Προβάδισμα Κλίντον έναντι του Τραμπ σε νέα δημοσκόπηση

Gazzetta team
Προβάδισμα Κλίντον έναντι του Τραμπ σε νέα δημοσκόπηση
Με 9,4 μονάδες διαφορά παραμένει μπροστά στην «κούρσα» για το χρίσμα των Δημοκρατικών η Χίλαρι Κλίντον, αλλά το προβάδισμα της περιορίστηκε σε μονοψήφιο αριθμό.

Η υποψήφια του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου διατηρούσε τη διαφορά επί του αντιπάλου της του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Ντόναλντ Τραμπ σε διψήφιο αριθμό από τις 20 Ιουνίου.

Στην προηγούμενη δημοσκόπηση η πρώην υπουργός Εξωτερικών προηγούνταν του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία κατά 11,2 μονάδες.

Μεταξύ των ατόμων που είναι πιθανόν να ψηφίσουν, το 43,9% στηρίζει την Κλίντον και το 34,5% τον Τραμπ. Το 21,7% είπε ότι δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο υποψηφίους.

Η Κλίντον είναι πιο δημοφιλής από τον Τραμπ στους άνδρες και τις γυναίκες, στους νέους και τις μειονότητες, στους αποφοίτους κολεγίων και στους ανθρώπους με πολύ χαμηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.

Τον Τραμπ επιλέγουν λευκοί, ηλικιωμένοι, συνταξιούχοι, όσοι πηγαίνουν τακτικά στην εκκλησία και οι άνθρωποι χαμηλότερου μορφωτικού επιπέδου.

Ο ρατσιστής Ρεπουμπλικανός αναμένεται ότι θα λάβει επισήμως το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος στο συνέδριο που θα διεξαχθεί σε 2,5 εβδομάδες ενώ η Κλίντον θα λάβει το χρίσμα των Δημοκρατικών μία εβδομάδα μετά.

Πηγή efsyn.gr