Μπουτάρης: Ο Αμβρόσιος είναι «Ιερά Εξέταση»

Gazzetta team
Μπουτάρης: Ο Αμβρόσιος είναι «Ιερά Εξέταση»
Κριτική στους ιερωμένους άσκησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, με αφορμή την έναρξη του 5ου Thessaloniki Pride.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης είπε πως «οι παπάδες έχουν ησυχάσει, ωστόσο υπάρχουν και οι εξαιρέσεις».

«Αν εξαιρέσεις ορισμένους σχιζοφρενείς, οι περισσότεροι είναι πιο μαλακοί, πιο ήσυχοι ακόμα και ο Άνθιμος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης. Χαρακτήρισε, ωστόσο, ιερά εξέταση τους κκ Αμβρόσιο και Σεραφείμ.

Από την πλευρά του και ο εκπρόσωπος του Τhessaloniki Pride Θάνος Βλαχογιάννης χαρακτήρισε γραφική την αντίδραση του Αμβρόσιου, ο οποίος κατέθεσε μήνυση κατά του gay pride Θεσσαλονίκης, και ξεκαθάρισε ότι η αφίσα που κυκλοφόρησε με τον Εσταυρωμένο δεν είναι της διοργάνωσης.

Παράλληλα, ο κ. Μπουταρης επανέλαβε την πρόταση του να υπάρξει μάθημα σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία. «Βάλτε το μάθημα στα σχολεία, για να καταλάβουν και οι γονείς. Μόνο έτσι εξαλείφεται το μίσος» υπογράμμισε.

Ο δήμαρχος εκτίμησε επίσης ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι τόσο ασφαλής πόλη για την ΛΟΑΤ κοινότητα (λεσβίες, ομοφυλόφιλοι, αμφί, τρανς κλπ), για να σχολιάσει στη συνέχεια ο κ. Βλαχογιαννης ότι είναι σε καλό επίπεδο.

Πηγή: voria.gr