Προκαλεί το Τουρκικό ΥΠΕΞ για την Αγιά Σοφιά

Gazzetta team
Προκαλεί το Τουρκικό ΥΠΕΞ για την Αγιά Σοφιά
Με μια σκληρή ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, απάντησε στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για το κοράνι στην Αγιά Σοφιά

Με μια «σκληρή» ανακοίνωση ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς, απάντησε στην ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την ανάγνωση του Κορανίου στην Αγιά Σοφιά κατά τη διάρκεια του Ραμαζανίου.

«Είναι απαράδεκτου χαρακτήρα η ανακοίνωση που έκανε το Ελληνικό ΥΠΕΞ, σχετικά με το πρόγραμμα που θα μεταδώσει από την Αγια Σοφιά, κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού, το κανάλι TRTDiyanet TV» απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων ο κ. Μπιλγκίτς.

«Καλούμε να επιδείξει κοινή λογική, στο ύφος και στις ανακοινώσεις της, η Ελλάδα, η οποία δεν επιτρέπει εδώ και χρόνια την κατασκευή τζαμιού στην πρωτεύουσα, παρεμβαίνει διαρκώς στη θρησκευτική ελευθερία της τουρκικής μειονότητας στη Δυτική Θράκη, και μπερδεύει την αντίθεση στο Ισλάμ με τη νεωτερικότητα» προσθέτει ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Και καταλήγει: «Σε αυτό το πλαίσιο, επιθυμούμε να υπενθυμίσουμε ότι ανάμεσα στις αξίες της δημοκρατικής και κοσμικής κοινωνίας συγκαταλέγεται και ο σεβασμός σε αλλότριες λατρείες και θρησκείες».

Πηγή: thetoc.gr