Σαντίκ προς Τραμπ: Ελα να σου μάθω πως είναι το Ισλάμ

Gazzetta team
Σαντίκ προς Τραμπ: Ελα να σου μάθω πως είναι το Ισλάμ
Πρόσκληση στον ιδεολογικό του αντίπαλο να επισκεφτεί το Λονδίνο και να μάθει για το Ισλάμ απήθυνε ο μουσουλμάνος δήμαρχος Σαντίκ Χαν στον Ντόναλντ Τραμπ.

Πρόσκληση στον ιδεολογικό του αντίπαλο να επισκεφτεί το Λονδίνο και να μάθει για το Ισλάμ απήθυνε ο μουσουλμάνος δήμαρχος της αγγλικής πρωτεύουσας Σαντίκ Χαν στον διεκδικητη του χρήσματος των ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρόσκληση χαρακτηρίζεται από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ως μια προσπάθεια του δημάρχου για τερματίσει την διαμάχη του με τον Τραμπ για τα σχέδια του τελευταίου να απαγορεύσει την είσοδο μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο Σαντίκ Χαν είπε ότι ο ρεπουμπλικάνος επιχειρηματίας και πολιτικός θα πρέπει να ταξιδέψει στο Λονδίνο και να συναντηθεί με τη σύζυγό του Σαντίγια και με τις κόρες του Ανίσα και Αμάρα. «Προσκαλώ τον Ντόναλντ Τραμπ να έρθει στο Λονδίνο. Να γνωρίσει την σύζυγο και τις κόρες μου. Να γνωρίσει τους φίλους μου και τους γείτονές μου. Να γνωρίσει Λονδρέζους που είναι Βρετανοί αλλά και μουσουλμάνοι.» είπε ο Σαντίκ Χαν και πρόσθεσε: «Ξέρετε ποιο είναι το πιο σπουδαίο πράγμα στο Λονδίνο; Μουσουλμάνοι, χριστιανοί, Εβραίοι, Ινδουιστές, Σιχ, Βουδιστές, ανεχόμαστε ο ένας τον άλλο, σεβόμαστε και συμπαραστεκόμαστε».

Ο Τραμπ παίζει το παιχνίδι των τζιχαντιστών

Απευθυνόμενος σε δεύτερο πρόσωπο στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Λονδρέζος δήμαρχος τόνισε: «Ανησυχώ για το εξής: Δίνοντας την εντύπωση ότι υπάρχει διαμάχη πολιτισμών, κάνετε τις χώρες μας λιγότερο ασφαλείς και αυτό γίνεται άθελά σας; Δεν κάνετε την δουλειά του ISIS και τον εξτρεμιστών όταν λέτε ότι η Δυση τους μισεί; Εγώ είμαι η Δύση!»

Τα σχόλια του Σταντίκ Χαν είναι το τελευταίο κεφάλαιο στην αντιπαράθεση με τον Ντοναλντ Τραμπ. Τη Δευτέρα ο αμερικανός πολιτικός είχε χαρακτηρίσει τον Χαν «πολύ αγενή» και του πρότεινε να κάνει ένα τεστ ευφυΐας. Ο Τραμπ τα έβαλε και με τον βρετανό πρωθυπουργό, λέγοντας δυσκολεύεται να οικοδομήσει καλές σχέσεις μαζί του, αφού ο Ντέιβιντ Κάμερον αρνήθηκε να ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς «διχαστικός» και «ηλίθιος» με τους οποίος τον «στόλισε». Πάντως η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός θα συνεργαστεί με οποιονδήποτε κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου.

Πηγή: thetoc.gr