Οι τζιχανιστές κατέρριψαν ελικόπτερο στη Συρία

Οι τζιχανιστές κατέρριψαν ελικόπτερο στη Συρία

Κοντά στην Παλμύρα. Νεκροί οι δύο Ρώσοι χειριστές.

Οι τζιχανιστές κατέρριψαν ελικόπτερο στη Συρία

Συριακό ελικόπτερο κατερρίφθη κοντά στην Παλμύρα της Συρίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι δύο Ρώσοι χειριστές του.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik πίσω από την κατάρριψη βρίσκονται τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Την είδηση επιβεβαίωσε το ρωσικό υπουργείο Αμύνης, το οποίο σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Το πλήρωμα έλαβε αίτημα από το κέντρο διοίκησης στη Συρία, να πλήξει μαχητές που προέλαυναν. Ο χειριστής Ριαφαγκάτ Χαμπιμπουλίν, έλαβε την απόφαση να πλήξει τους τρομοκράτες. Οι επιδέξιες ενέργειες του πληρώματος του ρωσικού (ελικοπτέρου) απέτρεψαν την προέλαση των τρομοκρατών. Όταν τα πυρομαχικά εξαντλήθηκαν και άλλαξε πορεία προς την αντίθετη πλευρά, κατερρίφθη από τρομοκράτες από εδάφους και συνετρίβη σε περιοχή που ελέγχεται από τον συριακό στρατό. Το πλήρωμα του ελικοπτέρου σκοτώθηκε».

Στον Χαμπιμπουλίν και το δεύτερο χειριστή Γεβγκένι Ντολγκίν θα απονεμηθεί τιμή μετά θάνατον. 

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμύνης οι συριακές αρχές ζήτησαν από το ρωσικό πλήρωμα του ελικοπτέρου τύπου Mi-25, το οποίο πραγματοποιούσε αναγνωριστική πτήση, να διεξαγάγει αεροπορική επιδρομή εναντίον μιας ομάδας μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που προέλαυναν προς το ανατολικό τμήμα της Παλμύρας.

Πηγή: protothema.gr

Best of internet