+slo-gun

Aποκάλυψη: Χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ έπαιρνε ο Κοτσώνης

Aποκάλυψη: Χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ έπαιρνε ο Κοτσώνης

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του περιοδικού HOTDOC που κυκλοφορεί σήμερα, η εταιρεία ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ του Αιμίλου Κοτσώνη  είναι στη λίστα των χορηγούμενων Μέσων από το ΚΕΕΛΠΝΟ. 

Aποκάλυψη: Χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ έπαιρνε ο Κοτσώνης

Γράφει o Κώστας Βαξεβάνης στο σημερινό τεύχος του HOTDOC:

«Ένας δημόσιος οργανισμός, που μοιάζει περισσότερο με άνδρο μαφίας παρά με οργανισμό κοινωνικής προσφοράς – έτσι σκιαγραφείται καθημερινά το ΚΕΕΛΠΝΟ, με βάση τα στοιχεία που αποκαλύπτονται καθημερινά. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, όπως έχει αποκαλύψει με επανειλημμένα δημοσιεύματα το Hot Doc, είχε μετατραπεί σε ένα «μαγαζάκι του τρόμου», που παρήγαγε φόβο για λιμούς, καταποντισμούς και πάσα νόσο, για τα οποία αναλάμβανε να ενημερώσει υποτίθεται τον κόσμο, μοιράζοντας φυσικά εκατομμύρια για επικοινωνία και διαφήμιση. Η βιομηχανία της επικοινωνίας για «το κοινό που κινδύνευε» μοίραζε χρήμα σε συγκροτήματα Τύπου και δημοσιογράφους, οι οποίοι, αντιγυρίζοντας την προσφορά, φαίνεται πως κρατούσαν πλήρη σιωπή για όσα άλλα συνέβαιναν στο Κέντρο. Το ΚΕΕΛΠΝΟ μετατράπηκε επιμελώς σε νησίδα αυθαιρεσίας, αρχικώς με νομικές ρυθμίσεις που το εξαιρούσαν από το ΑΣΕΠ ή άλλες απαιτήσεις που αφορούν στο Δημόσιο, ενώ στη συνέχεια στεγανοποιήθηκε ως το μαγαζί κάποιων που έκαναν ό,τι επέλεγαν, πέρα από διαφάνεια, αξιοκρατία και κυρίως λογαριασμό για το δημόσιο χρήμα. Από το ξεκίνημα των ερευνών μας, το 2013, είχαμε δεχθεί καταγγελίες πως το ΚΕΕΛΠΝΟ στην ουσία κατασκευάστηκε για να κινείται το χρήμα που δόθηκε με τη σύμφωνη γνώμη των πολιτικών στους ίδιους τους πολιτικούς ως μαύρο χρήμα. Οι καταγγελίες αυτές στάθηκε δύσκολο να στοιχειοθετηθούν, αλλά η συμπεριφορά των υπουργών και όσων είχαν την ευθύνη του ελέγχου του ΚΕΕΛΠΝΟ ή των νομικών ρυθμίσεων, που το μετέτρεπαν σε βολική εξαίρεση του Δημοσίου , δημιουργεί ερωτήματα. Γιατί το εξαίρεσαν και το μετέτρεψαν σε χώρο όπου οι προσλήψεις, η δια- κίνηση του χρήματος και όλες οι διαδικασίες ήταν χωρίς κανένα κανόνα;».

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του περιοδικού λοιπόν, η εταιρεία του Αιμίλου Κοτσώνη ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ,  είναι στη λίστα των χορηγούμενων Μέσων από το ΚΕΕΛΠΝΟ. Να θυμίσουμε ότι ο κ. Κοτσώνης είναι ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης του Noor 1. 

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα του περιοδικού αναφέρεται: 

«Το σκάνδαλο με την κατασπατάληση χρημάτων στο ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων) συνεχίζει να απασχολεί την ελληνική δικαιοσύνη, καθώς από τα ταμεία του έφυγαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ , με ένα μεγάλο μέρος εξ αυτών να πηγαίνει σε... επικοινωνία. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον γιγαντιαίο προϋπολογισμό ύψους 56.500.000 ευρώ του 2014, ο οποίος μάλιστα έπεσε έξω κατά 20 εκατ. ευρώ (!), σχεδόν το 1/10, δηλαδή τα 5.868.309 ευρώ πηγαίνουν στην "επικοινωνία”! Από τον κατάλογο ωστόσο του πορίσματος όπου φαίνεται ποιοι είναι αυτοί που έχουν εισπράξει, προκύπτει πως η επικοινωνία με το κοινό δεν έχει επιλέξει τους πιο αποτελεσματικούς φορείς. Για μία ακόμα φορά κάποιοι εισπράττουν μεγάλα ποσά, χωρίς να έχουν αναγνωσιμότητες ή κυκλοφορίες. Ανάμεσά τους η εταιρία ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ, με ΑΦΜ 099520215, εισπράττει 86.468 ευρώ για μία χρονιά. Η ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ ανήκει κατά 1% στον Αιμίλιου Κοτσώνη και κατά 99% στην offshore εταιρία VOISINS LIMITED. Από την έρευνα προκύπτει πως ο μοναδικός εταίρος της κυπριακής VOISINS είναι ο ίδιος ο Αιμίλιος Κοτσώνης.  Δηλαδή η ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ, η οποία εισέπρατε χιλιάδες ευρώ από το ΚΕΕΛΠΝΟ ανήκει εξ ολοκλήρου στον Κοτσώνη. Από το μητρώνυμο και το πατρώνυμο του Κοτσώνη προκύπτει ότι πρόκειται για τον εμπλεκόμενο στην υπόθεση με την εμπορία δύο τόνων ηρωίνης, με το πλοίο Noor1. Ο Κοτσώνης είναι προφυλακισμένος με την κατηγορία του φυσικού αυτουργού στην υπόθεση εμπορίας. Η πληρωμή του Κοτσώνη προφανώς αφορά διαφήμιση στη free press εφημερίδα Metro -όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα- στην οποία η VOISINS εμφανιζόταν ως εκδότης μέσω της ΜΕΤΡΟΡΑΜΑ». 

 

Πηγή: HOTDOC

 

Best of internet