Κατευθείαν φυλακή ο 47χρονος «γκουρού» του χρηματιστηρίου με την απάτη μαμούθ

Gazzetta team
Κατευθείαν φυλακή ο 47χρονος «γκουρού» του χρηματιστηρίου με την απάτη μαμούθ
Τον δρόμο για τις φυλακές πήρε ο 47χρονος χρηματιστής, Γιώργος Δασκαλέας, ο οποίος θεωρείται ως ένας από τους εγκεφάλους του κυκλώματος της απάτης-μαμούθ των 500 εκ. δολαρίων.

Ο 47χρόνος, ο οποίος συμφωνα με την αστυνομια εμφανιζοταν ως "γκουρού" του χρηματιστηριου έριξε σύμφωνα με πληροφορίες ολη την ευθύνη στον συγκατηγορούμενο του, και αλλοτε συνεργατη του Γιάννη Λίτινα ο οποίος κρίθηκε προφυλακιστέος την Παρασκευή ριχνοντας με την σειρα του τα βαρη στον γκουρου.

«Επεστράφησαν στους επενδυτές περισσότερα κεφάλαια από όσα επενδύθηκαν» ανέφερε ο κατηγορούμενος στην απολογία του, προσθέτοντας πως ούτε ο ίδιος, αλλά ούτε η σύζυγος του και οι συνεργάτιδες του, είχαν οποιαδήποτε διαχειριστική εξουσία στα funds ή στην περιουσία τους. «Στην πραγματικότητα μόνος δικαιούχος των funds ήταν ο Γιάννης Λίτινας ο οποίος από κοινού με τη δικηγόρου Κύπρου ασκούσαν διοίκηση και διαχείριση» ανέφερε.

Ο Λίτινας ήταν αυτός που απαιτούσε να εμφανίζονται πλασματικές αποδόσεις, προκειμένου να προσελκύσει μεγάλους και καινούργιους επενδυτές.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας άφησαν ελεύθερες τη σύζυγο και τις και τις δύο συνεργάτιδες του, με περιοριστικούς όρους. Σε δύο εξ αυτών (σύζυγος και μια συνεργάτιδα) επιβλήθηκε εγγύηση 300.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα.

Στην τρίτη εξ αυτών επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης σε ΑΤ.

Πηγή: iefimerida.gr