Φωτιά έχουν πάρει οι θεωρίες συνωμοσίας για το BREXIT

Gazzetta team
Φωτιά έχουν πάρει οι θεωρίες συνωμοσίας για το BREXIT
Θεωρίες συνωμοσίας ξεπηδούν από την κάλπη και του Βρετανικού Δημοψηφίσματος. Οπαδοί του Φαράτζ καταγγέλλουν τα μολύβια στα εκλογικά κέντρα.

«Θεωρίες συνωμοσίας» ξεπηδούν έξω από τα εκλογικά κέντρα που ψηφίζουν οι Βρετανοί με οπαδούς του ευρωσκεπτικιστή και θιασώτη Φαράτζ να καταγγέλλουν τα... μολύβια στα εκλογικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον Independent η ψηφοφόρος Τζάκλιν Τζάκσον από το Τσίτσεστερ διαμαρτυρήθηκε, επειδή στο εκλογικό τμήμα οι ψηφοφόροι είχαν στη διάθεσή τους μόνο μολύβια για να σημειώσουν την προτίμησή τους, υπονοώντας ότι η ψήφος τους μπορεί να παραποιηθεί.

Γι' αυτό το λόγο παρέμεινε έξω από το εκλογικό τμήμα δανείζοντας το στιλό της στους πολίτες.

Οι υποστηρικτές του Bremain κάλεσαν την αστυνομία και κατήγγειλαν ότι προσέγγιζε τους ψηφοφόρους.

Πράγματι, μία αστυνομικός κατέγραψε το επεισόδιο με την Τζάκσον να την μαγνητοσκοπεί με το κινητό της τηλέφωνο.

Η γυναίκα από το Τσίτσεστερ, μάλιστα, ενημέρωνε τακτικά τον λογαριασμό της στο Twitter, στον οποίο αναφέρει πως είναι υποστηρίκτρια του επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP με επικεφαλής τον Νάιτζελ Φάρατζ.

Στο βίντεο ακούγεται να λέει η Τζάκσον: «Ακόμα δεν ξέρω τι ψήφισαν οι κυρίες» με την αστυνομικό να απαντά: «Δεν σας αφορά τι ψήφισαν οι κυρίες», με την υποστηρίκτρια του Brexit να αιτιολογεί την παρουσία της στο σημείο λέγοντας: «Ήρθα εδώ και προσέφερα στον κόσμο στιλό γιατί υπάρχουν μόνο μολύβια στο εκλογικό τμήμα».

Εκστρατεία υπέρ του Brexit και του...στιλό!

Όπως επισημαίνει ο Independent πολλοί υποστηρικτές του Brexit κάλεσαν του συμπολίτες τους να φέρουν μαζί τους στιλό πριν φτάσουν στα εκλογικά κέντρα σε περίπτωση που η κυβέρνηση σβήσει τις ψήφους τους επειδή θα είναι γραμμένες με μολύβι.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και μία ακόμα γυναίκα, η Λίντι Αμπεσίρα από το Ράινχαμ, η οποία τηλεφώνησε σε αστυνομικό τμήμα καταγγέλλοντας την ύπαρξη μολυβιών και όχι στιλό.

«Μοιάζει τρελό που χρησιμοποιούνται μολύβια. Δεν είναι σωστό, καθώς είναι πολύ εύκολο για κάποιον να σβήσει την ψήφο σου. Δεν είμαι σίγουρη αν αυτή είναι η σωστή διαδικασία αλλά αν είναι, τότε είναι εντελώς λάθος. Δεν αποτελεί ζήτημα μόνο για εμένα ή τον σύζυγό του, αλλά για ολόκληρη την κοινότητα», δήλωσε η 34χρονη γυναίκα, η οποία πάντως δεν μπορεί να ψηφίσει επειδή δεν είναι Βρετανίδα πολίτης.

Σύμφωνα, πάντως, με τις τοπικές αρχές οι ψηφοφόροι αν δεν επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το μολύβι που τους παρέχεται στο παραβάν, μπορούν να καταγράψουν την προτίμησή τους με το στιλό τους.

Πηγή: thetoc.gr