Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα και Δρίτσα

Gazzetta team
Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε Τσίπρα και Δρίτσα
«Ιανός» και αναξιόπιστη η κυβέρνηση!

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της στην υπόθεση της Cosco εξαπέλυσε σε έκτακτη παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής ο πρόεδρος της ΝΔ, κάνοντας εκ νέου λόγο για κυβέρνηση-Ιανό, η οποία είναι απολύτως αναξιόπιστη, ενώ περιέγραψε εκ νέου την ανάγκη για εκλογές και μετάβαση στη μετά-λαϊκισμό εποχή,μιας και, όπως ανέφερε, «ο λαϊκισμός δοκιμάστηκε στο καμίνι της πραγματικής διακυβέρνησης και έλιωσε στα εξ ων συνετέθη»,

«Ξεπεράσατε τον εαυτό σας. Νομίζαμε πως τα είχαμε δει όλα μαζί σας», ανέφερε εισαγωγικά ο πρόεδρος της ΝΔ, περιγράφοντας υπουργούς που μιλούν για μεταρρυθμίσεις και στη συνέχεια τις υπονομεύουν, αναφερόμενος επίσης και στην περίπτωση των Σκουριών και του ΤΑΠ, πέραν της σύμβασης παραχώρησης του ΟΛΠ.

«Ο λόγος για τη διαδικασία του κατεπείγοντος ήταν για να έχει κυρωμένη τη συμφωνία ο πρωθυπουργός στις αποσκευές του για το ταξίδι του στο Πεκίνο», είπε ο κ. Μητσοτάκης, στηλιτεύοντας τη διαδικασία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον αρμόδιο υπουργό Θοδωρή Δρίτσα, λέγοντας πως η κυβέρνηση ξεπερνά κάθε όριο υποκρισίας και αναξιοπιστίας, με τον τρόπο που χειρίστηκε το ζήτημα της σύμβασης. Με τα παιδαριώδη τερτίπια σας, αντί να κυρώσετε τη συμφωνία, την ακυρώσατε πολιτικά. Και αναρωτιέμαι πώς να σκέφτεται ένας δυνητικός επενδυτής που παρακολουθεί αυτή τη συζήτηση», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και κατηγόρησε τον κ. Δρίτσα πως διασύρει τη διαδικασία. «Διώχνετε επενδύσεις και διώχνετε δουλειές», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και περιέγραψε την ανάγκη για «ασφάλεια δικαίου», λέγοντας πως οι κυβερνήσεις πρέπει να τιμούν τις υπογραφές του. «Ποτέ στην ιστορία του Κοινοβουλίου δεν έχει υπάρξει κυβέρνηση που να αθετεί την υπογραφή της σε μια τόσο σημαντική συμφωνία», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε τον χαρακτηρισμό «Ιανός» για την κυβέρνηση και υπογράμμισε πως η κυβέρνηση είναι ο ορισμός της υποκρισίας, της αναξιοπιστίας και της αναποτελεσματικότητας. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως για να κάνει τη χώρα σε μια «δράκα συνδικαλιστών», βάζει σε κίνδυνο τις σχέσεις με την Κίνα και κατέστησε τον κ. Τσίπρα προσωπικά υπεύθυνο για ό,τι συμβαίνει. «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να κρυβεται πίσω από τα στελέχη του», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, κατηγορώντας τον Αλέξη Τσίπρα επί της ουσίας για παλινωδίες στο ζήτημα του ΟΛΠ. «Κ. Δρίτσα, εξακολουθείτε να πιστεύετε όσα λέγατε το 2014;», ρώτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, παραθέτοντας δηλώσεις του υπουργού εναντίον της αποκρατικοποίησης του ΟΛΠ, από την εποχή που ήταν υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά, λέγοντας πως θα περίμενε να έχει παραιτηθεί. «Δεν μπορώ να δεχτώ δηθεν ιδεολόγους που πουλάνε αριστεροσύνη και ήθος, ενώ κάνουν τα πάντα για μερικές ακόμα στιγμές εξουσίας», προσέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η χώρα μας έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα κρατά σταθερά το τιμόνι στα φουρτουνιασμένα νερά, όχι από μια κυβέρνηση που λέει άσπρο, εννοεί μαύρο και τελικά νομοθετεί γκρίζο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας πως οι αντοχές της ελληνικής κοινωνίας εξαντλούνται, γιατί πλέον φαίνονται οι συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής. «Μια κυβέρνηση αλαλούμ που κάθε μέρα αποδεικνύει γιατί η χώρα δεν χρειάζεται αλλαγή εκλογικού νόμου, αλλά εκλογές», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εκ νέου περιέγραψε την ανάγκη για πέρασμα στη μετά-λαϊκισμό εποχή. «Στην Ελλάδα ο λαϊκισμός δοκιμάστηκε στο καμίνι της πραγματικής διακυβέρνησης και έλιωσε στα εξ ων συνετέθη», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ και κατέληξε πως σύντομα οι πολίτες θα θυμούνται την κυβέρνηση ως έναν κακό εφιάλτη.

Πηγή: Koolnews.gr