Ο Ιβάν Σαββίδης αλλάζει ριζικά το εμβληματικό «Μακεδονία Παλλάς» (pics & vid)

Ο Ιβάν Σαββίδης αλλάζει ριζικά το εμβληματικό «Μακεδονία Παλλάς» (pics & vid)
Ο Ιβάν Σαββίδης αλλάζει ριζικά την όψη του ιστορικού ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» και το Gazzetta.gr κάνει μια βόλτα στη νέα επένδυση εκατομμυρίων στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Το «Μακεδονία Παλλάς» πέρασε από το ΙΚΑ ΕΤΑΜ με μακροχρόνια μίσθωση στη διαχείριση του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ το Μάρτιο του 2013, ανάμεσα στους όρους και στις συμβατικές υποχρεώσεις της εταιρίας DIMERA Ltd ήταν η υποχρέωση να επενδύσει 5 εκατ. Ευρώ για την ανακαίνισή του, όμως, κατά τη διάρκεια της σημερινής παρουσίας του project «Remake» έγινε γνωστό ότι με απόφαση του Ελληνα ομογενή επιχειρηματία θα διατεθούν 12.400.000 ευρώ, για τη ριζική αναμόρφωση του κτηρίου, με ορίζοντα 7 ετών για την πλήρη απόσβεσή του.

Τα έργα στο εμβληματικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, που συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας, έχουν ξεκινήσει σε διάφορους τομείς, όπως στον 8ο όροφο, στον οποίο δημιουργούνται νέες σουίτες, με τις εργασίες να βρίσκονται στη φάση ολοκλήρωσης.

Σε δέκα μήνες από σήμερα, τον Απρίλιο του 2017, θα παρουσιαστεί στο κοινό της πόλης, το ριζικά ανακαινισμένο «Μακεδονία Παλλάς», που σχεδίασε ο γνωστός αρχιτέκτονας και πολεοδόμος Κωνσταντίνος Δοξιάδης, ενώ όπως τονίστηκε στη σημερινή παρουσίαση το 5 αστέρων ξενοδοχείων, με το μεγαλύτερο αριθμό δωματίων, θα αναβαθμιστεί λειτουργικά και αισθητικά ώστε να μπορεί να απευθυνθεί και στο «high end» του πλέον απαιτητικού τμήματος της τουριστικής αγοράς

Εντός των ημερών όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά το «Remake» του ξενοδοχείου μέσα από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.remakedoniapalace.com, έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται προκειμένου.

Ριζική ανακαίνιση σ’ όλο το «Μακεδονία Παλλάς»

Στην παρουσίαση, στα σχέδια του Ομίλου DIMERA Ltd για το «Μακεδονία Παλλάς», το «δεξί χέρι» του ιβάν Σαββίδη, Μαρία Γκοντσαρόβα, υποστήριξε ότι «αυτό είναι το πρώτο μεγάλο έργο της Dimera και του Ιβάν Σαββίδη στον κλάδο του τουρισμού και του real estate». Στο πάνελ της εκδήλωσης βρέθηκαν ο διευθυντής του ξενοδοχείου Περικλής Βογιατζής εκ μέρους της σχεδιαστικής και τεχνικής ομάδας η συντονίστρια του έργου Μαρία Δέδα και η επικεφαλής του αρχιτεκτονικού γραφείου MKV Design Κατσαρού- Βαφειάδη, αλλά και η υπεύθυνη μάρκετινγκ Άντη Παναγιωτίδου.

Όπως προαναφέραμε η ανακαίνιση έχει ήδη αρχίσει από τους πάνω ορόφους του ξενοδοχείου και σταδιακά θα προχωρήσει στους υπόλοιπους ορόφους και θα φτάσει ως την είσοδο, με τον αρχικό σχεδιασμό να προβλέπει ότι το ξενοδοχείο θα κλείσει από τον Ιανουάριο του 2017 μέχρι τον Απρίλιο της ίδια χρονιάς. Έως το τέλος του 2016 το ξενοδοχείο θα λειτουργεί κανονικά.

Στόχος του Ομίλου είναι το ανακαινισμένο ξενοδοχείο να αποκτήσει οριστικά μια τριπλή ταυτότητα και να αποτελεί σημείο αναφοράς ως ξενοδοχείο πόλης, συνεδρίων και τουρισμού.

Όλα τα δωμάτια, 276 τον αριθμό, θα ανακαινισθούν ριζικά ενώ στον 9ο όροφο θα δημιουργηθεί και θα επαναλειτουργήσει εστιατόριο και μπαρ. Εξωτερικά θα γίνουν μόνο παρεμβάσεις αποκατάστασης, ενώ οι μεγάλες παρεμβάσεις αφορούν το εσωτερικό και σε πολύ μεγάλη έκταση του κοινόχρηστους χώρους του ισογείου.

Πιο συγκεκριμένα, στο ισόγειο διαχωρίζονται λειτουργικά οι χρήσεις οι συνεδριακές από την υποδοχή και τις χρήσεις εστίασης και αναψυχής. Στο τμήμα που σήμερα βρίσκεται το μπαρ δημιουργούνται ένα πολυτελές spa σε 450 τ.μ. και ένα μεγάλο εστιατόριο και μπαρ με ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα. Στο υπόλοιπο μισό τμήμα του ισογείου, σε ξεχωριστή ζώνη, θα βρίσκονται οι συνεδριακοί χώροι, με ένα ballroom 900 τ.μ. Στο σύνολό του ο συνεδριακός χώρος θα φτάνει στα 2.000 τ.μ.

Αυτό που τονίστηκε από τους εκπροσώπους του Ομίλου είναι το γεγονός της αύξησης του προσωπικού και των νέων θέσεων εργασίας. Στο ανακαινισμένο ξενοδοχείο, με την προσθήκη των νέων υπηρεσιών, θα δημιουργηθούν επιπλέον 70 θέσεις εργασίας στις 210 που υπάρχουν σήμερα, δηλαδή το προσωπικό θα αυξηθεί κατά 33%.