Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου

Την αίτηση αναστολής της ποινής του Ακη Τσοχατζόπουλου απέρριψε το δικαστήριο.

Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του Τσοχατζόπουλου

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων απέρριψε ομόφωνα την αίτηση αποφυλάκισης του Ακη Τσοχατζόπουλου, κρίνοντας πως -παρά την ηλικία του- είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων.

Σχετική εισήγηση έκανε η εισαγγελέας της έδρας, λέγοντας: «Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση ο πρώην υπουργός συμμετείχε σε μια οργάνωση με ένα περίπλοκο δίκτυο εξωχώριων εταιριών και τραπεζικών λογαριασμών και αν βγει από τη φυλακή είναι πιθανό να διαπράξει νέο ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Η επιβολή περιορισμών όρων δεν κρίνεται επαρκής».

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ο πρώην υπουργός ανέφερε στο ακροατήριο: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω διότι δεχθήκατε να συζητήσετε την αίτησή μας...Θέλω να σας εξηγήσω γιατί ζητάω την αποφυλάκισή μου. Είναι διότι τα δικά μου όρια προσωπικής αντοχής έχουν εξαντληθεί...Δεχθήκατε να αγνοήσετε κάποια δεδομένα, έναν άνθρωπο που σας λέει "ως εδώ''. Εγώ αδυνατώ από εδώ και πέρα να σταθώ στο δικαστήριο...Δεκτή η απόφαση σας, σεβαστή, σας ευχαριστώ πολύ!».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ακης Τσοχατζόπουλος, έχει καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος από προμήθειες εξοπλιστικών συστημάτων.

Πηγή: thetoc.gr

 
 

Best of internet