Τον υφ. Εξωτερικών του Ιράν συνάντησε ο Δραγασάκης

Gazzetta team
Τον υφ. Εξωτερικών του Ιράν συνάντησε ο Δραγασάκης
Με τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν, Majid Takht Ravanchi, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα στάδιο μετάβασης και περνά από μια μακρά περίοδο κρίσης, αβεβαιότητας και ύφεσης σε μια νέα φάση σταθεροποίησης με προοπτικές ανάπτυξης, αύξησης της απασχόλησης και βελτίωσης των κοινωνικών συνθηκών.

Ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι σε καιρούς διεθνών αναταράξεων από το Brexit και την προσφυγική κρίση, η απάντηση για τη διασφάλιση της ευημερίας των λαών μπορεί να είναι μόνο η πιο στενή συνεργασία τόσο μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών όσο και ανάμεσα στην Ευρώπη και τις γειτονικές χώρες.

Η Ελλάδα, ως φυσική πύλη εισόδου της Ευρώπης, μπορεί να αποτελέσει σημαντική γέφυρα συνεργασίας. Η πρόσφατη επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στην Τεχεράνη προσέφερε μια σταθερή βάση για την ενδυνάμωση συνολικά των επαφών της Ευρώπης με το Ιράν.

Ο Ιρανός Υφυπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα του, λόγω των ιστορικών και πολιτιστικών δεσμών, διατηρεί ξεχωριστή σχέση με την Ελλάδα. Με αυτή την αφετηρία επεσήμανε ότι διανοίγεται ένας ευρύς ορίζοντας ανάπτυξης συγκεκριμένων οικονομικών συνεργειών στην ενέργεια, τη ναυτιλία, τον κλάδο τροφίμων και φαρμάκων, την υψηλή τεχνολογία, τον τουρισμό και τον χρηματοπιστωτικό τομέα.

Πηγή ethnos.gr