Θρίλερ στο UCLA: Άγνωστος σκότωσε έναν άνδρα και αυτοκτόνησε (pics)

Gazzetta team
Θρίλερ στο UCLA: Άγνωστος σκότωσε έναν άνδρα και αυτοκτόνησε (pics)
Δεν έχει διευκρινιστεί πώς κατάφερε να μπει στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου - Σκηνές πανικού έως ότου γίνει γνωστό ότι ο δράστης είναι νεκρός - Άγνωστα τα στοιχεία δράστη και θύματος

Λήξη συναγερμού στο Κάμπους το πανεπιστημίου UCLA της Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Όπως ανακοίνωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Άντζελες, ο δράστης αφού σκότωσε έναν άνδρα, στη συνέχεια αυτοκτόνησε. Τόνισε δε, ότι το κάμπους είναι πλέον ασφαλές και δόθηκε προς χρήση από τους φοιτητές.

Το αιματηρό περιστατικό ξεκίνησε όταν ένας ένοπλος εισέβαλε στις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου. Αρχικά έγινε γνωστό ότι δύο άτομα είχαν πέσει νεκρά από πυροβολισμούς, αλλά δεν ήταν εφικτό να επιβεβαιωθεί αν ο δράστης βρισκόταν ανάμεσά τους. Ακολούθως, ο αρχηγός της αστυνομίας του UCLA, δήλωσε ότι το ένα από τα δύο θύματα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο δράστης. Ζήτησε, ωστόσο, λίγη ώρα υπομονή, προκειμένου οι αμερικανικές αρχές να προχωρήσουν στην ταυτοποίηση των θυμάτων και την εκκαθάριση του χώρου, ώστε να προβούν σε ανακοινώσεις.

Αρχικά, αμερικανικά δημοσιεύματα και η αστυνομία έκαναν λόγο για «τουλάχιστον δύο θύματα», χωρίς να διευκρινίζουν αν πρόκειται για τραυματίες ή νεκρούς, ωστόσο σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του πανεπιστημίου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Δημοσιεύματα αναφέρουν πως βρέθηκε ένα σημείωμα αυτοκτονίας και ένα όπλο.

Η εκπρόσωπος του πανεπιστημίου Ρεμπέκα Κένταλ δήλωσε πως στο σημείο βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις, καθώς και οχήματα της πυροσβεστικής και ασθενοφόρα.

Η διεύθυνση του UCLA είχε δώσει εντολή στους φοιτητές να παραμείνουν σε ασφαλές σημείο, ενώ λέγεται πως οι πυροβολισμοί ακούστηκαν από το κτίριο της μηχανολογίας.

Παράλληλα, είχε ξεκινήσει επιχείρηση για τη σταδιακή εκκένωση του κτιρίου, απεγκλωβίζοντας από την αίθουσα έναν σημαντικό αριθμό φοιτητών. Στη φωτογραφία διακρίνονται δύο εξ αυτών, οι οποίοι με σηκωμένα τα χέρια ώστε να ξεχωρίζουν, συνοδεύονται από τους αστυνομικούς σε ασφαλές σημείο.



Μετά το τέλος της τραγωδίας, κατά την οποία δύο νεαροί άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, η αστυνομία έδωσε το κάμπους στη διάθεση των σπουδαστών, οι οποίοι επέστρεψαν μαζικά στις εστίες τους. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί ποια ήταν η σχέση των δύο θυμάτων, κάτι που ερευνάται από την αστυνομία.

Οι σπουδαστές επιστρέφουν στις εστίες τους, στο κάμπους του πανεπιστημίου


Με γραπτό μήνυμα, email και ανάρτηση στους επίσημους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, η διεύθυνση ενημέρωσε τους φοιτητές για την κατάσταση, ενώ ένας φοιτητής που μίλησε στο δίκτυο MSNBC δήλωσε ότι η αστυνομία τους κάλεσε όλους να εγκαταλείψουν το σημείο και να εκκενώσουν τον πανεπιστήμιο.

Την ίδια ώρα, αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως στην περιοχή γύρω από το πανεπιστήμιο έχουν αναπτυχθεί και ειδικοί πυροτεχνουργοί, παρότι δεν έχει γίνει γνωστό αν υπάρχει απειλή για τοποθέτηση βόμβας.

«Ήμασταν σε μια σύσκεψη και τότε ξεκίνησε η ενημέρωση μέσω κινητών τηλεφώνων που έκανε λόγο για ένοπλο στο κτίριο. Δε μπορούσαμε να βγούμε από το κτίριο», δήλωσε στο CNN μία εργαζόμενη του πανεπιστημίου.

Νωρίτερα, εκπρόσωπος της αστυνομίας είχε δηλώσει πως υπάρχουν αναφορές για θύματα, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνει την πληροφορία και χωρίς να εξηγεί ποια είναι η κατάστασή τους. Επανέλαβε την οδηγία να παραμείνουν οι φοιτητές σε ασφαλές σημείο, ενώ κάλεσε όσους δεν έχουν σχέση με το πανεπιστήμιο να μην πλησιάσουν το κτίριο.

«Είμαι πολύ προσεκτικός μέχρι να αναφέρω συγκεκριμένες λεπτομέρειες», τόνισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος Άντζελες, χωρίς να απαντά στο ερώτημα αν υπάρχουν νεκροί.

Την ίδια ώρα, εκκενώθηκαν προληπτικά το δημοτικό σχολείο Γουόρνερ, το δημοτικό σχολείο Φέρμπαρν, το γυμνάσιο Έμερσον και Μεριμάουντ, που βρίσκονται κοντά στο UCLA.

«Κόσμος έκλαιγε, έτρεμε, ήταν τρομοκρατημένοι. Κάθε λίγο ακούγαμε ότι ο ένοπλος βρισκόταν κοντά μας και ήταν πολύ δύσκολα», δήλωσε μία φοιτήτρια που βρήκε καταφύγιο στην καφετέρια του πανεπιστημίου μαζί με ακόμα περίπου 100 συμφοιτητές της.

Φοιτητής του πανεπιστήμιου έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Πυροβολισμοί συμβαίνουν τώρα», «Η αστυνομία φωνάζει σε όλους στην αίθουσα Boelter να εκκενώσουν άμεσα», «Ήμουν στο Boelter και είδα την αστυνομία να ακροβολίζεται γύρω από το κτίριο φωνάζοντας σε όλους να τρέξουν».
















Πηγή: protothema.gr