Η ιστορία του μωρού που έκανε την Ιταλία να κλάψει

Gazzetta team
Η ιστορία του μωρού που έκανε την Ιταλία να κλάψει
Συγκινεί την Ιταλία η ιστορία ενός μωρού εννέα μηνών από την Νιγηρία, το οποίο μεταφέρθηκε χθες στο hotspot της Λαμπεντούζα.

Συγκινεί την Ιταλία η ιστορία ενός μωρού εννέα μηνών από την Νιγηρία, το οποίο μεταφέρθηκε χθες στο hotspot της Λαμπεντούζα. Η μητέρα του, η οποία κυοφορούσε, έχασε την ζωή της κατά τον διάπλου της Μεσογείου εξαιτίας σοβαρότατων εγκαυμάτων που προκλήθηκαν από τα καύσιμα του πλεούμενου στο οποίο επέβαινε. Το ορφανό κοριτσάκι παρουσίασε ελαφρά συμπτώματα αφυδάτωσης και η πρώτη ιατρική φροντίδα του παρασχέθηκε από τον γιατρό Πιέτρο Μπάρτολο, πρωταγωνιστή του φιλμ ντοκιμαντέρ «Φωτιά στην Θάλασσα» (Fuocammare), του Ιταλού σκηνοθέτη Τζανφράνκο Ρόζι, το οποίο βραβεύθηκε με την Χρυσή 'Αρκτο του Φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου.

Το όνομα της μικρής Νιγηριανής στην γλώσσα της σημαίνει «προνομιούχα», και όλοι ελπίζουν τώρα να μπορέσει να έχει μια ήρεμη και κατά το δυνατόν ευτυχισμένη ζωή στην Ευρώπη, παρά τον τραγικό χαμό της μητέρας της. Tην προσωρινή της επιμέλεια έχουν αναλάβει οι καραμπινιέροι.

Tην ίδια ώρα μια γυναίκα από το Καμερούν ηλικίας 21 ετών, που διασώθηκε χθες Τρίτη στα ανοιχτά της Λιβύης, γέννησε ένα αγοράκι σήμερα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της με το πλοίο Aquarius, το οποίο συμμετέχει σε ανθρωπιστικές επιχειρήσεις και κατευθύνεται προς την Ιταλία, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονταν εν πλω.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του τοκετού στο πλευρό της γυναίκας βρέθηκε μια μαία και μία γιατρός της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF).

Η μητέρα και το παιδί χαίρουν άκρας υγείας, ενώ τον πατέρα, επίσης υπήκοο Καμερούν, υποδέχθηκαν με θερμά χειροκροτήματα πολλοί από τους 386 πρόσφυγες που επίσης διασώθηκαν και ταξίδευαν με το πλοίο, όταν εκείνος επέστρεψε στη γέφυρα μετά τον τοκετό.

Οι γονείς επέλεξαν να ονομάσουν το παιδί Ντεστινέ Αλέξ, προς τιμή του καπετάνιου του πλοίου, Αλεξάντερ Μορόζ από τη Λευκορωσία, ο οποίος από την πλευρά του δεν μπορούσε να κρύψει την συγκίνησή του.

Καθώς έχει σημαία Γιβραλτάρ, το πλοίο θεωρείται βρετανικό έδαφος. Εντούτοις, τα παιδί δεν θα λάβει την βρετανική υπηκοότητα, καθώς κανείς από τους γονείς του δεν διαμένει στη Βρετανία.

Έχοντας ναυλωθεί από τις οργανώσεις SOS Méditerranée και MSF, το Aquarius μεταφέρει τους πρόσφυγες που διασώθηκαν από τρία πλεούμενα από τη Λιβύη και κατευθύνεται προς το λιμάνι Κάλιαρι της Σαρδηνίας, όπου αναμένεται να φθάσει αύριο το πρωί.

Πηγή: thetoc.gr