της ενημέρωσης", διευκρινίζεται από το δικηγορικό γραφείο Γιάννη Κ. Καρούζου και συνεργατών που ανέλαβε την εκπροσώπηση των 124 εργαζομένων.

Πηγή: lifo.gr