H φάτσα του Φάρατζ πριν και μετά το Brexit έγινε Viral (pic)

Gazzetta team
H φάτσα του Φάρατζ πριν και μετά το Brexit έγινε Viral (pic)
Λίγη ώρα αφότου έκλεισαν οι κάλπες στην Μεγάλη Βρετανία και ειδικά μετά την ανακοίνωση των δυο μοναδικών ερευνών γνώμης, εν είδει «exit polls», που δημοσιοποιήθηκαν αμέσως μετά το τέλος της εκλογικής διαδικασίας, ο ηγέτης του UKIP και κεντρικός υποστηρικτής του «Brexit» εμφανίστηκε φανερά λυπημένος.

Μάλιστα οι πρώτες του δηλώσεις που έκαναν λόγο για «προβάδισμα του «Bremain» ερμηνεύτηκαν ως παραδοχή ήττας από τον πρωτεργάτη της εκστρατείας εξόδου της χώρας από την ΕΕ και επομένως ως αδιαμφισβήτητο πια γεγονός ότι η Βρετανία θα παρέμενε στην Ένωση.

Μάλιστα, μια σειρά στελεχών της «Leave.EU», της επίσημης εκστρατείας για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ, έσπευσαν είτε να δικαιολογήσουν τον πεσιμισμό του Φάρατζ είτε να πάρουν σαφείς αποστάσεις.

Λίγες ώρες όμως μετά, όλα είχαν αλλάξει. Οι υποστηρικτές του «Bremain» πάγωσαν στο άκουσμα της επικράτησης του «Brexit» με σχεδόν 52% , αλλά το πρόσωπο του Φάρατζ έλαμψε από χαρά.

Ειδικά και μετά τα πρώτα αποτελέσματα από το Νιούκασλ, προπύργιο των Εργατικών όπου αναμενόταν ισχυρή επικράτηση του Bremain, το οποίο και τελικά νίκησε αλλά με οριακή διαφορά, οι οπαδοί του Brexit και ασφαλώς μαζί τους και ο κύριος εκπρόσωπος τους αναθάρρησαν και ξεκίνησαν τους εορτασμούς.

Ο Νάιτζελ Φάρατζ, μαζί με τον Μπόρις Τζόνσον, θεωρούνται ως οι μόνοι πολιτικοί νικητές της χθεσινής αναμέτρησης αφού «πήραν πάνω τους» την εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, κόντρα σε όλο σχεδόν το υπόλοιπο πολιτικό κατεστημένο της χώρας.

Πηγή: iefimerida.gr