Μάρδας: Προβλέπονται μετανάστες- επενδυτές στο νέο νόμο

Gazzetta team
Μάρδας: Προβλέπονται μετανάστες- επενδυτές στο νέο νόμο
Η επένδυση για το «ελληνικό Νταβός» προχωρά, ενώ στο νέο αναπτυξιακό νόμο υπάρχει πρόβλεψη για τους μετανάστες επενδυτές, δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας.

Η επένδυση για το «ελληνικό Νταβός» στο νησάκι Αιγιλεία, στον Ευβοϊκό, προχωρά, ενώ στο νέο αναπτυξιακό νόμο υπάρχει πρόβλεψη για τους μετανάστες επενδυτές, δήλωσε ο Δημήτρης Μάρδας στο Mega.

Συγκεκριμένα για το θέμα του «ελληνικού Νταβός», ο υφυπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η «διαδικασία γίνεται με πολύ προσεκτικά βήματα, καθώς είναι κάτι που για πρώτη φορά το έχουμε στα χέρια μας». Ο κ. Μάρδας τόνισε ότι έχουν γίνει σχετικές μελέτες και έχουν συσταθεί τρεις επιτροπές σε εθελοντικό επίπεδο, σημειώνοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι το εγχείρημα να υλοποιηθεί χωρίς τη συμβολή του κρατικού προϋπολογισμού και το ΕΣΠΑ, αλλά με τη συμμετοχή ιδιωτών-κρατών. Ηδη ορισμένα από τα κράτη στα οποία έγινε η παρουσίαση, όπως τόνισε, εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους και ξεκαθάρισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι το μάνατζμεντ να μην το έχει το κράτος, ώστε η επένδυση να προχωρήσει γρήγορα.

Ο κ. Μάρδας επανήλθε σε δηλώσεις που είχε κάνει παλιότερα, για μετανάστες επενδυτές. «Στον νέο επενδυτικό νόμο υπάρχει πρόβλεψη για τους μετανάστες, ώστε να διευκολύνονται και να επενδύσουν στην Ελλάδα», ανέφερε σχετικά, προσθέτοντας ότι είναι μία κίνηση συμβατή σε σχέση με όσα είχαν προταθεί παλιότερα.

Αναφερόμενος στο Ελληνικό και τις αντιρρήσεις του Χρήστου Σπίρτζη, σχολίασε ότι για τις ιδιωτικοποιήσεις αποφασίζουν τρία συγκεκριμένα όργανα, το ΚΥΣΟΙΠ, το κυβερνητικό συμβούλιο και το υπουργικό συμβούλιο. Πρόσθεσε ότι υπάρχει πλούσιος διάλογος για τις ιδιωτικοποιήσεις και μετά την υπογραφή μπορεί να ακούγονται οποιεσδήποτε απόψεις, αλλά ο διάλογος για την κυβερνητική πολιτική καταλήγει σε αυτά τα συγκεκριμένα όργανα.

Πηγή: thetoc.gr