Λύθηκε το μυστήριο με τους φορτιστές της Apple που χαλάνε εύκολα (pics)

Gazzetta team
Λύθηκε το μυστήριο με τους φορτιστές της Apple που χαλάνε εύκολα (pics)
Βρίσκουμε απαντήσεις σε ένα ερώτημα διαχρονικής ταλαιπωρίας.

Σταθερές αξίες: Τα προϊόντα της Apple είναι γεμάτα από αυτές. Ένα προϊόν της Apple που το ξέρεις πως πολύ δύσκολα θα αλλάξει, πως πολλές (ίσως και παααρα πολλές) φορές θα χαλάσει και κληθείς να το αντικαταστήσεις, είναι το καλώδιο του φορτιστή για το iPhone και το Macbook σου. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό; Γιατί η Apple επιμένει να δημιουργεί το ίδιο σχέδιο φορτιστή για κάθε νέα σειρά προϊόντων της;

1280px-4_iPod_Chargers

Από το γέννηση της Apple, ο σχεδιασμός του κάθε προϊόντος έγινε με βάση μια συγκεκριμένη αξία: Το ότι η Apple ποτέ δεν θα ακολουθήσει μια τάση της μόδας, εκτός αν επιδιώξει να την οικειοποιηθεί και με βάση αυτή, να δημιουργήσει μια δική της εκδοχή. Ξεκάθαρο παράδειγμα αυτής της στρατηγικής, αποτελεί η θήκη φόρτισης Smart Battery ή τα ακουστικά χωρίς καλώδιο που φημολογείται πως θα λανσαριστούν σύντομα. Τα προιόντα αυτά δεν έχουν κάποιο στοιχειό καινοτομίας, αλλά δίνουν στην Apple την ευκαιρία να λανσάρει τη δική της πιο απλή, πιο κομψή και πιο design-ατη εκδοχή.

cahrg

Όταν όμως η εικόνα επικρατεί έναντι της λειτουργικότητας μιας συσκευής, τότε οι σχεδιαστές της καταλήγουν να ακολουθούν ευλαβικά μια συγκεκριμένη αισθητική, ακόμα και όταν αυτή πάει κόντρα στις συστάσεις μηχανικών, ακόμα και όταν αυτή πάει κόντρα στα παράπονα των καταναλωτών. Δηλαδή, ένα κομψό σχέδιο συσκευής, με μια πρωτοποριακή αισθητική, δείχνει πως είναι σημαντικότερη αξία για την Apple, σε σύγκριση με το σχεδιασμό μιας συσκευής που αντέχει στο χρόνο.

Άρα αυτός φαίνεται πως είναι ο λόγος που οι φορτιστές της Apple χαλάνε τόσο συχνά και θα συνεχίσουν να εμφανίζουν ελαττωματικά μοντέλα. Το εντυπωσιακό είναι πως ένας πρώην υπάλληλος της Apple έχει γράψει στο Reddit πως, η ομάδα Βιομηχανικού Σχεδιασμού της Apple απλά σιχαίνεται το συμβατικό σχέδιο καλωδίου και επιμένουν να σχεδιάζουν το ίδιο -πιο κομψό- λευκό καλώδιο USB. Είναι ξεκάθαρο: Τους ΑΡΕΣΕΙ.

cord

Φυσικά, αν είσαι έξαλλος επειδή συμβαίνει αυτό το πράγμα και θέλεις να πειραματιστείς, χρησιμοποιώντας φορτιστές που δεν είναι προϊόντα της Apple, το πιθανότερο-σύμφωνα με την Apple- είναι να κάψεις τη μπαταρία και να διαλύσεις τη συσκευή σου . Δεν πειράζει (#not), τουλάχιστον το καλωδιάκι είναι στυλάτο…

Πηγή: rise.gr