Ανεστάλλη η απεργία! Κανονικά οι πτήσεις την επόμενη εβδομάδα

Ανεστάλλη η απεργία! Κανονικά οι πτήσεις την επόμενη εβδομάδα

Ανεστάλλη η πενθήμερη απεργία που είχε εξαγγείλει η ΟΣΥΠΑ για το διάστημα 20 έως 24 Ιουνίου, μετά από τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποί της με τον υπουργό Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη

Ανεστάλλη η απεργία! Κανονικά οι πτήσεις την επόμενη εβδομάδα

Όπως έγινε γνωστό, εν όψει της αξιοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων, ο υπουργός παρέδωσε σχέδιο οργανογράμματος για διαβούλευση, το οποίο κινείται στο πλαίσιο των κοινά αποδεκτών αρχών και φιλοσοφίας. 

Την ίδια ώρα, ο κ. Σπίρτζης διαβεβαίωσε την ΟΣΥΠΑ ότι συμπαρατάσσεται μαζί της «στον κοινό στόχο να παραμείνουν τα 25 περιφερειακά αεροδρόμια στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας». 

Συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα, παρουσία του προέδρου του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεαδάκη και του διευθύνοντα συμβούλου της Aegean Airlines Ευτύχη Βασιλάκη, προκειμένου «να συμφωνηθεί η κοινή γραμμή και οι ενέργειες που θα επιφέρουν εργασιακή ειρήνη για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του ελληνικού τουρισμού».

«Θέλουμε να θεωρούμε δεδομένο ότι ο κ. Υπουργός θα συνεχίσει τον ειλικρινή και εποικοδομητικό διάλογο με την Ομοσπονδία ώστε να μη μας διαψεύσει, σε μια κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη και εκσυγχρονισμό της Δημόσιας ΥΠΑ και την επανένταξη σε αυτήν των 23 κρατικών αεροδρομίων, για το καλό της χώρας και της εθνικής οικονομίας και μόνο», αναφέρει η ΟΣΥΠΑ σε σχετική ανακοίνωσή της.                

Σε δήλωσή του, ο κ. Σπίρτζης επεσήμανε ότι τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της ΟΣΥΠΑ και δεσμεύτηκε από μέρους της κυβέρνησης για τις θέσεις εργασίας.

«Από τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα υπάρχουν δύο τραπέζια διαλόγου, ένα στο οποίο θα συμμετέχουν και άλλοι φορείς, -κυρίως οι φορείς που ασχολούνται με τον ελληνικό τουρισμό και τις αερομεταφορές- και βέβαια θα υπάρχουν συνεχείς συναντήσεις, μέχρι να καταλήξουμε στο μέλλον, στο συγκεκριμένο μέλλον και στο σχεδιασμό που θα έχουμε, για την αναδιάρθρωση της ΥΠΑ και για τη λειτουργία των αεροδρομίων», κατέληξε ο κ. Σπίρτζης.

Πηγή: ethnos.gr

Best of internet