Μαίνεται σε δύο μέτωπα η φωτιά στα Δερβενοχώρια

Gazzetta team
Μαίνεται σε δύο μέτωπα η φωτιά στα Δερβενοχώρια
Μαίνεται σε δύο μέτωπα η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στα Δερβενοχώρια και που μέχρι στιγμής έχει κατακάψει εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους.

Μαίνεται σε δύο μέτωπα η φωτιά που ξέσπασε το Σάββατο στα Δερβενοχώρια και που μέχρι στιγμής έχει κατακάψει εκατοντάδες στρέμματα πευκοδάσους χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχές.

Η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας. Το Νοτιοδυτικό μέτωπο, είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που είναι αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις και αντιμετωπιζόταν από τα εναέρια μέσα, τα οποία όμως σταμάτησαν να πετούν καθώς νύχτωσε.

Στο Ανατολικό μέτωπο έχει πέσει μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα. Στην πυρκαγιά επιχειρούν 156 πυροσβέστες με 56 οχήματα, 38 άτομα πεζοπόρα και δυνάμεις του στρατού, των ΟΤΑ και εθελοντές και ήδη από το πρωί της Δευτέρας επιχειρούν πάλι τα εναέρια μέσα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ διευκρινίζεται ότι δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Το πρωί της Κυριακής στην προσπάθεια της κατάσβεσης της φωτιάς ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215 κατέπεσε και τυλίχθηκε στις φλόγες ένα χιλιόμετρο βόρεια από τις εγκαταστάσεις της τσιμεντοβιομηχανίας «Τιτάν» στα όρια Αττικής-Βοιωτίας. Οι πιλότοι είναι σώοι. Το αεροσκάφος δεν έχει μηχανισμό εκτίναξης, το οποίο σημαίνει ότι προφανώς το Καναντέρ έκανε βαριά προσγείωση.


Πηγή: thetoc.gr