Στα 18.820 θα φτάσει ο μισθός Μέρκελ εν μέσω κρίσης στην ευρωζώνη

Gazzetta team
Στα 18.820 θα φτάσει ο μισθός Μέρκελ εν μέσω κρίσης στην ευρωζώνη
Αναδρομική αύξηση 830 ευρώ - αυξήσεις και για τα μέλη της κυβέρνησης.
Αύξηση μισθού και μάλιστα αναδρομική θα λάβει, παρά τη διεθνή οικονομική κρίση, η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, οι βουλευτές της κυβέρνησής της.

Το 2012 τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης είχαν παραιτηθεί από την αύξηση του μισθού τους αλλά τώρα έρχεται το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών και τους την δίνει και μάλιστα σε δύο δόσεις.

Η μία αύξηση σε ποσοστό 2,2% θα δοθεί αναδρομικά από τον Μάρτιο του 2016 και η άλλη κατά 2,35% τον Φεβρουάριο του 2017.

Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Berlinr Kurier η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας θα επικυρώσει το κυβερνητικό σχέδιο στην αυριανή συνεδρίαση της γερμανικής βουλής.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών αυξάνεται ο μισθός της καγκελαρίου σε δύο φάσεις, κατά 830 ευρώ συνολικά και θα ανέρχεται πλέον σε 18.820 ευρώ τον μήνα. Επίσης, οι υπουργοί (παντρεμένοι χωρίς ανήλικα παιδιά, των οποίων οι σύζυγοι δεν εργάζονται στον δημόσιο τομέα) θα παίρνουν στο μέλλον μηνιαίως 15.280 ευρώ, δηλαδή 672 ευρώ παραπάνω.

Από την 1η Ιουλίου αυξήθηκαν επίσης αυτομάτως και οι μισθοί των βουλευτών σε 9.328 ευρώ τον μήνα, δηλαδή κατά 245 ευρώ, όπως ανακοίνωσε η αρμόδια υπηρεσία, κατά τις πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας. Η σχετική απόφαση είχε ληφθεί το 2014 από το Κοινοβούλιο.


Πηγή: tovima.gr