+slo-gun

Nευρικότητα στο Αιγαίο για τους Τούρκους κομάντος

Nευρικότητα στο Αιγαίο για τους Τούρκους κομάντος

Nευρικότητα στο Αιγαίο για τους Τούρκους κομάντος

Τούρκοι και Έλληνες «χτενίζουν» τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Σύμης  

Θρίλερ για τον εντοπισμό Τούρκων πραξικοπηματιών εξελίχθηκε τις τελευταίες ώρες ανοιχτά της Σύμης, ενώ οι ελληνικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή.

Για την ώρα το τοπίο γύρω από τα όσα εκτυλίχθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή της Σύμης παραμένει ασαφές, μετά την πληροφορία ότι δύο φουσκωτά, που μετέφεραν τουλάχιστον 40 πραξικοπηματίες, προσέγγισαν τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Από ελληνικής πλευράς διαψεύδεται ότι υπήρξε προσπάθεια προσέγγισης της Σύμης από τα δύο φουσκωτά, όμως το γεγονός είναι πως η ευρύτερη περιοχή του Αιγαίου παραμένει σε συναγερμό και οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παρακολουθούν την κινητικότητα στα τουρκικά χωρικά ύδατα, ενώ ταυτόχρονα επιχειρείται να κρατηθούν χαμηλοί τόνοι.

Έπειτα και από πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον τουρκικό Τύπο για 40 κομάντος που παραμένουν ασύλληπτοι, Τούρκοι και Έλληνες «χτενίζουν» το Αιγαίο, καθώς υπάρχει ανησυχία ότι οι Τούρκοι που προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Ερντογάν, θα επιχειρήσουν να περάσουν σε μικρές ομάδες στη χώρα μας.

Οι πληροφορίες αρχικά έκαναν λόγο για ομάδα πραξικοπηματιών, που κρύβονται ή βρίσκονται διασκορπισμένοι στην «Ντάτσα» (απέναντι από την Σύμη) και θα επιχειρήσουν ενδεχομένως να περάσουν στη χώρα μας. Στην περιοχή, σε ελληνικά χωρικά ύδατα, περιπολεί η πυραυλάκατος «Βότσης», ενώ ελικόπτερα από αέρος συνεχίζουν να επιτηρούν τις όποιες κινήσεις καταγράφονται στο σημείο.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah, δύο τουρκικά F-16 απογειώθηκαν για αναγνωριστική πτήση, αφού δύο φουσκωτά της τουρκικής ακτοφυλακής, τα οποία φέρεται ότι χάθηκαν, εμφανίστηκαν σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Την είδηση αναμετέδωσε και το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Η εφημερίδα Hurriyet, έγραψε στην ιστοσελίδα της ότι δύο τουρκικά μαχητικά απογειώθηκαν από τουρκικές βάσεις, «πραγματοποιώντας επιχείρηση ενάντια σε δύο σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, που επιχείρησαν να περάσουν σε ελληνικά χωρικά ύδατα».

«Δεν υπάρχει καμιά τουρκική διείσδυση στον ελληνικό εναέριο χώρο», τονίζουν πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, διαψεύδοντας το δημοσίευμα και αναφέροντας παράλληλα ότι από ελληνικής πλευράς υπάρχει μια φυσιολογική κινητοποίηση, λόγω των γενικότερων εξελίξεων, στο πλαίσιο της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων μας.

Τα μέτρα στα Δωδεκάνησα, που βρίσκονται απέναντι από την Μαρμαρίδα, όπου πραγματοποιήθηκε η απόπειρα των πραξικοπηματιων να εξοντώσουν τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι ιδιαιτέρως αυξημένα.

Επιπλέον, πληροφορίες από το νησί της Σύμης αναφέρουν και κύκλοι της δημοτικής αρχής επιβεβαιώνουν επιβεβαιώνουν ότι δύο νεαροί Τούρκοι, χωρίς «ταυτότητα», διαβατήρια και άδεια εισόδου, συνελήφθησαν στο νησί -στην περιοχή Ταβίρι- και κρατούνται, μέχρι να ελεγχθούν τα στοιχεία τους.

Από την πλευρά του, σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το υπουργείο Εσωτερικών της Τουρκίας, ανακοίνωσε ότι «όλα τα σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής συνεχίζουν να εκτελούν τα καθήκοντά τους και είναι αναληθείς οι ισχυρισμοί περί φυγάδευσής τους».

Παράλληλα, πηγές του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος δεν επιβεβαίωναν πληροφορίες ότι Τούρκοι αξιωματικοί που επιβαίνουν σε φουσκωτά επιχειρούν να έρθουν στην Ελλάδα από την περιοχή της Σύμης.

Αλλά και τουρκική εφημερίδα Milliyet ανέφερε ότι οι τουρκικές αρχές πραγματοποιούν εκτεταμένες έρευνες στα τουρκικά παράλια στο Αιγαίο, απέναντι από τη Σύμη, για το ενδεχόμενο να καταφύγουν στο νησί οι καταδρομείς που το βράδυ της Παρασκευής επιχείρησαν στο ξενοδοχείο όπου υποτίθεται ότι διέμενε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Σε κάθε περίπτωση, αυξημένη από ελληνική πλευράς, είναι η επιτήρηση σε όλη τη γραμμή της Δωδεκανήσου.

Πηγή newsbeast.gr

Best of internet