Ένα λάθος του κράτους έκανε άνω κάτω τις φορολογικές δηλώσεις!

Gazzetta team
Ένα λάθος του κράτους έκανε άνω κάτω τις φορολογικές δηλώσεις!
Οι εφορίες διαπίστωσαν πως υπάρχει τεχνικό πρόβλημα αφού δεν υπολογίστηκε το τέλος επιτηδεύματος. Εντός των επόμενων ημερών κυρίως όσοι έχουν μπλοκάκια θα λάβουν ενημερωτικό e-mail.

Τεράστια ταλαιπωρία αναμένει χιλιάδες φορολογούμενους, καθώς κατά την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων που έχουν ήδη υπιοβληθεί, σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει υπολογιστεί τέλος επιτηδεύματος λόγω τεχνικού προβλήματος.

Το πρόβλημα διαπιστώθηκε από τις εφορίες και αφορά έναν αριθμό φυσικών και νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων, στους οποίους δεν υπολογίστηκε το τέλος επιτηδεύματος.

Επομένως λόγω του τεχνικού προβλήματος, πολλοί φορολογούμενοι πλέον θα λάβουν ενημερωτικό e-mail εντός των επόμενων ημερών, με το οποίο θα τους καλεί να προχωρήσουν σε τροποποιητική δήλωση μέχρι τις 15 Ιουλίου, προκειμένου να υπολογιστεί το τέλος επιτηδεύματος.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι η προθεσμία λήγει στις 15 Ιουλίου και είναι αμφίβολο και εάν θα λάβουν το συγκεκριμένο e-mail και εάν θα προλάβουν φυσικά οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι.

Το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να προχωρήσει σε νέα παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων δυσκολεύει ακόμα περισσότερο την κατάσταση, αφού έχουν πλέον μόνο τρεις ημέρες για να υποβάλλουν την τροποποιητική δήλωση.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ζητά την κατανόηση των φορολογουμένων και προσδοκά στη συνεργασία τους, ώστε να ολοκληρωθεί σωστά η διαδικασία.

Την Παρασκευή λήγει και η παράταση που δόθηκε για την υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος.

Υπενθυμίζεται ότι η εκπρόθεσμη δήλωση φόρου εισοδήματος επιφέρει:

1. Πρόστιμο 100 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος δεν τηρεί βιβλία.

2. Πρόστιμο 250 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση απλοποιημένα λογιστικά πρότυπα.

3. Πρόστιμο 500 ευρώ, εάν ο φορολογούμενος τηρεί βιβλία με βάση πλήρη λογιστικά πρότυπα.

4. Για κάθε μήνα καθυστέρησης καταβολής του φόρου, προσαύξηση 0,73% στο ποσό του φόρου που οφείλει.

Πηγή: newsit.gr