Το ΝΑΤΟ φαίνεται να ανησυχεί για τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία

Gazzetta team
Το ΝΑΤΟ φαίνεται να ανησυχεί για τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Ρωσία
Ανώτατοι αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ εμφανίζονται ανήσυχοι για τη σχέση της Αθήνας με τη Μόσχα, ισχυριζόμενοι ότι οι «απόπειρες της χώρας να δημιουργήσει αμυντική συμφωνία» με τη Μόσχα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την προσπάθεια της Συμμαχίας να εμφανίσει ενιαίο μέτωπο απέναντι στην «επιθετικότητα» της Ρωσίας.

Δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph» αναφέρει ότι οι ανησυχίες του ΝΑΤΟ πηγάζουν από τη συμφωνία που υπέγραψε ο Πάνος Καμμένος με τη Μόσχα για την κατασκευή καλάσνικοφ.

Η ασφάλεια της ανατολικής Ευρώπης είναι ένα από τα βασικά θέματα της «ατζέντας» της σημαντικής Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία – η πρώτη μετά από το δημοψήφισμα του Brexit.

Τόσο οι αξιωματούχοι της Συμμαχίας όσο και πολιτικοί ηγέτες επιθυμούν να διασφαλίσουν ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα διχάσει τη Γηραιά Ήπειρο ούτε θα δημιουργήσει καταστάσεις που θα μπορούσε να «εκμεταλλευτεί το Κρεμλίνο».

«Σε αυτή την τελευταία σύνοδο του Μπαράκ Ομπάμα πριν αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ εγείρουν ανησυχία για τις αμυντικές σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Μόσχας και εμφανίζονται ανήσυχοι ότι μπορεί να υποσκάψουν τις προσπάθειες του ΝΑΤΟ να παρουσιάσει ένα ενιαίο μέτωπο απέναντι στη Ρωσία» αναφέρει η εφημερίδα, και συμπληρώνει: «Η ελληνική κυβέρνηση λέει ότι η συμφωνία [σ.σ. Καμμένου για καλάσνικοφ] είναι απαραίτητη για αποφευχθεί η κατάρρευση της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας. Αλλά για να προχωρήσει η συμφωνία, η Μόσχα επιμένει η Ελλάδα να πείσει τους εταίρους της στο ΝΑΤΟ να άρουν τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία».

Πηγή: ethnos.gr