7 πράγματα που δεν κάνεις πια λόγω Facebook

Gazzetta team
7 πράγματα που δεν κάνεις πια λόγω Facebook
Τα social media δεν είναι ένας τρόπος να ενώνονται οι άνθρωποι. Είναι ένας τρόπος να απομακρύνονται και να αγνοούν τα παρακάτω 7 πράγματα.

Όταν εμφανίστηκαν τα κινητά και έγιναν ευρείας χρήσης, αντικατέστησαν μια σειρά από άλλα πράγματα. Ιδίως όταν εξελίχθηκαν. Δεν χρειάζεσαι πλέον ξυπνητήρι, ούτε ημερολόγιο, ούτε ρολόι, ούτε φωτογραφική μηχανή. Τα έχεις όλα σε ένα. Κάπως έτσι συμβαίνει και με τα social media. Ο ερχομός τους και η καθιέρωση τους έχει αντικαταστήσει μια σειρά από καταστάσεις. Τα παρακάτω 7 πράγματα είναι τα πιο εμφανή.

1. Άλμπουμ φωτογραφιών : Νομίζουμε ότι πρόκειται για δύο εντελώς άγνωστες λέξεις σε νεότερες γενιές. Ή τις γνωρίζουν, αλλά το μυαλό τους πάει στο Facebook και όχι σε κανονικό άλμπουμ. Από αυτά τα ρομαντικά που τα βάζεις στο πατάρι και τα βγάζεις κάθε φορά που έχεις συγγενείς ή που τα βρίσκεις τυχαία σε μια μετακόμιση...

2. Να μιλάς με τον άλλον, όταν βγαίνετε έξω : Για κάποιο λόγο έχουμε φτάσει στο σημείο να θεωρούμε ότι τα μοιραστήκαμε όλα και η πηγή θεματολογίας είναι να ανοίξουμε το wifi και να δούμε τα social media. Τόσο εύκολα βαριέται ο ένας τον άλλον;

3. Να μοιράζεσαι από κοντά με τον άλλον : Σε συνέχεια του παραπάνω. Μας έχει πιάσει μια μανία να τα μοιραστούμε όλα τόσο γρήγορα, ώστε αρκούμαστε στο share και δεν μας καίει μετά να τα πούμε στο μιλητό με τους φίλους.

4. Πάψαμε να παίρνουμε τηλέφωνο : Το τσατ ήταν μια εύκολη λύση για να μειωθούν τα έξοδα του κινητού, αλλά πέρασε στο ακριβώς αντίθετο σημείο του να έχουμε ως πρώτη επιλογή το messenger κι όχι να ακούσουμε τη φωνή του άλλου.

5. Σταματήσαμε να ζούμε τη στιγμή : Προχθές η Adele ζήτησε από μια κοπέλα στο κοινό της συναυλίας να σταματήσει να την βιντεοσκοπεί και να την παρακολουθεί, γιατί είναι εκεί, ζωντανή. Αυτή η υπέρμετρη χρήση της κάμερας στην ουσία μας αφαιρεί από τη ζωή και μας κάνει απλούς παρατηρητές. Χρήσιμο κάποιες στιγμές, αλλά όχι ως πλειοψηφία.

6. Η αγωνία του να δεις τον/την about to be σύντροφο σου : Είναι πολύ ωραίο το sexting, αλλά μόνο όταν δεν υπάρχει δυνατότητα άμεσης επαφής. Με τα dating social media στέλνεις μια φωτογραφία σου στον/στην άλλον/άλλη και το μυστήριο της πρώτης νύχτας εξατμίζεται.

7. Να εκφράζεις τα συναισθήματα σου ακόμα κι αν ξέρεις ότι θα πέσεις σε τοίχο : Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα για να λες και να ακούει ο άλλος, από αυτό που νιώθεις. Ακόμα κι ο άλλος ξέρει ότι δεν μπορεί να στο ανταποδώσει. Τα social media μας έκαναν να επιλέγουμε τα σίγουρα μονοπάτια και να αποφεύγουμε το ρίσκο. Άρα να γινόμαστε πιο εσωστρεφείς και να «χελωνοποιούμαστε».

Πηγή: toratora.gr