+slo-gun

Αυτοκτονία Μαμιδάκη: Η «δοκιμαστική βολή» και το σημείωμα που δεν έγραψε

Αυτοκτονία Μαμιδάκη: Η «δοκιμαστική βολή» και το σημείωμα που δεν έγραψε

Αυτοκτονία Μαμιδάκη: Η «δοκιμαστική βολή» και το σημείωμα που δεν έγραψε

Μία λευκή κόλλα χαρτιού είχε πάνω στο γραφείο του ο Κυριάκος Μαμιδάκης. Ενδεχομένως όπως εκτιμά η ΕΛ.ΑΣ., ήθελε να γράψει κάποια λόγια. Δεν το έκανε.

Μία λευκή κόλλα χαρτιού είχε πάνω στο γραφείο του ο 84χρονος Κυριάκος Μαμιδάκης. Ενδεχομένως όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ήθελε να γράψει κάποια λόγια στους δικούς του ανθρώπους για να τους εξηγήσει τους λόγους της πράξης του. Δεν το έκανε.

Πήρε το 32αρι περίστροφο που κατείχε νόμιμα. Προέβη σε μία «δοκιμαστική» βολή, πιθανότατα για να δει αν ήταν εύχρηστο το παλιό περίστροφο ή αρχικά δεν είχε την απαιτούμενη ψυχική δύναμη να προβεί στο απονενοημένο διάβημα. Η βολίδα καρφώθηκε στον τοίχο του γραφείου του, στο σπίτι του στην οδό Αβέρωφ στο Διόνυσο.

Σηκώνει για δεύτερη φορά το περίστροφο το τοποθετεί στον κρόταφο του κεφαλιού του και πατά τη σκανδάλη με αποτέλεσμα τον ακαριαίο θάνατό του. Τον επιχειρηματία βρήκε ο οικιακός βοηθός, υπήκοος Φιλιππίνων, λίγο μετά τις 13:30 το μεσημέρι της Κυριακής, ο οποίος όπως είπε, άκουσε δύο πυροβολισμούς και όταν έτρεξε στο γραφείο αντίκρισε το τραγικό θέαμα. Αμέσως ειδοποίησε τον γαμπρό του αυτόχειρα, που μένει στο ισόγειο του σπιτιού. Όταν και εκείνος αντίκρισε τον νεκρό πεθερό του, ειδοποίησε την Αστυνομία.

Αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής έφθασαν στο σπίτι της επιχειρηματικής οικογένειας και λίγο αργότερα στελέχη των εγκληματολογικών εργαστηρίων. Οι αστυνομικοί, βρήκαν τον 84χρονο στην καρέκλα του γραφείου του και δίπλα του το περίστροφο. Αρχικά δεν εντόπισαν κάποιο ιδιόχειρο σημείωμα, παρότι η λευκή κόλλα χαρτιού βρισκόταν μπροστά στον 84χρονο μαζί με το στυλό. Από τα πρώτα ευρήματα και την αυτοψία του ιατροδικαστή δεν προέκυπτε εγκληματική ενέργεια, και όλα συνέκλιναν στο ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, πήραν το παλιό περίστροφο,  προκειμένου να εξερευνηθεί για αποτυπώματα του αυτόχειρα, όπως και τις βολίδες. Παράλληλα με ειδική επεξεργασία πήραν δείγματα και από τα δύο χέρια του προκειμένου να διαπιστώσουν σε ποιό εντοπίζονται ίχνη πυρίτιδας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η πύλη εισόδο της βολίδας είναι στο αριστερό μέρος του κεφαλιού του 84χρονου, και αναμενόταν να λάβουν καταθέσεις από οικείους τους για να επιβεβαιώσουν ότι ήταν αριστερόχειρας, κάτι όμως που αναμένεται να εξακριβωθεί και από τα ίχνη πυρίτιδας στο χέρι που κρατούσε το μοιραίο περίστροφο.  

Η αίτηση πτώχευσης

H εταιρία Mamidoil- Jetoil είχε κατέθεσε στις 9 Ιουνίου αίτηση για υπαγωγή στην  προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99.

Το αίτημα της εταιρείας για την λήψη μέτρων προσωρινής προστασίας της από τους πιστωτές έγινε δεκτό από το δικαστήριο μέχρι και τη συζήτηση της ανωτέρω αίτησης την 1η Νοεμβρίου του 2016.

Σύμφωνα με πληροφορίες το συνολικό χρέος της εταιρείας ανέρχεται περίπου στα 340 εκατ. ευρώ.

 
Ποιος ήταν ο Κυριάκος Μαμιδάκης

Γεννήθηκε στο χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης το 1932, από τους Αλέξανδρο και Ειρήνη Μαμιδάκη.

Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951 και παρακολούθησε δι’ αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE. Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στον θείο του Γ. Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών.

Το Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο προχώρησαν σε δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας τη JETOIL
 
Η ιστορία του ομίλου Μαμιδάκη

Η δυναστεία Μαμιδάκη ξεκίνησε από την Ανώσκελη Χανίων, ένα χωριό της επαρχίας Κισσάμου, που το χειμώνα μετράει- δεν μετράει δέκα κατοίκους.

Ο πατριάρχης της οικογένειας και του Ομίλου, ο Γιώργος Μαμιδάκης, λέγεται ότι πριν ασχοληθεί με τα πετρελαιοειδή, πουλούσε ροδέλαιο. Μετά την κατοχή, ίδρυσε την εταιρεία που θα γινόταν η αρχή για τον Όμιλο  Mamidoil- Jetoil.

Εκμεταλλευόμενος την κρίση του Σουέζ στράφηκε στην Ανατολή και έχοντας καλή σχέση με τους Ρώσους έκλεισε συνεργασία για την αποκλειστική αντιπροσώπευση των πετρελαίων τους μέχρι το 1981.

Η εταιρεία καυσίμων, έφτασε να αποτελεί την τρίτη δύναμη της αγοράς, με μερίδιο 8,5%, με δίκτυο 600 πρατηρίων, με πέντε θυγατρικές στα Βαλκάνια.

Ταυτοχρόνως, η οικογένεια δραστηριοποιήθηκε στη ναυτιλία, την εμπορία αυτοκινήτων, τα ξενοδοχεία, τους πολυχώρους, την παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου και κρασιού.

Πηγή: thetoc.gr

 

Best of internet