Έπαιξαν ξύλο με ακροδεξιούς λόγω... Pokemon Go (vid)

Gazzetta team
Έπαιξαν ξύλο με ακροδεξιούς λόγω... Pokemon Go (vid)
Οι παίκτες ήθελαν να τραβήξουν φωτογραφίες με ένα πόκεμον και μέλη του Pegida στο φόντο.

Εκτός από καβγάδες, τραυματισμούς και... χωρισμούς, τα πόκεμον έφεραν τώρα και συλλήψεις!

Όσο παράξενο κι αν φαντάζει, δεκάδες άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη στο Μόναχο κατά τη διάρκεια μιας παράξενης συγκέντρωσης: θαυμαστές του Pokemon Go μαζί με αντιφασίστες εναντίον του μελών του αντι-ισλαμικού κόμματος της Γερμανίας, του Pegida.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι το γιατί οι παίκτες του παιχνιδιού επαυξημένης πραγματικότητας για smartphones με τους εκατομμύρια φανατικούς θαυμαστές σε ολόκληρο τον κόσμο βρέθηκαν εκεί.

Οι λάτρεις των πόκεμον δεν πήγαν στο σημείο όπου πραγματοποιούνταν οι διαδηλώσεις για να διαμαρτυρηθούν, αλλά διότι συμμετείχαν σε έναν απίστευτο «διαγωνισμό» σύμφωνα με τον οποίο όποιος τραβούσε την καλύτερη φωτογραφία με ένα πόκεμον και μέλη του Pegida στο φόντο, θα κέρδιζε ένα βραβείο και μαζί με αυτό το παρατσούκλι... «PokeZombies».

Έτσι, όταν κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων υπήρξε ένταση και οι αστυνομικοί όρμησαν για να επιβάλλουν την τάξη, συνέλαβαν και παίκτες του Pokemon Go -οι οποίοι απλά περίμεναν να... εμφανιστούν τα πόκεμον- μαζί με τους διαδηλωτές.

Όσον αφορά στο τι είναι τα «PokeZombies», πρόκειται για παίκτες του Pokemon Go οι οποίοι είναι συνεχώς «κολλημένοι» στις οθόνες των κινητών τους τηλεφώνων, κυνηγώντας πόκεμον και έχουν εθιστεί στο να βγάζουν φωτογραφίες με τα μικροσκοπικά πλασματάκια σε γνωστά σημεία των πόλεών τους και διάσημα αξιοθέατα τα οποία επισκέπτονται


Πηγή: protothema.gr