Ζήτησε τελικά συγγνώμη ο Ερντογάν από τον Πούτιν για την κατάρριψη του Σουχόι

Gazzetta team
Ζήτησε τελικά συγγνώμη ο Ερντογάν από τον Πούτιν για την κατάρριψη του Σουχόι
«Ζητώ συγγνώμη» αναφέρει ο τούρκος πρόεδρος σε επιστολή του προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν για την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο τούρκος πρόεδρος ζήτησε συγγνώμη και μάλιστα εγγράφως από τον ρώσο ομόλογό του για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία τον περασμένο Νοέμβριο.

Οπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο, ο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν στην σχετική επιστολή του «εκφράζει την επιθυμία του να βρεθεί λύση στην κατάσταση που δημιουργήθηκε από την κατάρριψη του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους» στις 24 του περασμένου Νοεμβρίου.

«Η επιστολή αναφέρει συγκεκριμένα ότι η Ρωσία είναι φίλη της Τουρκίας και στρατηγικός εταίρος, και ότι οι Τουρκικές αρχές δεν επιθυμούν την διατάραξη των σχέσεων», ανέφερε το Κρεμλίνο.

Ειδικότερα ο τούρκος πρωθυπουργός γράφει: «Θέλω για ακόμη μια φορά να εκφράσω τη συμπάθειά μου και τα βαθιά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ρώσου πιλότου που πέθανε και να πω 'Ζητώ συγγνώμη'».

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει επιβεβαίωση από την πλευρά της Αγκυρας. Αξίζει αν σημειωθεί ότι η Μόσχα είχε εξ αρχής θέσει ως απολύτως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποκατάσταση των σχέσεων των δύο χωρών την έκφραση συγγνώμης από τον πρόεδρο Ερντογάν προσωπικά για την συντριβή του αεροσκάφους.

Πηγή: thetoc.gr