Αυτούς θέλει ο Κυριάκος στην Νέα Δημοκρατία

Gazzetta team
Αυτούς θέλει ο Κυριάκος στην Νέα Δημοκρατία
Έντονες συζητήσεις προκαλεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η συνεχιζόμενη, με μεγαλύτερη ένταση πλέον, συζήτηση για το σχέδιο διεύρυνσης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έντονες συζητήσεις προκαλεί στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας η συνεχιζόμενη, με μεγαλύτερη ένταση πλέον, συζήτηση για το σχέδιο διεύρυνσης του Κυριάκου Μητσοτάκη και κυρίως για τα πρόσωπα από την κεντροαριστερά που θα συμπορευθούν μαζί του.

Η χθεσινή πολύ θετική αναφορά του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Χρυσοχοϊδη για τον Κυρ. Μητσοτάκη που θεωρήθηκε ως σήμα για τα μελλούμενα, δημιούργησε νέο γύρο εσωκομματικών σχολίων και σεναρίων.

«Η Ν.Δ., έχει ένα καινούριο αρχηγό, ένα καινούριο ηγέτη, οποίος έχει συγκεκριμένες απόψεις, θα έλεγα θετικότερες, για την Ελλάδα του μέλλοντος, έχει μια συνοχή διότι, είναι ένα κόμμα που χτυπάει την εξουσία, χτυπάει την πόρτα της εξουσίας, άρα λοιπόν, υπάρχει μια ύλη εκεί» είπε (Ρ/Σ Βήμα) ο Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ένα στέλεχος που χαίρει μεγάλης εκτίμησης σε σημαντικό τμήμα της Ν.Δ.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι τα τελευταία τουλάχιστον τρία χρόνια, ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει ανοικτή γραμμή με τον Μιχ. Χρυσοχοΐδη που συνομιλεί μαζί του, ενώ δεν είναι λίγοι που θεωρούν ότι ο πολύπειρος πολιτικός θα ήταν χρήσιμος για την προσπάθεια της Ν.Δ. να εκφράσει ως βασικός πόλος τη μεταρρυθμιστική πλευρά της κοινωνίας.

Μόλις την περασμένη Δευτέρα, η Ντόρα Μπακογιάννη έκλεινε το…μάτι στον Πέτρο Τατσόπουλο, με τον οποίο βρέθηκε στην εκδήλωση για το βιβλίο του και μίλησε με κολακευτικά λόγια για τον πρώην βουλευτή. Η αναφορά της ότι τον χρειάζεται η επόμενη Βουλή, άναψε φωτιές στο εσωτερικό της Ν.Δ. και απλά μεγάλωσε τον κύκλο των προσώπων που φέρονται έτοιμα, όχι να ενταχθούν, αλλά να συμπορευθούν και να συνεργαστούν με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ακόμα και η χθεσινή εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής για την απασχόληση, όπου κλήθηκε να μιλήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος και ο βουλευτής του Ποταμιού Ιάσων Φωτήλας ήταν μια ακόμα ένδειξη για το πώς αντιλαμβάνεται η ηγεσία της Ν.Δ. το θέμα της διεύρυνσης.

Μπορεί ο Ι. Φωτήλας να μην παρέστη τελικά λόγω διάτρησης στομάχου και έκτακτης νοσηλείας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ρίου, αλλά θεωρείται ένα από τα πρόσωπα από το Ποτάμι που δυνητικά μπορεί να συμπορευθούν με τη Ν.Δ.

Μόλις την περασμένη Κυριακή ο Αντ. Σαμαράς με τη συνέντευξή του στη Real Newsανέφερε ενδεικτικά τα ονόματα του Ανδ. Λοβέρδου, της Άννας Διαμαντοπούλου και του Γιάννη Μανιάτη ως πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμπορευθούν ουσιαστικά με τη Ν.Δ.

Στο παρασκήνιο καταγράφονται αντιδράσεις από τμήμα της ομάδας των «καραμανλικών» που θεωρούν λανθασμένες τις κινήσεις διεύρυνσης με πρόσωπα που προέρχονται από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ ή το νεοφιλελεύθερο τμήμα της πολιτικής, όπως π.χ. η συμπόρευση με τη Δράση και τον Θ. Σκυλακάκη ή ακόμα και με στελέχη του Ποταμιού που έχουν προκαλέσει, όπως λένε με δηλώσεις τους.

Στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. έχουν μεγάλο κύκλο ονομάτων, αλλά αυτό που τους ενδιαφέρει στην παρούσα φάση είναι να υπάρχουν προσχωρήσεις σε επίπεδο βάσης, δηλ. να ενταχθούν πρόσωπα από τις τοπικές κοινωνίες που έχουν θετικό πρόσημο και καλή δημόσια εικόνα και προέρχονται από το κέντρο και την κεντροαριστερά.

Πηγή: thetoc.gr